Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυλλήνης-Κεφαλονιάς - Μειονέκτημα το οδικό δίκτυο


Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, μέσω της οποίας θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη όλης της Ηλείας, στις μεταφορές, στο εμπόριο και στον τουρισμό.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να δοθούν πέντε εκατομμύρια ευρώ με στόχο το λιμάνι της Κυλλήνης να αποτελέσει τον βασικό πόλο των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Τα έργα αφορούν:


  • Την επέκταση του υφιστάμενου Μώλου κατά 130 μέτρα περίπου με σκοπό την προστασία του λιμένα από βόρειους και βορειανατολικούς ανέμους.
  • Την  αποπεράτωση των εργασιών στη βόρεια προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης με κατασκευή λιμενικών δαπέδων βαρέως τύπου προκειμένου να επεκταθεί ο χώρος ελλιμενισμού.
Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, ανακοίνωσε ότι την περασμένη Δευτέρα υπεγράφη η πράξη τελικής ένταξης του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» με συνολικό προϋπολογισμό 4.932.000 ευρώ και δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μειονέκτημα παραμένει το οδικό δίκτυο, αφού οι οδηγοί δεινοπαθούν από την Πάτρα μέχρι την Κυλλήνη. 
πηγη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου