Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία, λόγω Κοροναϊού, γνώρισε χτες ο Dow Jones!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΤην μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία, λόγω Κοροναϊού, γνώρισε χτες ο Dow Jones!

Με ιστορική πτώση συνέχιση του κραχ που συντελείται παγκοσμίως, λόγω Κοροναϊού, κατά -1.190,95 μονάδες ή -4,42% στις 25.776,64 μονάδες έκλεισε χθες ο ξακουστός Αμερικανός Χρηματιστηριακός Δείκτης Dow Jones!

Συνολικά, από τα μόλις πρόσφατα ιστορικά υψηλά του Δείκτη στις 29.551,42 μονάδες στις 12 Φεβρουαρίου 2020 η απότομη πτώση είναι της τάξεως του -12,77%! Βέβαια, έχει να διανύσει ακόμα τουλάχιστον μέρες μέχρι η πτώση στις Αμερικανικές μετοχές Blue Chips να υπερβεί το -20% για να θεωρηθεί η αγορά επίσημα πτωτική (Bear). 

Η χτεσινή πτώση του Dow Jones είναι η μεγαλύτερη πτώση σε μονάδες στην ιστορία του και έχει να γνωρίσει μια τόσο μεγάλη εβδομαδιαία πτώση από τις μαύρες μέρες του κραχ της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008!

Η πτώση όμως στην Αμερική θεωρείται ακόμα μόνο διορθωτική αλλά σίγουρα επηρεάζει και το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών που από τα υψηλά του στις 948,64 μονάδες γνωρίζει κι αυτός τεράστια πτώση μεγέθους -18,95% μέχρι το χτεσινό κλείσιμο στις 768,83 μονάδες.

Η αιτία της πτώσης που παρατηρείται σ' ολόκληρο τον κόσμο φέτος απρόβλεπτα εξ αιτίας των συνεπειών της εξαπλώσης του Κοροναϊού και των μέτρων που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις είναι οι φόβοι για την μείωση των παγκόσμιων εταιρικών κερδών και της ανάπτυξης όπου υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι πολλές αναπτυγμένες οικονομίες (κυρίως Ιαπωνία, Γερμανία και Ιταλία) θα γνωρίσουν φέτος ύφεση.

Βέβαια, στην Ελλάδα οι προβλέψεις μιλούν ακόμα για ισχυρή ανάπτυξη το 2020 τουλάχιστον κατά +2,4% έως +2,8% αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο πτώσης των εσόδων από τον τουρισμό στην χώρα μας και την μείωση της ζήτησης προϊόντων στην Κίνα και αλλού εξαιτίας των συνεπειών του Κοροναϊού στην ζήτηση και παραγωγή.

Όπως σας έχω γράψει ξανά φως στα μαύρα οικονομικά σύννεφα που καλύπτουν τον ουρανό σ' ολόκληρη των κόσμο είναι η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, λόγω της μειωμένης παγκόσμιας ζήτησης, όπου χτες στην Αμερική έκλεισε στα μόλις 46,28 δολάρια το βαρέλι. Η πτώση αυτή του πετρελαίου θα είναι ευεργετική για την οικονομία και τις τσέπες των Ελλήνων καθώς η Ελλάδα σε αντίθεση με την Αμερική είναι μια καθαρά πετρελαίο-εισαγωγική χώρα!

Τα πάντα όμως μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο ανάλογα με την πορεία εξέλιξης των κρουσμάτων του Κοροναϊού και την μειωμένη εξάπλωση του που αναμένεται όταν ο καιρός θα γίνει πιο θερμός οπότε και ουσιαστικά θα εξαφανιστεί όπως πρόβλεψε πρόσφατα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σπύρος Καγκάδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου