Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ "ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ "

Ακολουθει  ενα  κειμενο  που  οντως  περιγραφει ην μοναχικοτητα  που μας  φερνει η ψηφιακη εποχη,
κατι που προβληματιζει και εμένα σαν θεατη για  την νεολαα ειδικα,, που  την εχει επηρεασει πληρως και
σε τεραστιο βαθμο,, ακολουθει  χθεσινη αναφορα του εορταζομενου Μακη Μεταξα!
Κι εγώ με την σειρά σε όλους και όλες που γιόρταζαν την ονομαστική τους εορτή και σας στέλνω τις καλύτερες των ευχών μου.
Η αλήθεια είναι πως σας απαντώ και σας αντεύχομαι με μια σημαντική χρονοκαθυστέρηση για την οποία θα αναφερθώ ευθύς αμέσως.
Ζούμε δυστυχώς σε μια εποχή που οι γιορτές, οι ευχές και τα κεράσματα έχουν πλήρως ψηφιοποιηθεί. Ανταλλάσσουμε ψηφιακά κάρτες, τούρτες, λουλούδια, ευχές κτλ και απαντάμε με ένα Like, μια καρδούλα κτλ στα ψηφιακά δώρα και τις ευχές που στέλνει ο ένας στον άλλο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι ευχές αυτές στερούνται συναισθημάτων, αλλά ας το πάρουμε απόφαση πως έχουμε περάσει πλέον σε μια άλλη εποχή.
Σε άλλες εποχές η γυναίκα μου η Hettie θα είχε αγοράσει πάστες, γλυκά και ποτά για να κεράσουμε τους φίλους μας και τους συγγενείς που θα ερχόντουσαν στο σπίτι. Τώρα ξέρουμε πως λίγοι πλέον θα έλθουν και πολύ σύντομα δεν θα έρχεται κανείς. Όλα θα γίνονται από την οθόνη του υπολογιστή μας και από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό είναι μια πραγματικότητα που κανείς μας πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν.
Σκεφτήκαμε λοιπόν με την γυναίκα μου πως είχαμε δύο επιλογές: ή να καθίσω μπροστά στον υπολογιστή μου να λαμβάνω και να στέλνω ευχές από και προς τους εορταζόμενους κερνώντας τους με ένα Like ή να κλείσω εντελώς τον υπολογιστή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κλείσω το κινητό μου, να βγάλω από την πρίζα το σταθερό μου τηλέφωνο και να καθίσουμε εγώ και η Hettie και να γράψουμε κάτι που εγώ τουλάχιστον θα ήθελα εάν μπορούσα να το είχα κάνει από την εποχή που ήμουν μικρό παιδί.
Αυτό αποφασίσαμε με την Hettie ότι θα ήταν το κέρασμά μας στα δικά σας δώρα και σε όλους εσάς που προσπαθήσατε να μας ευχηθείτε τα χρόνια πολλά αλλά βρήκατε την ψηφιακή μας πόρτα κλειστή.
Το δικό μας αντι-δώρο που ετοιμάσαμε για εσάς είναι αναγκαστικά και αυτό σε ψηφιακή μορφή και έχει τίτλο «Ήμουν και εγώ εκεί στα χρόνια του Οδυσσέα»
Το στέλνουμε σε όλους και όλες που γιόρταζαν, ιδιαιτέρως στα παιδιά μας που βρίσκονται μακριά μας, στα παιδιά σας αλλά και σε όλες και όλους εσάς που θέλουμε να πιστεύουμε πως νιώθετε ακόμη παιδιά !
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες σας για τις ευχές σας και την αγάπη σας
Μάκης & Hettie


HOMERICITHACA.BLOGSPOT.COM
"

This blog is dedicated to a great mystery of the ancient world, Homer’s Ithaca. Searching for Homeric Ithaca, the kingdom of Ulysses.


επισης παλιες αναρτησεις

Searching for the exact location of "clearly-seen" Ithaca, the capital of Odysseus’ Mycenaean island kingdom in Western Greece.

HOMERICITHACA.BLOGSPOT.COM
This blog is dedicated to a great mystery of the ancient world, Homer’s Ithaca. Searching for Homeric Ithaca, the kingdom of Ulysses.

Σχόλια

Makis Metaxas Η σχετική ανάρτηση υπάρχει περίπου η ίδια και στα Ελληνικά για όσους θα ήθελαν να την διαβάσουν στην γλώσσα μας. Σας κοινοποιούμε και την Ελληνική έκδοση για όσους ενδεχομένως δεν το έχουν υπόψη τους. http://homericithaca.blogspot.com/2017/11/blog-post_10.html
Διαχείριση

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά και ό,τι καλύτερο κ. Μεταξά σε εσάς και την οικογένειά σας.
    Επίσης καλές επιτυχίες στις Ομηρικές έρευνες.


    ναιετάω δ΄ Ιθάκην ερίσσιον…
    Χα χα χα, να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή