Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Συνεχεια στα ομηρικα μας!! Παρεμβαση για του που ητανε τελικα η Πυλος

 απο τον φιλο ομηριστη  

Γιωργος Γκιαφης
 Σου τοχω πει από καιρό ότι εκεί στη Μεσσηνια δεν είναι ο Νέστορας. Αυτός ο ΠΥΛΟΣ Ημαθοεις, λεγοταν επιπλεον Τριφυλιακος, Αρκαδικός και Λεπρεατικος. Τρεις φυλές εκεί στην Τριφυλία, μετά Αρκαδικός, λόγω συχνών αλλαγών του χώρου με Αρκάδες και Λεπρεατικος, όταν απόγονοι του Νέστορα μετοικησαν λίγο ψηλότερα πιο κοντά στο Λεπρεο, που βρίσκεται κοντα στους Ταξιαρχες. Η μετοικηση από τη θάλασσα είναι 5560 μ.. Αυτά με τις ονομασίες, ενώ το ημαθοεις στη θάλασσα του Κακοβατου μέχρι Ζαχαρως, περίπου 2.000 μ. η αμμουδιά με το μήκος αυτό καί με πλάτος 70-80μ.Το κλειδί της θέσης είναι δύο πόλεις της εποχης εκείνης. Η ΑΡΗΝΗ την οποία κατοικούσε ο Αφαρεας της Ανδανιας, χάρισε στο συγγενή του Νηλεα να μενει εκεί. Η άλλη πόλη το ΘΡΥΟΝ η' ΘΡΥΟΕΣΣΑ η' ΘΡΥΟΥΣΑ,κοντα στο πέρασμα του Αλφειού.Όταν έμενε εκεί ο Νηλεας ίδρυσε και την Πύλο, γιαυτό την έλεγαν και Πύλο του Νηλεα. Ο γεωλόγος ποτε θα το καταλάβει ότι ξέρω πολύ καλά και την περιοχή μου.!!!!!!

παλιο  Παρουσιαστη στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΌ  ΣΤΑΘΜΟ  ΑΜΑΛΙΆΔΑΣ



"" Η αρχαία ΑΡΗΝΗ η ερατεινη, ήταν η περιοχή της σημερινής Ζαχαρως. Το ΚΈΝΤΡΟ της κοντά στο ναό της οδού Πυργου - Καλού Νερού. Το αφιερώνω σέναν "" Ομηριστη"" . Ήταν η πόλη του Νηλεα που πλησίον της πόλης 4 χλμ. απόσταση ήταν η Πύλος Ημαθοεις. Εκεί στο Ανηλιον Ζαχαρως. Δεν έχουν βρεθεί ούτε τα ανακτορα, Αρηνης και Πύλου, ούτε και οι τάφοι Νηλεα και Νεστορα. Κι αυτό γιατί αδιαφορούν οι επιστήμονες, έχοντας ότι ΠΥΛΟΣ του Νέστορα είναι στον ΕΓΚΛΙΑΝΟ. ""




2 σχόλια:

  1. Και η δική μου άποψη είναι ότι η Ομηρική Πύλος ήταν στη σημερινή Ζαχάρω.

    Όμως γιατί τόση προσπάθεια και τσακωμός για πράγμα που δεν προσφέρει τίποτα στα Ομηρικά μας.
    Ποιό θαλασσινό ταξίδι του Οδυσσέα κατά τα Έπη έχει ακρίβεια χρόνου?
    Δηλαδή ψάχνουμε για το ταξίδι Ιθάκης – Πύλου και παραδεχόμαστε την Κέρκυρα σα χώρα των Φαιάκων κάνοντας «γαργάρα» τόσες Ομηρικές πληροφορίες που καθιστούν αδύνατη έως ηλίθια αυτή τη παραδοχή ??
    Μήπως γιατί μας βγαίνει το ταξίδι των Φαιάκων Ιθάκη – Κέρκυρα σε μισή μέρα ??
    Μα ούτε και αυτό βγαίνει από τη χιλιομετρική απόσταση… χα χα χα χα χα.
    Οπότε γιατί χαλάμε φαιά ουσία σε πράγματα ανώφελα κύριοι Ομηριστές???

    Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ,,ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥΛΟΥ-ΙΘΑΚΗς,, Οσα δεν φτανει η Αλεπου τα κανει κρεμασταρια χαχαχαχα,, θα βαλω αναρτηση τα πολυβολα της ασσου, με τον σχολιασμο σου,,για αλαγη θεματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή