Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μάκης Μεταξάς «σπάει» τη σιωπή του!! | Kefalonia News

Χθές το μεσημέρι έστειλα μια απαντητική επιστολή στον Σπύρο Αλεβιζόπουλο του site KEFALONIA NEWS. Διαβάζοντάς την θα καταλάβετε για ποιο λόγο αποφάσισα να μιλήσω τώρα λίγο πριν την εποχή που η συγκεκριμένη περιοχή και τα μνημεία της καταρρεύσουν και παραδοθούν στην λήθη των μεταγενεστέρων.


Αγαπητέ μου Σπύρο αφού πρώτα σου ευχηθώ χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή και σε απάντηση των σχετικών σου σχολίων που απηχούν το πραγματικό…
KEFALONIANEWS.GR

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΕΙς

Niki Stathas Μάκης Μεταξας η αρχοντιά της Κεφαλλονιας..Μπράβο σας 👋👋👋👋👋

Διαχείριση
Χαραλαμπος Μακρης Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΗ !!!!!!!!!

Διαχείριση
Vicky Hionis Kolaiti ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΝΤΑ! ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΗΣΟΥΝ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ! ΣΩΣΤΟΣ!

Διαχείριση
Maria Papadatou Συγχαρητήρια κ . Μάκη!!!

Διαχείριση
Evi Antypa Συγχαρητήρια Μάκη!!! Αν είχαμε πολλούς σαν και εσένα...ε.... τότε όλα θα ήταν διαφορετικά στο νησί μας!! Τέλος πάντων, να είσαι πάντα καλά και να μην σταματήσεις ......Καλές Γιορτές Μάκη μου!!!!!

Διαχείριση
Εμμανουέλλα Σιναγκρα Συγχαρητήρια Μακη ! Είμαστε πολλοί πίσω σου...συνέχισε, αξίζει το κόπο !

Διαχείριση
Gerasimos Vasilatos Μσκη δωσε ονοματα γιατι οι γυφτοι δεν καταλαβσινουν τιποτσ. Οι συμβιβασμοι νικουν αν δεν υπαρχει αντιδραση

Διαχείριση
Elpida Zapanti Markide ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΘΕΡΜΑ κ ΜΑΚΗ ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ..

Διαχείριση
Μάκης Μεταξάς έχω πει κι άλλες φορές αλλά θα το ξαναπώ γιατί Υπάρχουν Καινούργια πρόσωπα στο facebook και πρέπει και Αυτή να ξέρουν την αλήθεια ο Μάκης ο Μεταξάς υπήρξε πρόεδροςτου Χωριού Υπήρξε δήμαρχος και Κατέκτησε το ανώτατο αξίωμα του νησιού που ήτανε Νομαρχης εσείς οι πιο παλιοί θα θυμόσαστε ότι ο Νομάρχης έλυνε και Έδενε Και όμως ο Μάκης ο Μεταξάς έλυνε και έδενε σε ότι ήταν καλό για τον τόπο του και άφησε τρία παιδιά τα παιδιά του άνεργα παρόλο που και τα τρία είχαν τελειώσει πανεπιστημιακές σπουδές Και θα μπορούσε να τα βόλεψε όπου ήθελε Ος συνήθως γίνεται Το ως με όμικρον μέχρι και σήμερα Εγώ έχω το εξής να πω για το Μακι το Μεταξά αυτό που λέω πάντα αξιοπρεπής μετριόφρων πάνω απ' όλα πατριώτης Ο άνθρωπος που ξεκίνησε τις ανασκαφές ο άνθρωπος που μαζί με τον κύριο κολώνα τον αρχαιολόγο ανακάλυψαν και έφεραν στην επιφάνεια ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα του αιώνα μας το μυκηναϊκό τάφο της περιοχής τον Τζάνατον του πόρου Κρανέας αυτό το σημαντικό εύρημα που οι μεταγενέστεροι προσπάθησαν να το σκεπάσουν Για προσωπικά και τοπικά συμφέροντα Όλοι μας ξέρουμε και γνωρίζουμε ποιος ήταν ποιος είναι και ποιος θα είναι στο μέλλον ο Μάκης ο Μεταξάς ο δικός μας ο Μάκης δε χρειάζονται συστάσεις
Από την όμορφη Ολλανδία καλά Χριστούγεννα σε όλους Ειδικά στον άρχοντα του Τοπουμου το Μάκη το Μεταξά

Διαχείριση
Fotis Haliotis Μάκη μπράβο! Να ξέρεις πως είμαι και γω δίπλα σου σε ότι χρειάζεται από το δικό μου μετεριζι

Elpida Zapanti Markide Θα συμφωνησω με ολους και κυριως με τον κ.Χαρη ...Δεν φτανει να ανακαλυπτουμε. Ανεκτιμητα αρχαια κοσμηματα αλλα και τα αποτελειωνουμε.
Και στην συνεχεια να τα διατηρουμε, ωστε ο Κοσμος., να τα απολαμβανει και να μαθαινει την Αρχαια Ιστορια μας ....Υ.Γ. Θα ηθελανα υπενθυμησω και για τοΜουσειο τι θα γινει;; Οπως και για τα εξι αγαλματα που λειπουν τοσα Χρονια απο την Κεφαλονια ..Γυρισανε η ακομη ;;; ευχαριστω πολυ .


Makis Mariatos Μάκη λίγα είπες
Διαχείριση

Νίκη Ανδρονίκη Ας μου συγχωρέσει ο Μεταξάς την ταπεινή μου γνώμη, δεν ήταν ακόμα ώρα ν ` αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια. Είχε τόσα ακόμα να προσφέρει στον τόπο, που τόσο αγάπησε και με αυταπάρνηση! 
Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη; Βρισκόταν μες τη φωτιά τότε, τη μεγάλη, με αποτέλεσμα να καεί το δικό του σπίτι στον Ασπρογέρακα, για να βοηθήσει να γλιτώσουν τ ` άλλα...
Makis Metaxas Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε και πολλοί από εσάς μάλιστα να σχολιάσετε μια επιστολή που αναγκάστηκα να στείλω στον Σπύρο Αλεβιζόπουλο.

Δεν θα μπορέσω λόγω βεβαρημένου προγράμματος σε αυτήν την φάση ν
α απαντήσω σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά στα όσα είχα την τιμή να γράψετε στον τοίχο μου. 

Ένα όμως θέλω να σας πω:
αγωνιζόμαστε μαζί με εσάς πάνω από 27 συνεχόμενα χρόνια για μια υπόθεση που δεν είναι μόνο δική μας και δική σας αλλά ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια αυτής της πατρίδας. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια εισπράξαμε την αγάπη και την στήριξη αλλά και την λοιδορία και την χλεύη.

Φέραμε κοντά μας πολλούς ανθρώπους με αγνή καρδιά που βοήθησαν με κάθε μέσο. 

Στηρίξαμε όσο μπορέσαμε την επιστήμη της αρχαιολογίας για να επιτελέσει το έργο της. 

Κάναμε οτι ένας κοινός άνθρωπος θα έκανε για την πατρίδα του και τόν τόπο του με τα λάθη και τις παραλήψεις που κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να είχε κάνει στην διαχείριση μιας τόσο ιδιαίτερης περίπτωσης. 

Η υπόθεση αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε χωρίς κόστος και θέλω να σας εκμυστηρευτώ πως κυρίως ψυχικά μας έχει καταβάλει και δεν έχουμε πλέον τις δυνάμεις που είχαμε στο παρελθόν. 

Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια απέλπιδα προσπάθεια τουλάχιστον για τα μνημεία που και με την δική μας συμμετοχή τα ξεσκεπάσαμε από την μάνα γη η οποία τα είχε προστατευμένα τόσες χιλιάδες χρόνια να μην χαθούν επι των ημερών μας γιατί αυτό θα ήταν οχι μόνο καταστροφικό αλλά κυρίως επαίσχυντο. 

Δεν μας ενδιαφέρει εάν δικαιωθούμε τώρα ή στο μέλλον για τα όσα έχουμε πει ή έχουμε κατά καιρούς διατυπώσει, εκείνο που μας ενδιαφέρει και ας το καταλάβουν καλά είναι πως τα μνημεία που ανασκάφτηκαν είναι θέμα τιμής να παραδοθούν στις επόμενες γενεές όπως αρμόζει σε ένα έθνος που έχει μνήμη και δεν έχει σημασία σε ποιον επώνυμο ή ανώνυμο άνακτα ανήκουν τα οστά που συλλέχθηκαν από τις νεκρικές θήκες του μνημειώδους θολωτού τάφου. Αυτό ενδεχομένως να μην το μάθουμε ποτέ. 

Για σκεφτείτε όμως την υπόθεση πως εάν υπήρξε ποτέ ο Οδυσσέας ως φυσικό πρόσωπο αυτός να είναι ο τάφος του; Τότε τι απαντάμε στα ίδια τα λόγια του Οδυσσέα ετσι όπως του τα έβαλε στο στόμα ο μέγιστος Ευριπίδης στην τραγωδία του ΕΚΑΒΗ.; 

ΟΔΥΣΣΕΥΣ :
Καὶ μὴν ἔμοιγε ζῶντι μέν, καθ' ἡμέραν
κεἰ σμίκρ' ἔχοιμι, πάντ' ἂν ἀρκούντως ἔχοι·
τύμβον δὲ βουλοίμην ἂν ἀξιούμενον
τὸν ἐμὸν ὁρᾶσθαι· διὰ μακροῦ γὰρ ἡ χάρις.

(και όσο για μένα, και εάν ήτανε το καθημερινό μου λίγο, θα μου' φτανε. τον τάφο μου όμως θα' θελα τιμημένο να τον βλέπουν, γιατί η τιμή παντοτινά βαστάει.) 

Ευριπίδης : "Εκάβη" στιχ. 315-320 

Για την χαμένη τιμή αυτού του Έθνους σας καλώ αγαπημένοι μου φίλοι να βάλετε πλάτη

Καλή σας νύχτα
Fragkis Ilias
Antonia Daskalaki-maurokordatou Όπως πάντα αγωνιστής ανιδιοτελής.Τα ταπεινά μου σέβη.

Διαχείριση
Μηλτιάδης Γουλιμής Μάκη έχεις απόλυτο δίκιο αυτά που γράφεις είναι πολλή ωραία αλλά στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρονντα πάντως μην σταματήσεις Βαγδάτης χρόνια πολλά καλές γιορτες

Διαχείριση
Νίκη Ανδρονίκη Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, 
τον άγριο Ποσειδώνα μη φοβάσαι...
.......................................................................
Πάντα στο νου σου να ` χεις την Ιθάκη.....

ΠΟΡΟΣΝΙΟΥς:
Στο  τελος  αναρτησησς  ακολουθουν ακομη μερικα σχολια!!!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ!

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Μεταξάς μάλλον δεν σπάει τη σιωπή του αλλά με τον τρόπο του την επιβάλει.
    Και εξηγούμαι:
    Όταν κάποιος γνωρίζει κάτι και λέει θα το πω στην ώρα του ή κάποιον εκβιάζει ότι κοίτα γιατί θα το πω αν δεν… οπότε αν γίνει το «αν δεν…» δεν μαθαίνουμε τίποτε και μένει κάτι αιωνίως υπό σκιά, ή αν πράγματι θέλει να το πει δεν προειδοποιεί κανέναν και την κατάλληλη στιγμή ανοίγεται και το λέει καθαρά και ξάστερα.
    Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    Υπάρχουν και κάποιοι με κάποιες εμπειρίες που δε μασάνε ταραμά…

    Σπύρος Ρόκκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ρόκκο καλησπέρα σας !

    Καταρχήν για λόγους αρχής πρέπει να σας απαντήσω ότι ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Τα περί "ταραμά" και τα περί της ορέξεως του καθένα δεν μου πέφτει λόγος.

    Επί της ουσίας λοιπόν κάνατε τον κόπο να μου απαντήσετε έμμεσα μέσα από το σχετικό σας σχόλιο αλλά όπως διαπιστώνω δεν κάνατε και τον κόπο να διαβάσετε τα όσα έγραψα στην σχετική μου επιστολή.

    Έγραψα λοιπόν στον πληθυντικό (όπως μπορείτε να δείτε εάν ξαναδιαβάσετε την επιστολή μου πως "Θα μιλήσουμε για όλα αυτά και μάλιστα πολύ σύντομα".

    Την επιστολή όπως μπορείτε να δείτε την υπέγραψα με την ιδιότητα του Πρόεδρου της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας απευθυνόμενος στον Σπύρο Αλεβιζόπουλο και όχι προς όλα τα ΜΜΕ.¨Όταν έλθει η ώρα να τοποθετηθούμε στα όσα η επιστολή αυτή σκιαγραφεί αυτό θα γίνει δημοσίως μέσω μιας συνέντευξης τύπου όπως η δεοντολογία ορίζει ή έστω μέσω μιας επιστολής προς όλα τα ΜΜΕ αφού πρώτα γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με τα μέλη του Δ.Σ της ΕΜΠΚ.

    Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω τον δικό σας δρόμο του "συνδιαλέγεσθαι" αλλά θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο έτσι όπως εμείς τον έχουμε επιλέξει.

    Με κτίμηση

    Μάκης Μεταξάς.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας και εκ μέρους μου κύριε Μεταξά.
    Αρχικά ούτε επιπόλαιος είμαι ώστε να απαντώ σε κάποιον κύριο χωρίς να διαβάζω το τι αναφέρει, ούτε και πολλές ορέξεις έχω γιατί είμαι σχετικά αδύνατος.
    Αν γνώριζα ότι το περιεχόμενο της επιστολής σας ήταν μόνο για «ιδιωτική» χρήση και όχι για δημοσίευση προς το κοινό φυσικά και δεν θα απαντούσα έτσι.
    Οπότε παίρνω πίσω την κριτική μου επί του περιεχομένου της συγκεκριμένης επιστολής και ας θεωρηθεί ως μη ποτέ γενόμενη.
    Όμως το αναφερόμενο "Θα μιλήσουμε για όλα αυτά και μάλιστα πολύ σύντομα", θα μπορούσε να απευθύνεται στο αναγνωστικό κοινό και όχι μόνο προς τον κύριο Αλεβιζόπουλο.
    Έγινε λοιπόν κάποιο μπέρδεμα.
    Εύχομαι ειλικρινά να πετύχετε ό,τι καλύτερο στους στόχους που βάλατε αν και οι προσωπικές μου εμπειρίες είναι έως απογοητευτικές.
    Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι ότι τον περήφανο Κεφαλλονίτη σε μεγάλο δυστυχώς ποσοστό τον έχουν μετατρέψει σε «πελάτη» ή ρομπότ, κάτι που είναι καταστροφικό για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και όχι μόνο.
    Όπως επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το «συνδιαλέγεσθαι» δεν με έχει αγγίξει ποτέ, ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές με τη πλάτη κυριολεκτικά στον τοίχο.

    Με εκτίμηση
    Σπύρος Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Ρόκκο αποδέχομαι απολύτως τις διευκρινήσεις που διατυπώσατε και σας ζητώ συγνώμη για εκείνα τα σημεία του σχολιασμών μου που ενδεχομένως δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα του κειμένου σας.

      Τώρα ως προς τις εκτιμήσεις σας για την προσδοκώμενη αντιστροφή του κλίματος που επικρατεί στο νησί μας θα συμφωνήσω μαζί σας. Η κατάσταση προϊόντος του χρόνου τείνει να γίνει μη ανατρέψιμη.

      Μακάρι να διαψευσθούμε αμφότεροι !

      με εκτίμηση

      Μάκης Μεταξάς.

      Διαγραφή