Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Φωτογραφία του Δημήτρης Τριάντος.Φωτογραφία του Δημήτρης Τριάντος.
ΠΗΓΗ
Το πρώτο αυτοκινητικό δυστύχημα στη Αθήνα, 4 Μαρτίου 1907, στη Συγγρού, περίπου 11:30, ο τότε Υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδος Νικόλαος Σιμόπουλος οδηγούσε στηνΛεωφόρο, περίπου 30 μέτρα μπροστά του, το αυτοκίνητο του πρίγκηπα Ανδρέα μαζί με την Αλίκη πηγαίνοντας στο Παλαιό Φάληρο (οι γονείς του Φιλίππου και πεθερικά της Βασίλισσας Ελισάβετ). Στο ύψος του ΦΙΞ, υπουργός και Πρίγκηπας επιδόθηκαν σε κόντρα!, ο Σιμόπουλος τον προσπέρασε αλλά στις ρόδες του βρέθηκε η 25χρονη Ευφροσύνη Βαμβακά, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών από το Αργοστόλι, που προσπάθησε να διασχίσει την Λεωφόρο για να καλέσει σε γεύμα φιλική οικογένεια που έμενε απέναντι, η μοίρα της έλαχε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο θύμα του νέου μέσου στην Ελλάδα!. Το όχημα πέρασε από πάνω της και στη συνέχεια, από πάνω της, πέρασε και το αυτοκίνητο του Πρίγκηπα, η άτυχη γυναίκα κομματιάστηκε, στο θέαμα, η πριγκίπισσα Αλίκη λιποθύμησε!

Πρωτοσέλιδα στο Τύπο και μπόλικο παρασκήνιο, γράφεται πως στην πραγματικότητα την άτυχη γυναίκα τη σκότωσε ο Πρίγκηπας και πως ο Σιμόπουλος απλά ανέλαβε την ευθύνη του ατυχήματος, προκειμένου να τον «καλύψει» καθώς ο ίδιος προστατευόταν από την βουλευτική ασυλία! Το να υπάρχουν σε μια πόλη 7 αυτοκίνητα και 2 από αυτά να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαίο, πρόκειται για ρεκόρ Γκίνες άπιαστο στον αιώνα τον άπαντα! Οι εφημερίδες γράφουν « 7 αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Αθήνα και θρηνήσαμε θύματα...φανταστείτε τι θα γίνει αν γίνουν 700»!
το 1896, 10 χρόνια νωρίτερα, έγινε στο Λονδίνο το πρώτο παγκοσμίως θανατηφόρο ατύχημα από αυτοκίνητο, έχει μείνει στην ιστορία η δήλωση του ιατροδικαστή που εξέτασε το θύμα « ήταν ένα ατυχές γεγονός, ελπίζω να μην ξανασυμβεί!»
φωτο 1. Η Αλίκη μαζί με τον εγγονό της Πρίγκηπα Κάρολο που βρίσκεται στην Αθήνα, αδελφή του Αντιβασιλέα της Ινδίας Λόρδου Μαουντμπάτεν. Στον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο, έγινε πολύ αγαπητή, αφού ίδρυσε νοσοκομεία όπου δούλεψε και η ίδια ως νοσοκόμα, αργότερα εμφάνισε ψυχική νόσο, πίστευε ότι ήταν παντρεμένη με τον Χριστό, λάμβανε μηνύματα του και ότι της είχε μεταβιβάσει θεραπευτικές ιδιότητες!. Χωρίς την θέληση της κλίνεται σε κλινική της Ελβετίας, σε 2 χρόνια βελτιώθηκε, όμως, ο Ανδρέας έκοψε κάθε σχέση μαζί της. Στην κατοχή, έγινε πάλι αγαπητή, όταν όλη η Βασιλική οικογένεια είχε διαφύγει στην Αγγλία και Αίγυπτο, η Αλίκη επέλεξε να μείνει στην Αθήνα, απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη και να διοργανώνει συσσίτια, διέσωσε φιλοξενώντας στο σπίτι της την γνωστή οικογένεια Ελλήνων Εβραίων, τους Κοέν, πράξη για την οποία τιμήθηκε αργότερα από το Ισραήλ. Μετά τον γάμο του γιου της Φίλιππου με την Ελισάβετ, ντύθηκε μοναχή και άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για την ίδρυση αδελφότητας στην Τήνο και Αθήνα. Μόλις έγινε η δικτατορία στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε πια μόνιμα στα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ, όπου και πέθανε ήσυχα στον ύπνο της σε ηλικία 84 ετών το 1969. Μετά από επιθυμία της, ενταφιάστηκε στον κήπο της Γεσθημανής, στην Ιερουσαλήμ, το πλησιέστερο σημείο στον Ουρανό όταν έρθει η Δευτέρα Παρουσία (ο Ανδρέας στο Τατόι).
Φωτο 2. Το οικόσημο του Πρίγκηπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, υπάρχει παντού σε ιδρύματα, καταστήματα κλπ που βρίσκονται υπό την προστασία του, φιγουραρει το εθνοσημο !
Φωτο 3. Ο Πρίγκηπας Φίλιππος ντυμένος τσολιάς στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας όπου γεννήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου