Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Πόσα θα είναι τα απολήψιμα αποθέματα στη γεώτρηση του Πατραϊκού

 - "Θα αναπτύξει τις τοπικές κοινωνίες"

"Η ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων, ανάλογων των πρόσφατων ανακαλύψεων στη ΝΑ Μεσόγειο, θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη χώρα, θα ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια, θα εισφέρει σημαντικά έσοδα για το Κράτος, ενώ θα λειτουργήσει καταλυτικά και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών", ανέφερε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός.

"Στα τέλη του 2019 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γεώτρηση στον Πατραϊκό, όπου τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα εκτιμώνται σε 140 εκατ. βαρέλια πετρελαίου", ανέφερε και συνέχισε: 

"Μετά την επίτευξη διαδοχικών ρεκόρ την τελευταία τριετία σε παραγωγή, πωλήσεις και εξαγωγές, το 2018 ο Όμιλος ΕΛΠΕ θα καταγράψει ιστορικά υψηλά σε κέρδη EBITDA, που θα προσεγγίσουν το 1 δισεκ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι, ήδη στο Γ’ Τρίμηνο τα δημοσιευμένα EBITDA ήταν αυξημένα κατά 12% και τα καθαρά κέρδη κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα στο Εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα δημοσιευμένα κέρδη EBITDA να έχουν διαμορφωθεί στα €731 εκατ. (+20%) και τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στα €360 εκατ. (+32%), τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί».

Για το θέμα της πώλησης ποσοστού 50,1% των μετοχών των ΕΛΠΕ είπε ότι αποτελεί απόφαση των κύριων μετόχων, ήτοι του Δημοσίου διά του ΤΑΙΠΕΔ (20%) και της Paneuropean (30,1%). "Ήδη σήμερα, τα ΕΛΠΕ είναι ένας ανταγωνιστικός και εξωστρεφής ενεργειακός Όμιλος, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ν.Α. Ευρώπη, βελτιώνει διαρκώς την τεχνογνωσία και την τεχνολογική του βάση, αναπτύσσει την καινοτομία και επιτυγχάνει αριστοποίηση εκμετάλλευσης. Με τις ικανοποιητικές του επιδόσεις κατατάσσεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους παγκοσμίως, γεγονός που επιβεβαιώνει τη βιώσιμη παρουσία του στο διεθνές περιβάλλον.

Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Όμιλος θα συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και τη λειτουργία κάθε νέου σχήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου