Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

πολυ μεγάλη μερα χθες , για την ΑΛΛΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μας

ΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: η συζήτηση για την Προϊστορική Αρχαιολογία

Παρακολούθησα μαζί με αγαπητά μου πρόσωπα χθες και για όσο μου ήταν εφικτό την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου που γίνεται στο νησί μας και κυρίως την συνεδρία η οποία ήταν αφιερωμένη στον χώρο της Προϊστορικής Αρχαιολογίας.
Μίλησαν πολλοί ομιλητές και μεταξύ αυτών οι ανασκαφείς της περιοχής της Ν.Α Κεφαλληνίας αρχαιολόγοι Λάζαρος Κολώνας, Αντώνης Βασιλάκης με αναφορές στις μυκηναϊκές εγκαταστάσεις του Ηράκλειου πεδίου. Επίσης σημαντική ήταν για τα καθ’ ημάς και η ομιλία- παρουσίαση της μελέτης του Θολωτού τάφου των Μαυράτων από τους αρχαιολόγους Βοσκό Ιωάννη και Οδυσσέα Μεταξά οι οποίοι πήραν την ευθύνη να ανασύρουν από την λήθη το μνημείο αυτό και να το μελετήσουν προκειμένου να δημοσιευθεί επιτέλους η μελέτη του.
Ήταν μια οφειλόμενη υποχρέωση στην μνήμη του ανασκαφέα Σπυρίδωνα Μαρινάτου και βεβαίως στην ιστορική μνήμη της περιοχής μας. Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η ομιλία του αγαπητού μας αρχαιολόγου και ανασκαφέα των Θηβών Βασίλη Αραβαντινού με θέμα : «Οδυσσεύς ομηρικός ή μυκηναϊκός;
Επίκαιροι διαλογισμοί στο περιθώριο της αρχαιολογίας και της ιστορίας των νησιών του Ιονίου» δίνοντάς μας αρκετό υλικό για να διατυπώσουμε στο πολύ άμεσο μέλλον τις απόψεις μας και όχι μόνον στα όσα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε.
Αντιγραφή απο το facebook του Μάκης Μεταξάς\

αντιγραφη από Κεφαλονια πρεςς

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου