Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Στέλιος Σπαθής: Άσσος-νερό: ώρα ευθύνης

 


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου είχαμε ζητήσει την αναβολή για μια βδομάδα, της συζήτησης του θέματος της χωροθέτησης της φορητής μονάδας αφαλάτωσης στη Δημοτική Ενότητα της Άσσου. Το πράξαμε για δύο λόγους: Αφενός για να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος εκτός “λαιμού” και αφετέρου για να λάβουν γνώση όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας θελήσουν.

Όσο αφορά τον χώρο, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Ατελέσφοροι χειρισμοί από τη μία πλευρά, η κακοκαιρία του Ιανού που άλλαξε το ανάγλυφο στην περιοχή και οι υστεροβουλίες κατοίκων από την άλλη, δεν άφησαν περιθώρια σήμερα για εναλλακτικούς χώρους. Όσον αφορά την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ίσως άργησε αλλά έγινε και είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν. Έτσι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με άνεση χρόνου και με πλήρη ενημέρωση από τις τεχνικές υπηρεσίες δόθηκε η δυνατότητα της απόφασης.

Πρόκειται για απόφαση που δεν ψηφίστηκε ελαφρά τη καρδία από την παράταξή μας. Η Άσσος, παραμελημένη χρόνια, έχει αντέξει, χάρη στην δημιουργική δύναμη των Ασσιωτών, μονίμων, παρεπιδημούντων αλλά και όπου γης. Το συναισθηματικό και όχι μόνο δέσιμο με το χωριό, όπως και το ενδιαφέρον για αυτό, δεν μπορεί κανείς να το στερήσει από κανέναν. Το θέμα του νερού όμως είναι υπαρκτό και ζωτικής σημασίας.

Η σχετική απόφαση για την τοποθέτηση στο χώρο του “λαιμού” της Άσσου προκρίθηκε και εγκρίθηκε υπό τις εξής προϋποθέσεις, που μας καλύπτουν ως παράταξη:

    1. Την προσωρινή τοποθέτηση της φορητής μονάδας

    2. Το εγκλεισμό της σε αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα

    3. Την χαμηλή όχληση

    4. Την ταυτόχρονη αναζήτηση/απαλλοτρίωση του μόνιμου χώρου μετεγκατάστασης.

Η πραγματική ανάγκη για νερό οφείλει να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές ή επιφυλάξεις ή έστω να τις μετριάσει. Με το βλέμμα μπροστά προτείναμε τη συνολική αναμόρφωση του “λαιμού” με εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όπως και τη δημιουργία “έξυπνου” χώρου στάθμευσης.

Ως “Ανοιχτοί Ορίζοντες”, στις παρούσες συνθήκες που βιώνουμε ως Δήμος, με τις τραυματισμένες υποδομές και τη συσσώρευση χρόνιων προβλημάτων, επιλέξαμε τη στάση ευθύνης και όχι της ανέξοδης κριτικής. Επιλέξαμε στάση παραγωγική και χρήσιμη για την Άσσο. Το ίδιο ισχύει για όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Για αυτό ζητήσαμε από τον Δήμαρχο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση - συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα της Πυλάρου.

πηγη  kefaloniavoriospolos.blogspot.com

2 σχόλια:

 1. Εν προκειμένω για εμάς τσου Ασσιώτες ισχύει το απόλυτο του σοφού ρητού

  «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα»!

  Από εκεί και πέρα το ΧΑΟΣ …

  Κουά κακά κακά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χρονια πολλα ,, για την εθνικη επετειο,,! Καμοια σημαια , μπηκε αραγε στο καστρο,, ή το ξεχασανε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή