Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση του αντιδημάρχου Πρόννων και Προέδρου Πόρου με τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Κεφαλονιάς-Τα 3 σημαντικά θέματα

 Συνάντηση με την Διευθύντρια της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), στα γραφεία της εταιρίας στο Αργοστόλι, είχε την πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 ο αντιδήμαρχος Πρόννων κ. Νικόλαος Κουρκουμέλης και ο πρόεδρος Πόρου κ. Οδυσσέας Γαλιατσάτος.

Στη συνάντηση, από πλευράς της ΔΕΔΔΗΕ, ήταν η Διευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου.
Στην συζήτηση που ακολούθησε ενημερωθήκαμε για τα σοβαρά ζητήματα της περιοχής που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΔΕΔΔΗΕ και την σημαντική πρόοδος που γίνεται στο δίκτυο και αφορά:
1. Στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μέσης τάσης της γραμμής Τζαννάτων Πόρου
2. Στην διασύνδεση της γραμμής µέσης τάσης με την Σκάλα που εξασφαλίζει τη διπλή γραμμή μεταφοράς ρεύματος στον Πόρο.
3. Στην υπογειοποίηση των καλωδίων της γραμμής μέσης τάσης που διέρχεται μέσα από το δάσος, πάνω από την εκκλησία του πόρου μέχρι και την περιοχή λεύκες.
Για τους λόγους αυτούς , όπως μας ενημέρωσε από αρχές Οκτωβρίου θα απαιτηθούν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για την εκτέλεση εργασιών.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ζητήθηκε μεταξύ άλλων από κ. Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου και η υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ μήκους 600 m, που διέρχεται από το φαράγγι του πόρου μέχρι το κοινοτικό κτήριο στο πλαίσιο της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Επίσης ενημερώθηκε ότι στα NA του φαραγγιού βρίσκεται το σπήλαιο της Δράκαινας και χρονολογείται (περ. 5600 – 3700 π.Χ.) και την ανάγκη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και ότι τα συνεργεία ΔΕΗ στην αναβάθμιση που κάνουν στο δίκτυο τοποθέτησαν μπροστά από το κοινοτικό κτήριο του πόρου επι πλέον αντιαισθητικές κολώνες που πρέπει άμεσα να υπογειοποιηθούν.
Κρίνοντας από τη θετική ανταπόκριση των αιτημάτων μας, αισιοδοξούμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα που θέσαμε για τον τόπο μας. Να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου της ΔΕΔΔΗΕ ευελπιστώντας σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας μας.
Προέδρος πόρου
Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου