Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

19 κρούσματα κορωνοϊού σε μία εβδομάδα -Επίκεντρο το Αργοστόλι

 Η χαλάρωση των μέτρων, σε συνδυασμό με την κόπωση των πολιτών εδώ και τέσσερις συνεχόμενους μήνες aυστηρού lockdown, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κινητικότητας αλλά και την μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι.

Έτσι, παρατηρείται από τις 22 Μαρτίου μία ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Χθες και προχθές καταγράφτηκαν 9 νέα κρούσματα κορωνοϊου στο νησί μας, στην πλειοψηφία τους στο Αργοστόλι. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα υπόλοιπά 10 από την αρχή της εβδομάδας, φθάνουμε συνολικά στα 19 κρούσματα σε μία βδομάδα (χωρίς να είναι καταγεγραμμένα τα σημερινά).

Τον κώδωνα του κινδύνου «χτύπησε» η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα σε έκτακτη σύσκεψη που είχε την περασμένη Παρασκευή με τα σώματα ασφαλείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. «Ζητώ την προσωπική και υπηρεσιακή εγρήγορσή σας και συνεργασία για να εκτονωθεί η κρίση και να περάσουμε την Άνοιξη με ασφάλεια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ρόδη Κράτσα.

Στη σύσκεψη που έγινε μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μηλιώτη αποφασίστηκε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να οργανωθούν ενέργειες και δράσεις:

Με σημείο αναφοράς την Κυλλήνη ως πύλη εισόδου για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά-Ιθακη, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές έγγραφες οδηγίες και η δυνατότητα της εν πλω διεξαγωγής rapid test.

Να “τρέξει” καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών με κοινωνικά μηνύματα που θα προβάλλονται μέσω των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, των εφημερίδων και sites που έχουν εμβέλεια στα Επτάνησα.

Κινητοποίηση των ενεργών πολιτών και Εθελοντικών Ομάδων της Ζακύνθου μέσω των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας χορηγώντας τους έντυπο υλικό προς τους πολίτες.

Θα απευθυνθεί κάλεσμα και προς τους Δήμους του Ιονίου να συνδράμουν με κάθε μέσο και τρόπο στους ελέγχους, την ενημέρωση και πρόληψη για την ασφάλεια των πολιτών.

Rapid test στο Αργοστόλι για να δουν το μέγεθος της διασποράς

Την ίδια ώρα η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) – Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και το Δήμο Αργοστολίου, προχωρά στη διενέργεια rapid test,  δωρεάν για τους κατοίκους του Δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα από τις 09.30 π.μ μέχρι τις 02.00 μ.μ. και η Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Λεωφόρο Αντωνίου Τρίτση έμπροσθεν των κτηρίων της  δημοτικής αγοράς  και συγκεκριμένα στο παλιό ΚΤΕΛ – παραπλεύρως του οπωροπωλείου «Πολλάτος», στο Αργοστόλι.

Στο test μπορούν να υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου που επιθυμούν να ελεγχθούν. Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στον τόπο εξέτασης τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν, κατά τον χρόνο της αναμονής σας, απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ θα ζητηθούν στοιχεία επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό τηλέφωνο) για την γνωστοποίηση  τυχόν θετικού αποτελέσματος. Για τη μετακίνηση οι πολίτες θα μπορούν να στείλουν sms με τον αριθμό 1 στο 13033.

πηγη  ekefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου