Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ισοπαλία 11-11 το άνοιγμα της παραλίας στο Κορώνι

 

Με την διπλή ψήφο του προέδρου δεν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο [εικόνες]

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η δημοτική αρχή Μιχαλάτου για τους κατοίκους Βαλεριάνου -Χιονάτων και γενικά της περιοχής Ελειού -Πρόννων καθώς με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση το ακανθώδες θέμα της διάνοιξης του δρόμου στην παραλία Κορώνι.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα το θέμα δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (δες ρεπορτάζ εδώ) με τον δήμαρχο κ. Μιχαλάτο να φέρνει ως πρόσχημα ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την δικαστική πορεία της υπόθεσης.

Η πρόταση του Νίκου Ανουσάκη να συζητηθεί άμεσα το θέμα έλαβε 11 ψήφους από το σύνολο της αντιπολίτευσης

Για πρώτη φορά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δέχτηκε τα πυρά από το σύνολο της αντιπολίτευσης

Βέβαια, η βούληση του δημάρχου κ. Μιχαλάτου επιβλήθηκε οριακά στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η αντίθετη πρόταση του Νίκου Ανουσάκη να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγων, λόγω της τεράστιας ζημίας που έχει υποστεί η περιοχή από την αποκοπή της παραλίας και την αδράνεια του δημάρχου να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, έλαβε 11 ψήφους.

Με απλά λόγια την πρόταση Ανουσάκη για την συζήτηση του θέματος στήριξαν όλες οι παρατάξεις αντιπολίτευσης. Από την άλλη, η πρόταση του δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου πήρε και αυτή ακριβώς 11 ψήφους αλλά τελικά επικράτησε λόγω της διπλής ψήφου που έχει κατά νομό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  σε περίπτωση ισοψηφίας.

Σπύρος Σαμούρης και Γιώργος Τσιλιμιδός

Η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή Μιχαλατου έδωσε την εικόνα στους κάτοικους του Βαλεριάνου και γενικά της ευρύτερης περιοχής ότι θέλει να χειριστεί το θέμα «εν κρύπτω» και κατά το δοκούν ένα γεγονός που εξόργισε τον κόσμο που είχε μαζευτεί έξω από το δημοτικό θέατρο Αργοστολιού και λόγω της παρουσίας ψυχραιμότερων δεν έλαβαν χώρα επεισόδια. Το θέμα παραμένει ανοιχτό σε δικαστικό επίπεδο ενώ δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση να προκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με βάση των δυνατοτήτων που της δίνει η νομοθεσία.

Κάτοικοι του Ελειού έξω από το Θέατρο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναδημοσίευση από το ekefalonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου