Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Εκδήλωση για την Σχεδία του Οδυσσέα το Σάββατο στην Αγορά Αργύρη

Εκδήλωση για την Σχεδία του Οδυσσέα το Σάββατο στην Αγορά Αργύρη Θα μιλήσει ο Λευκαδίτης Αρχιτέκτων Μάριος Î£Î¯Î´ÎµÏÎ·Ï‚Ο  Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη» θα παρουσιάσει σε εκδήλωση αυτό το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 τον εκλεκτό Λευκαδίτη Αρχιτέκτονα Μάριο Σίδερη,  ο οποίος αναπαριστά  κατά  προσέγγιση , την  Σχεδία  του πολυμήχανου Ομηρικού Οδυσσέα, μέσω των αναφορών στο έπος,  με  ανάλυση  αστρονομικών  και ναυπηγικών δεδομένων αλλά και κανόνων ναυσιπλοΐας.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 19.00 στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, στην Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη.

Ο Μάριος Σίδερης έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην μελέτη του Ομήρου. Η έρευνά του επικεντρώθηκε κυρίως στην αναζήτηση της ταυτότητας της Ομηρικής Ιθάκης  αλλά δεν είναι Λευκαδιστής γιατί γεννήθηκε στη Λευκάδα αλλά γιατί υποστηρίζει μια επιστημονική θεώρηση με επιχειρήματα μαθηματικά στηριζόμενος στα χωρία του Ομήρου.
Στην παρουσίασή του  θα  δείξει στο κοινό, την Σχεδία του Οδυσσέα, την οποία κατασκεύασε σε μακέτα υπό κλίμακα 1=15, ερμηνεύοντας τις τεχνικές οδηγίες της θεάς  Καλυψούς  και αντλώντας στοιχεία για την λειτουργία της, από την περιγραφή της κατασκευής της σχεδίας όσο και του ναυαγίου της, μέχρι της τελικής διαλύσεως και αφανισμού της, σύμφωνα με την αφήγηση του Ομήρου  και  θα μας αναφέρει τη  θεωρία του.
Είναι η θεωρία για τη λύση του αινίγματος της Ιθάκης, την  οποία στηρίζει ,στη μόνη γλώσσα της αποδείξεως, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία και την αστρονομία σε συνδυασμό με τη βαθύτερη ερμηνεία του Ομηρικού κειμένου.
πηγη   thebest.gr

2 σχόλια:

  1. Γλέποντας ετούτοε το κατασκεύασμα αρχίζω να μπαίνω σε σκέψεις:
    Ορέ λες εφκείνη η θεωρία που λέει ότι ο Οδυσσέας ήτανε Πόντιος (των ανεκδότων), να είναι αληθινή?
    Γιά έχουμε τέτοιες σχέσεις καταγωγής όλοι εμείς οι αποκαλούμενοι σαν Ομηριστές?

    Εγώ πάντως λόγω καταγωγής έχω κάμει όλες τσι δόσεις του εμβολίου τση κουρλαμάδας οπότε ή εκουρλάθηκα τελείως γιατί δε μπόρεσα να αναπτύξω αντισώματα ή δε με πιάνει πλέον τέτοια αρρώστια ό,τι και να δω ή διαβάσω περί των Ομηρικών και άλλων τινών Επτανησιακών φυσικά.

    Καλοτάξιδος φίλε με τη σχεδία σου!
    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.
    Ρόκκος Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τονε βοηθησανε οο θεοι γι αυτο την εφτιαξε ετσι χαχα.Ασε που θα εβαλε και το χερακι τσι η καλυψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή