Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Η Φουρέιρα έχασε αλλά η Eurovision… ίσως γίνει στην Κύπρο! «Τελεσίγραφο» στο Ισραήλ

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU έστειλε μια σαφή προειδοποίηση στην ισραηλινή κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

«Μετακομίζει» η Eurovision;

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ).
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Ιρλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία. Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ. Κι αυτό φυσικά λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Netta Barzilai που… έβαλε την φωτιά!

Είχαν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την νίκη της 25χρονης Netta Barzilai στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όταν η εκπρόσωπος του Ισραήλ έβαλε… μπουρλότο με μόλις τέσσερις λέξεις: «Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ«!
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ» ήταν η πλήρης δήλωσή της.

Η Eurovision και η -απροκάλυπτη- πολιτική χροιά

Υπενθυμίζεται εδώ πως πριν λίγους μήνες, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Με πρώτους τους Παλαιστινίους φυσικά.
Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τη θέση της διεθνούς κοινότητας. Ο ΟΗΕ θεωρεί ότι το καθεστώς της ιερής πόλης θα πρέπει να καθοριστεί στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ισραηλινή και την παλαιστινιακή.
Η Ανατολική Ιερουσαλήμ, το παλαιστινιακό τμήμα της πόλης, έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ. Ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτησή της από το ισραηλινό κράτος. Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας, και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ.
Δύο μέρες μετά, το… ραντεβού που έδωσε η Netta Barzilai, γράφτηκε μια ακόμη «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο Τραμπ έκανε πράξη την υπόσχεσή του, εγκαινίασε την αμερικανική πρεσβεία στην «πρωτεύουσα» Ιερουσαλήμ και η Λωρίδα της Γάζας «πνίγηκε» στο αίμα.
Περισσότεροι από 60 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες συνέθεσαν το σκηνικό των συγκρούσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων…
Κάπως έτσι η Eurovision απέκτησε για μια ακόμη φορά πολιτικό «άρωμα». Και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, όλα δείχνουν πως η διοργάνωση του 2019 θα είναι… εκρηκτική.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου