Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Μόνιμη και πλήρη εργασία ζητούν οι καθαρίστριες στα σχολεία



Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν εντασσόμαστε στα βαρέα και ανθυγιεινά και εντάσσονται μόνο οι ΙΔΑΧ, καταγγέλλουν οι καθαρίστριες.

Για εμπαιγμό του κράτους και των κυβερνήσεων όσον αφορά το εργασιακό τους καθεστώς έκαναν λόγο τα σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτηρίων, που πραγματοποιούν σήμερα, 19 και αύριο 20 Νοεμβρίου πανελλαδική απεργία.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στο ΕΚΘ τα τρία σωματεία του κλάδου, ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος και Θεσσαλίας, το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης» και ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθαριότητας Β. Ελλάδος «Τα καθαρά γάντια» τονίστηκε η ανάγκη για μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές και δικαιώματα μητρότητας και ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά για τις σχολικές καθαρίστριες.

«Είμαστε 9.500 καθαρίστριες πανελλαδικά και περίπου 1.500 στον νομό Θεσσαλονίκης με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Η αμοιβή μας δεν υπολογίζεται με βάση τις ώρες εργασίας, ενώ το ποσό ανέρχεται σε 37,25 ευρώ μικτά/ανά αίθουσα τον μήνα» δήλωσε η Μαρία Κοσμίδου, πρόεδρος του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος και Θεσσαλίας. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν εντασσόμαστε στα βαρέα και ανθυγιεινά και εντάσσονται μόνο οι ΙΔΑΧ» πρόσθεσε.

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε χρόνο έχουμε την ίδια επισφάλεια στη δουλειά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα στην ασφάλεια, δεν έχουμε δικαίωμα στη μητρότητα» επεσήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου «Τα καθαρά γάντια», Φανή Τζούμα. «Διεκδικούμε τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι».

«Πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση των καθαριστριών. Ζητάμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα» υπογράμμισε η πρόεδρος του Σωματείου «Ευκλείδης», Χρύσα Μπαξεβανίδου.

Τη στήριξή του στον αγώνα των καθαριστριών εξέφρασε για λογαριασμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο ταμίας του φορέα, Παναγιώτης Παγώνης, καλώντας τις σχολικές επιτροπές, τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους δημάρχους να συμπορευθούν με τις εργαζόμενες. «Πρόκειται για το περιβάλλον που βρίσκονται τα παιδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πρόεδροι των σωματείων πρόκειται να μεταβούν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου