Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

O ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΖΝΤΟΒΑΤΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821



Η 25η Μαρτίου αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική γιορτή της Ελλάδας. Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους. Σαν Σήμερα, πριν 200 χρόνια, οι Έλληνες επαναστάτησαν εναντίων των τούρκων κατακτητών, οι οποίοι καταπατούσαν την Ελλάδα για τέσσερις αιώνες. Ύστερα από τον πόλεμο, ακολούθησε η ελευθερία και η ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα αναγνωρίστηκε ως κράτος το 1930. Επίσης, την ίδια ημέρα  στην Ελλάδα γιορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Ο Δήμος του Βόζντοβατς έχει αναπτύξει αδελφικές σχέσεις με την Κεφαλλονιά. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αμοιβαίες ανταλλαγές μεταξύ μαθητών, αθλητικών σωματείων και επιχειρηματιών. Το καλοκαίρι του 2019 φιλοξενήθηκαν στην Κεφαλονιά οι καλύτεροι μαθητές-αθλητές σε εθνικό επίπεδο Σερβίας, από το το 8ο Γυμνάσιο Βελιγραδίου, καθώς και μαθητές έβδομης και όγδοης τάξης από 16 Δημοτικά σχολεία . Μεγάλη συμβολή για την επίτευξη αυτής της συνεργασία έχει ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στη Κεφαλονιά, Βίκτωρ Ρουχωτάς, ο οποίος είναι και επίτιμος Δημότης του Βόζντοβατς.

Σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς τον Ελληνικό Λαό, αναρτήθηκαν στο δημαρχείο του Βόζντοβατς οι σημαίες των δύο αδελφικών λαών. 

Σχέσεις Ελλήνων και Σέρβων κατά τη διάρκεια της επανάστασης.











https://vozdovac.rs/2021/03/25/opstina-vozdovac-cestita-nacionalni-praznik-grckoj/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου