Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Νέες διευκρινήσεις από το Αρχηγείο Λιμενικού: Επιτρέπεται το ψάρεμα από ακτή και σκάφος, ποιες οι προϋποθέσεις

 

Σήμερα 24/3/21 στάλθηκε στα λιμεναρχεία όλης της χώρας η αναμενόμενη διευκρινιστική του ΦΕΚ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής βάζοντας ένα τέλος στις αόριστες «μεταφράσεις» του τελευταίου ΦΕΚ που επέτρεπε το ψάρεμα χωρίς να αναφέρεται όμως τι γίνεται με την ακτή και την υποβρύχια αλιεία.



Κατόπιν παροχής νεοτέρων οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι επιτρέπεται:

Σύμφωνα με τη Κοινή Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698 “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.” (ΦΕΚ Β’ 1076/20-3-2021) και Εγκύκλιο του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/ΔΛΑ Β’, επιτρέπεται:

α) η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με σκάφος έως οκτώ (08) μέτρων, υπό τη προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, τη χρήσης μάσκας και τη τήρηση του ωραρίου απαγόρευσης τη κυκλοφορίας (21:00-05:00).

β) η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από τη ξηρά, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία (ψαροτούφεκο), υπό τη προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης, ελάχιστη απόσταση μεταξύ αλιέων ενάμιση (1,5) μέτρου) και ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας (21:00-05:00).

Σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 2 περ. (θ) της υπόψη ΚΥΑ, για τη μετάβαση των ατόμων από το τόπο κατοικίας τους, στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το σκάφος, θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο».

ΠΡΟΣΟΧΗ:

–  Η χρήση σκάφους επιτρέπεται μόνο για ερασιτεχνική αλιεία.
–  Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο πόδια ή ποδήλατο όπως και η μεταφορά του εξοπλισμού – καυσίμων.
– 
Αφορά τα σκάφη που είναι ήδη στο νερό και όχι σε τρέιλερ.

Ελπίζουμε στο επόμενο ΦΕΚ να ληφθούν υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα σκάφη αυτή τη περίοδο βρίσκονται εκτός νερού και είναι απαραίτητη η μετακίνηση με αυτοκίνητο για να πέσουν στη θάλασσα, όπως και ότι η μεταφορά του εξοπλισμού και των καυσίμων είναι αδύνατη χωρίς αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου