Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Κεφαλονιά: Κουνιέται το νησί από συνεχείς σεισμούς -Τσελέντης: Να μην υπάρχει ανησυχία προς το παρόν

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: «Υπάρχουν δύο σκέψεις για τις σεισμικές δονήσεις»

Οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Κεφαλονιά το τελευταίο διάστημα, αναλύονται από τους σεισμολόγους. Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναλύει και εξηγεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

Η γη στην Κεφαλονιά σείεται τις τελευταίες μέρες, με τους σεισμολόγους να καταγράφουν τη δραστηριότητα στην περιοχή, που έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις. Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξηγεί τα δεδομένα και εμφανίζεται καθησυχαστικός. Όπως πιστεύει οι εγκέλαδοι των τελευταίων ημερών δεν είναι προσεισμοί αλλά κάτι που στη γλώσσα των σεισμολόγων λέγεται «σμηνοσειρά». Μικροί σε μέγεθος σεισμοί δηλαδή, που δεν προμηνύουν το χτύπημα ενός ισχυρού σεισμού στο μέλλον.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Σήμερα έφτασε τα 3,5 Ρίχτερ που είναι και ο μεγαλύτερος σεισμός μέχρι στιγμής», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε.

Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.



 Ο Άκης Τσελέντης και ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς στους “Αταίριαστους” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ “Αταίριαστοι” μίλησαν αναλυτικά σήμερα το πωρί για τους πολλαπλούς σεισμούς κοντά στην Άσσο ο συμπατριώτης μας διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης καθώς και ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

Δείτε τα όσα κρίσιμα για το νησί μας ειπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί.

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου