Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, συνηθίζει να προβαίνει πλειστάκις σε “ορθές” επαναλήψεις αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την υπογραφή των Δημοτικών συμβούλων και με την ανοχή της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Όμως  η δημόσια ανακοίνωση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Κεφαλλονιάς, με την οποία επιχειρεί   να παρερμηνεύσει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την διάσπαση του Δήμου Κεφαλλονιάς,  είναι πρωτοφανής και απαιτεί πολύ θράσος.
Προφανώς ο κ πρόεδρος δεν έχει αντιληφθεί ότι συνεκάλεσε ο ίδιος το Δημοτικό Συμβούλιο με ένα μόνο θέμα:
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Όσο και αν δεν σας  βγαίνουν τα κουκιά κύριε  πρόεδρε όσο και αν σας ξινίζει να το παραδεχθείτε  (και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί έχετε τόσο ζόρι να το παραδεχθειτε) όσο και εάν προβαίνετε σε παρερμηνείες το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ηταν :
20 + 1 ψήφοι υπέρ της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς
 15 ψήφοι εναντίον της διάσπασης του Δήμου.
Και δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Από όλους όσους έλαβαν  τον λόγο  εκπροσωπώντας τοπικές κοινότητες ή φορείς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, δεν υπήρξε  έστω ένας  που να μην ζητήσει την διάσπαση του Δήμου.
Δεν υπήρξε ούτε ένας που να μην περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή της περιοχής που εκπροσωπούσε.
Δεν υπήρξε ένας που να μην περιγράψει  την απέχθεια του στο έργο της Δημοτικής σας αρχής κ Δήμαρχε, η οποία επί εννέα σχεδόν χρόνια έχει καταστήσει με τις πράξεις και τις παραλήψεις της αποκρουστική την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Κεφαλλονια.
Πέντε χιλιάδες Παλικισιάνοι με την υπογραφή τους,  και σύσσωμοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ερίσου, Πυλάρου, Σάμης, Ελειου Πρόννων, με τις τοποθετήσεις τους απαίτησαν την διάσπαση του Δήμου.
Αυτή η απαξία είναι χειρότερη από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της  ψηφοφορίας!!!
Εν προκειμένω είναι  τόση η σύγχυση (αλλά περιέργως  και η αγωνία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διάσπασης του Δήμου), που δεν  τόλμησε ως πλειοψηφία να φέρει δική της εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είκοσι έξη δημοτικοί σύμβουλοι και δεν είχαν εισήγηση!!!!
Είναι προφανές ότι η δημοτική μας παράταξη αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  Γ Τζωρτζατος, αλλά και  οι πέντε  σύμβουλοι της πλειοψηφίας,  έπραξαν το αυτονόητο, μαζί με την διάσπαση πρότειναν και τον αριθμό των Δήμων οι οποίοι κατά την γνώμη τους ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας
Πώς λοιπόν κύριε πρόεδρε είναι δυνατόν να δημιουργηθούν τρεις , τεσσάρεις ή πέντε δήμοι, χωρίς να διασπάται ο Δήμος;;;
 Κάθε λοιπόν ερμηνεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποκειμενική και αυθαίρετη, όπως αυθαίρετη είναι η άρνηση του προέδρου στην πρόταση μας να ψηφίσουν οι παριστάμενοι πρόεδροι των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων.
Η διάσπαση του Δήμου αποτελεί κορυφαίο θέμα και υπόθεση κάθε πολίτη και αφορά και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Μετά τα παραπάνω  η παράταξη μας θα προβεί σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες τόσο προς την αποκεντρωμένη όσο και κυρίως προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να μην περάσει η πραξικοπηματική παρερμηνεία  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο κ Αλυσανδρατο.
Από το Γραφείο Τύπου
Αργοστόλι 29 Οκτωβρίου    2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου