Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Βρέθηκε το «πλοίο του Οδυσσέα»: Αυτό είναι το αρχαιότερο άθικτο ναυάγιο στον κόσμο

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Θυμάστε το αγγείο με το πλοίο του Οδυσσέα ενώπιον των Σειρήνων και εκείνον στο κατάρτι δεμένον; Βρέθηκε ίδιο της κλασικής περιόδου διατηρημένο σχεδόν ακέραιο γιατί είχε βυθιστεί στα 2000.
Βέβαια ο Οδυσσέας ταξίδευε 700 χρόνια νωρίτερα, αλλά δεν πειράζει, αυτά τα καράβια έβλεπε γύρω του ο ζωγράφος του αγγείου, αυτό απεικόνισε.

PROTOTHEMA.GR
Το εμπορικό σκάφος, μήκους 23 μέτρων, αποτελεί το αρχαιότερο «ακέραιο ναυάγιο» που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα - Είναι πανομοιότυπο με το καράβι του Οδυσσέα που απ...


Το αρχαιότερο άθικτο ναυάγιοανακάλυψαν αρχαιολόγοι στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, όπου βρέθηκε πλοίο που φέρεται να βυθίστηκε πριν από 2.400 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Το 23 μέτρων πλοίο θεωρείται πως είναι αρχαιοελληνικόκαι εντοπίστηκε άθικτο, ίσως λόγω της έλλειψης οξυγόνου στον βυθό.
«Ένα πλοίο επιβίωσε από την κλασική περίοδο χωρίς να υποστεί φθορές, ευρισκόμενο σε βάθος 2 χιλιομέτρων. Αυτό είναι κάτι που δεν θεωρούσα πιθανό», είπε ο καθηγητής Jon Adams, επικεφαλής ερευνητής του Σχεδίου Εναέλιας Αρχαιολογίας της Μαύρης Θάλασσας.
Ο ίδιος εκτίμησε πως το ναυάγιο θα φέρει επανάστασησχετικά με τη γνώση για τις μεθόδους ναυπηγικής και ναυσιπλοΐας που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.
Οι ερευνητές θεωρούν πως επρόκειτο για εμπορικό πλοίο, που παρόμοιά του υπήρχαν μόνο στην αρχαία Ελλάδα και οι ακαδημαϊκοί τα έχουν δει σε έργα της εποχής. Συγκεκριμένα, ένα τέτοιο πλοίο «φιγουράρει» στο διάσημο αγγείο «Ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες» που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.
Η ομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Guardian, ήθελε να αφήσει το πλοίο εκεί που το βρήκε, αλλά ένα κομμάτι του αναλύθηκε και επιβεβαιώθηκε πως είναι «το αρχαιότερο άθικτο ναυάγιο».

2 σχόλια:

 1. Όχι ορέ ατυχία!
  Και στην αρχή είπα ότι το ξέθαψε ο Βόχινας εψές.


  Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μαμανε λαθος εφκιο βουλιαξε απο την Αργοναυτικη,, του Οδυσσεα ειναι μπροστα απο τον Βοχυνα χαχα

   Διαγραφή