Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Σταύρος Καρούσος: Πρωτοφανείς πρακτικές στην Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Πειραιά



Η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου 2024 θα μείνει, δυστυχώς, στη μνήμη των μελών και στην ιστορία της Αδελφότητας όχι μόνο για την ένταση, αλλά και για τις πρωτοφανείς πρακτικές που την χαρακτήρισαν.

Ένα από τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη ήταν και ο «Ορισμός ημερομηνίας Αρχαιρεσιών», το οποίο και ήταν η κορωνίδα της έντασης. Από τον Γ.Γ. προτάθηκε να ορισθεί ως ημερομηνία εκλογών η 10η Μαρτίου όπως ορίζει το Καταστατικό της Αδελφότητας στο άρθρο 27, δηλαδή ένα μήνα μετά την εκλογοαπολογιστική ΓΣ:

«Οι αρχαιρεσίες προκηρύσσονται ένα (1) μήνα πριν από την διεξαγωγή τους, διεξάγονται δε το Μάρτιο ή τον Απρίλιο».

Κατά παράβαση, σύμφωνα και με εκφρασθείσα άποψη πολλών παλαιών μελών του σωματείου, από τον Προεδρεύοντα της Γ.Σ. τέθηκε σε ψηφοφορία και η ημερομηνία της 21ης Απριλίου, δηλαδή περίπου 2,5 μήνες μετά την ΓΣ. (Και εκλέχθηκε ήδη εφορευτική επιτροπή). Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με 90 ψήφους έναντι 67, λευκά 8 και 33 αποχωρησάντων, υπερίσχυσε η 21η Απριλίου. Η Γ.Σ. στις 11 Φεβρουαρίου ήταν η κορύφωση μιας σειράς εντάσεων που υπήρχαν στο Σωματείο από συγκεκριμένη ομάδα και εδώ θα πρέπει να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια αυτής. Είναι ένα αγώνας για τη διαχείριση της εξουσίας, όπως κάποιοι κάνουν αγωνιώδη προσπάθεια να την παρουσιάσουν;

Για όλους εμάς που δηλώσαμε και επιμείναμε στις παραιτήσεις μας, η επανεκλογή στο Δ.Σ. δεν αποτέλεσε ποτέ αυτοσκοπό. Κανένας μας δεν κατέχει κάποια θέση σε άλλον σύλλογο, δημοτικό αξίωμα ή είναι κομματικό στέλεχος.

Άρα ποια είναι τα πραγματικά αίτια της όλης αυτής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί;

Θα πρέπει ίσως να αναζητηθούν σε συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της περιόδου 2021-2023.

Εκεί, όπου εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τις πραγματικές αιτίες και τις κατ’ επίφασιν αφορμές που οδήγησαν στην ένταση της Γενικής Συνέλευσης.

Σταύρος Καρούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου