Τελος αναρτησης εχει σχολιασμους!
Η Αιγηίδα αναδύθηκε πριν από 30 περίπου εκατομμύρια χρόνια από τη θάλασσα της Τηθύος.
Αιγηίδα ήταν η ενιαία ξηρά που η τεράστια έκτασή της κάλυπτε την Ηπειρωτική Ελλάδα, το Αιγαίο πέλαγος από τις ακτές του Αδρέα (εξού και Αδριατική) μέχρι την Ιωνία. Νότια κατέβαινε μέχρι Κύπρο και Κρήτη και κάτω από την Κρήτη ενώνονταν μέχρι την Βόρεια Αφρική. Το σημείο που ενώνονταν, ονομαζόταν "Μέση Γή".
Δηλαδή η Αιγηίς ένωνε Ευρώπη, Μικρά Ασία (έως την Συρία) και Αφρική.
Την περιοχή αυτή που ονομαζόταν Αιγηίδα ή Αγαιίδα την διέσχιζε ο Αιγαίος ποταμός που ερχόταν από τον Εύξεινο και διέρρεε την μεγάλη πεδιάδα ( Ελλάδας – Μικράς Ασίας) σχημάτιζε μία λίμνη ανατολικά της Εύβοιας και χυνόταν στην ανατολική κλειστή θάλασσα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στην ίδια θάλασσα χυνόταν και ο Νείλος αλλά και ο Αδριατικός ποταμός που εξέβαλε βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Η χώρα της Αιγηίδος είχε ήπιο κλίμα, άφθονα νερά, μεγάλες και εύφορες πεδινές εκτάσεις.
Προ 13.000.000 έτη εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ο πρωτάνθρωπος "Έλλην", ο εκπρόσωπος της Αρείας φυλής.
Η Αιγηίδα εθεωρείτο "Ιερά Γή" . Όταν ο πλανήτης Γη ήταν ακόμη σε αέρια κατάσταση (άυλη και άμορφη), άρχισε σταδιακά η πυκνότητα να μεγαλώνει και να μειώνεται η θερμοκρασία, προϋπόθεση απαραίτητη η μείωση της θερμοκρασίας γιατί η ψύξη οδηγεί στην δημιουργία πρώτων πετρωμάτων της Γης (στερεές κρούστες). Τα πρώτα στερεά πετρώματα σχηματίσθησαν στην περιοχή της Ελλάδος, προ 3 δισ. έτη.
ΕΛΛΑΣ= Φωτισμένη Γη
Οι πρώτοι Αιγαίοι πήραν το όνομά τους από τον Αιγαίο ή Βριάρεο, που ήταν ένας από τους τρεις Εκατόγχειρες,
Βριάρεο τον ονόμαζαν οι Θεοί και Αιγαίο οι θνητοί.
Βριάρεως προέρχεται από το επίθετο βριαρός = στιβαρός.
Αιγαίως προέρχεται από το αίγες=κύματα.
(Αίγες ονομάστηκαν τα αιγοπρόβατα γιατί όταν πηδάνε όλα μαζί , το ένα πίσω από το άλλο, σχηματίζουν κύμα)
Οι Αιγαίοι λάτρευαν μια θεότητα που την ονόμαζαν "Δαίμων", που σημαίνει "αυτός που φέρνει τις δυνάμεις της φύσης και του κόσμου" και λατρευόταν ως προστάτης, ως θεός της βροχής και των ευνοϊκών ανέμων που μετέφεραν την γύρη και γονιμοποιούσαν άγονες εκτάσεις γης.
Η περιοχή παρουσίασε την μεγαλύτερη και αξιολογότερη ανάπτυξη και έτσι έγινε η ουσιαστική κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού, μέχρι που ήρθε το λιώσιμο των πάγων με όλα τα δυσμενή έως και απόλυτα καταστροφικά αποτελέσματα για ολόκληρη δυστυχώς την χώρα της Αιγηίδος.
Η Αιγηίς καταποντίστηκε και έτσι δημιουργήθηκε το Αιγαίον Πέλαγος, όπου τα νησιά μας είναι οι κορυφές των βουνών της Αιγηίδος.
ΑΙΓΑΙΟΝ ἡ Αἰωνία (ΑΙ) ΓΑΙ(α) ..άρα η ελληνική γλώσσα μας πληροφορεί ότι το ΑΙΓΑΙΟΝ ήταν πρωτίστως ΓΗ, η οποία βυθίσθηκε στην θάλασσα.
Το Αιγαίο Πέλαγος, λοιπόν, πήρε το όνομά του από την Αιγαιίδα ή Αιγηίδα, η οποία πήρε το όνομά της από τον Εκατόγχειρα Αιγαίο και όχι από βασιλιά της της αρχαίας Αθήνας, Αιγέα, που βασίλεψε γύρω στον 13ο αιώνα.
“Την περιοχή αυτή που ονομαζόταν Αιγηίδα ή Αγαιίδα την διέσχιζε ο Αιγαίος ποταμός που ερχόταν από τον Εύξεινο και διέρρεε την μεγάλη πεδιάδα ( Ελλάδας – Μικράς Ασίας) σχημάτιζε μία λίμνη ανατολικά της Εύβοιας και χυνόταν στην ανατολική κλειστή θάλασσα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στην ίδια θάλασσα και ο Αδριατικός ποταμός που εξέβαλε βορειοδυτικά της Κέρκυρας”.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τη μία μεριά ο Αιγαίος ποταμός από την άλλη ο Ανδριατικός ποταμός, άρα είμαστε στην ουσία η Μεσοποταμία και όχι η Αιγηίδα! Δηλαδής είμαι Βαβυλώνιος! Χα χα χα χα.
Εφκείος που τα έγραψε μπάς και είχε φιλενάδα τη ΧΑΛΙΜΑ ???
Για δε ψάχνει και για τον Δυσσέα μπας και μας τον έβρει Αυστραλό και εμείς ψάχνουμε τσάμπα?
Πώς σας φαίνεται η Αυστραλία για Ιθάκη?
Νησί δεν είναι κι αυτή?
Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
Ειχα δει ενα ντοκιματερ.,, και μια σχετικη αναρτηση που δεν θυμαμαι αν ανεβασα κιολας αντιγραφη, που ελεγε οτι εποχη παγετονων ηταν λιμνη η μεσογειος επειδη η σταθμη του ατλαντικου ηταν πολυ κατω, και μετα λογο ανοδου θερμοκρασιας ειχε αρχισει η σταθμη να πεφτει επειδη το νερο της λιμνης εξατμιζοταν αλλα οταν λιωσανε τα παγοβουνα των ωκεανων απο Αντλαντικο πλημυρισε απο το γιβραλταρ, εξου και καταποντιστηκαν οι παραθαλασιοι πολιτισμοι,,, ισως και η ατλαντιδα
ΑπάντησηΔιαγραφή