Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Πολιτικά : Oι θέσεις της «Αριστερής Κίνησης Ιονίου» για το Β' γύρο των περιφερειακών εκλογών
Αποστολέας joanna on 11/11/10 17:07 (41 αναγνώσεις)
Open in new windowΤα μέλη της παράταξης μας, της Αριστερής Κίνησης Ιονίου, ευχαριστούμε τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνουμε ότι μέσα από την εκπροσώπηση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αγωνιστούμε για την επίτευξη των στόχων, τους οποίους μας έδωσαν εντολή να υπηρετήσουμε.

Η παράταξη μας δήλωσε προεκλογικά ότι κεντρικοί μας στόχοι σε αυτές τις εκλογές ήταν:


· η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους με Αυτοδιοίκηση και των πολιτικών που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη

· η ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων, που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις.

Αρνηθήκαμε με επιμονή να ενταχθούμε στα πεδία αντιπαράθεσης όπως καθορίστηκαν πρωταρχικά από την ετερόκλητη πολιτική συσπείρωση, το ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένων κομμάτων της Αριστεράς, και την απάντηση του πρωθυπουργού με το διλημματικό σύνθημα «σταθερότητα ή εκλογές».

Στο δεύτερο γύρο, των περιφερειακών εκλογών, η Αριστερή Κίνηση Ιονίου τονίζει ότι κριτήριο των επιλογών της θα είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών.

Με βάση αυτή την αντίληψη δεν μένουμε αδιάφοροι, για το ποιοι θα διοικήσουν την περιφέρειά μας και ποιος θα είναι ο μελλοντικός περιφερειάρχης.

Είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο υποψήφιους, δεδομένου ότι η αποδοκιμασία των αδιεξόδων του σημερινού πολιτικού συστήματος δεν χωράει την αποχή σαν πολιτική στάση.

Εμείς από πολλά χρόνια παλεύουμε για την αιρετή περιφέρεια, γι αυτό βλέπουμε πιο ευνοϊκά ένα ψηφοδέλτιο που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο, που προχώρησε στη δημιουργία της, επισημαίνοντας όμως ότι η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση είναι άτολμη, όχι πλήρης και υπό κηδεμονία.

Διαφωνούμε με τις υπόλοιπες πολιτικές του χώρου αυτού σε εθνικό επίπεδο, και επισημαίνουμε ότι οι ψήφοι για την αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να χρωματίζουν το χάρτη πράσινο, μπλε ή κόκκινο.

Η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως επιβράβευση της πολιτικής, που έχει φέρει τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Προφανώς οι πολίτες δεν είναι χειραγωγούμενοι. Ούτε επιδιώκουμε να τους καθοδηγήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου