Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή ειναι η διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 Αναδημοσίευση από την Kefaloniapress

Παραιτήθηκε λοιπόν ο Αλέξανδρος Παρίσης από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» , την όποία είχε ιδρύσει ο ίδιος το 2010, και μια νέα εποχή ξεκινάει για την ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Ας δούμε τώρα με ποιές διαδικασίες -σύμφωνα με τη νομοθεσία- θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός της παράταξης.

Στην «Ισχυρή Κεφαλονιά» αυτή την δημοτική περίοδο (2024-2028) οι σύμβουλοι που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, είναι κατά σειρά σταυρών προτίμησης:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ 928
ΑΓΓΕΛΟΣΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ 697
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ 602
ΜΙΝΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ 370

Σημειώνουμε ότι ο Αλέξανδρος Παρίσης παραιτήθηκε απο την αρχηγία της παράταξης όχι όμως και απο το Δημοτικό Συμβούλιο, άρα θα ψηφίσει και αυτός για τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο 3852/2010 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ) και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών (τελευταία εγκύκλιος με αριθμό 12 και αριθμό πρωτοκόλλου 1835/08-01-2024)

«Οι δημοτικές παρατάξεις απαρτίζονται από τα μέλη των συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις εκλογές και αναδείχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αποκτούν υπόσταση κατά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 66 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) 3 , επικεφαλής της παράταξης είναι ο δήμαρχος και ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος, ενώ στην περίπτωση θανάτου, παραίτησης, έκπτωσης ή ανεξαρτητοποίησης, ο σύμβουλος που εκλέγεται ως επικεφαλής από την απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που αποτελούν την παράταξη» .

Πρακτικά:

1.Θα κληθούν σε ειδική συνεδίαση (ο νόμος δεν αναφέρει απο ποιόν) και οι πέντε (5) δημοτικοί σύμβουλοι της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ με θέμα ” Εκλογή επικεφαλής της παράταξης” .
2.Θα τεθούν υποψηφιότητες
3.Θα γίνει μυστική ψηφοφορία
4.Νέος επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ θα είναι αυτός που θα πάρει τουλάχιστον (3) τρεις ψήφους.
5. Θα συνταχθεί πρακτικό της συνεδρίασης με το αποτέλεσμα το οποίο θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου.

Ο δικηγόρος Γιάννη Λυκούδης θεωρείται ως ο επικρατέστερος για την αρχηγία  της παράταξης  γιατί είναι αυτός που πήρε τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών (928)  στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η “πρώτη” του νέου αρχηγού

«Το βάπτισμα του πυρός» για τον νέο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θα γίνει στην Ειδική Συνεδρίαση του ΔΣ την επόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με θέματα Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα στο ευρισκόμενο «επ’αόριστον αναστολή λειτουργίας» Θέατρο σύμφωνα με την από 7/2/2024 ανακοίνωση του Θεόφιλου  (ΔΕΣ ΕΔΩ) .

Kefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου