Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Κηφισίας ο δρόμος Αργοστολίου -Πόρου



 Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Πόρος- Αργοστόλι 40 χιλιόμετρα, η …Κηφισίας της Κεφαλονιάς σε ταλαιπωρία τα καλοκαίρια για χιλιάδες οδηγούς. Αυτοκίνητα ΙΧ, ενοικιαζόμενα ή μη, τεράστια φορτηγά, πούλμαν, βυτιοφόρα, που έρχονται ή θέλουν να φύγουν για Κυλλήνη προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους μέσα από έναν επικίνδυνο δρόμο. Γεμάτο κλειστές στροφές, στενώσεις, χωριά,παρκαρισμένα αυτοκίνητα που τον κάνουν αδιάβατο και επικινδυνο για τους απρόσεκτους. Μόνο σε μια δύσκολη στροφή στο χωριό Τζανάτα έχουν καταγραφεί 83 ατυχήματα, όπως λένε οι τοπικες αρχές.

Σχέδια επί σχεδίων υπάρχουν χρόνια τώρα. Αλλά διαπλατύνσεις, γέφυρες, περιορισμός επικίνδυνων των στροφών δεν έχουν υπάρξει.

Τώρα σκέφτονται τη χάραξη μιας νεας διαδρομής έξω από τα χωριά που υπάρχουν τα προβληματα. Μόνο που δεν υπαρχουν τα χρήματα, ακόμα κι αν βρεθούν θα χρειαστούν κοντά στα 10 χρόνια για τη μελέτη και κατασκευή του.
Οι τοπικοί παράγοντες στέκονται αμήχανοι. Ο κάθε ένας έχει και τη δική του πρόταση για το δρόμο. Νέο δρόμο ή διαπλατύνσεις του υπάρχοντος όπου είναι δυνατόν;

Ωσπου να αποφασίσουν θα έχουν εγκαταλείψει τις θεσεις τους.

Τώρα γίνεται νέα μελέτη. Είχε γίνει και στο παρελθόν και …κρύφτηκε σε κάποιο συρτάρι.

Το πρόβλημα παραμένει, ο τουρισμός αυξάνεται και μαζι του και η ταλαιπωρία των οδηγών των ντόπιων και των επισκεπτών μας.

Ευτυχώς που κάποιοι απο τους ξένους επισκέπτες μας, σταματούν ευγενικά στην άκρη του δρόμου, όταν βλέπουν έναν ανυπόμονο οδηγό να θέλει να τους προσπεράσει μέσα στις στροφές. Αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, το αναδεικνύει.

Η πίεση στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο πρεπει να είναι ομαδική και με ένα σχέδιο, οχι ο κάθε ενας με το τροπάριο του.

Και καλό θα ήταν επειδή ακούμε πολλά λόγια, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές αλλά και για τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές, ο κάθε ενας να μας πει τι υποσχέθηκε προεκλογικά και τι έκανε αυτά τα χρόνια στα δημόσια έργα.

Ετσι για να ξέρουμε κι εμείς οι πολίτες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου