Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΨΕ

ΑΕΚ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ


Την Άντερλεχτ υποδέχεται η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ για την τέταρτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Το ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς η Ζενίτ είναι πρώτη με εννιά πόντους, ωστόσο ΑΕΚ, Άντερλεχτ και Χάιντουκ ισοβαθμούν με τρεις.
Η ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ θα παίξει με μοναδικό στόχο τη νίκη, καθώς αν πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε θα αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το κλίμα στην ομάδα μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη δεν είναι πολύ καλό, ωστόσο το αποψινό ματς είναι διαφορετικό και αυτό εξήγησε στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός, μάλιστα, δεν ήθελε να ρισκάρει πολύ και είχε στο μυαλό του να παρουσιάσει την «ένωση» και πάλι με 4-3-3, ωστόσο οι πολλές απουσίες τον υποχρεώνουν να παίξει επιθετικά και με σύστημα 4-4-2. Αυτό δοκίμασε άλλωστε στην προπόνηση της Τετάρτης και αυτό προανήγγειλε ουσιαστικά πως θα κάνει στην συνέντευξη Τύπου, αφού ο Μάκος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Ντιοπ, Μπερνς, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Σκόκο και Γιάχιτς, ενώ ο Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Η Άντερλεχτ, μετά τη νίκη της κόντρα στην ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Την Κυριακή, μάλιστα, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε τη νίκη μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου του βελγικού πρωταθλήματος, Γκενκ, με σκορ 2-1. Το κλίμα στην ομάδα έχει αλλάξει, ενώ έχει σταματήσει και η κριτική στο πρόσωπο του Αριέλ Γιάκομπς. Ο έμπειρος τεχνικός, σε μία προσπάθεια να αποφορτίσει τους παίκτες του ενόψει ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης τόνισε πως το ματς του ΟΑΚΑ δεν πρόκειται να κρίνει την δεύτερη θέση. Όσο αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Βέλγος προπονητής δεν υπολογίζει για σήμερα τον τραυματία αριστερό μπακ Ντέσχαχτ και τον χαφ Μπίλια. Οι Βέλγοι θα παρουσιαστούν με σύστημα 4-3-3 και τους Μπουσουφά, Λουκάκου και Κανού στην επίθεση.
Είναι δύσκολο η «ένωση» να παρουσιαστεί χειρότερη από ότι στο Βέλγιο, ωστόσο θα ποντάρω στο «διπλό», με κάλυψη όμως στην ισοπαλία. Ο «δικέφαλος» έχει κάκιστη παράδοση με τους Βέλγους, όπου μετράει πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. Περιμένω πάντως ένα ωραίο παιχνίδι με πολλά τέρματα και γκολ και από τις δύο ομάδες.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ: (Μανόλο Χιμένεθ), Σάχα, Πατσατζόγλου, Νταντόμο, Μανωλάς, Νασούτι, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Λαγός, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: (Άριελ Γιάκομπς), Προτό, Τζιλέτ, Μαζούχ, Τζούχατζ, Λέκιακς, Κλιέσταν, Λέγκεαρ, Κουγιατέ, Μπουσουφά, Λουκάκου, Κανο

Να πάρει το πάνω χέρι…

Να πάρει το πάνω χέρι… (Photo: Action Images)
Ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θέλει ο ΠΑΟΚ, στον αποψινό αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα (20:00, ΑΝΤ-1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται την ισπανική ομάδα, την οποία θέλει να νικήσει για να βρεθεί στην κορυφή του 4ου ομίλου. Ωστόσο, με την ισοπαλία παραμένει δεύτερος, αλλά κρατάει... ενδιαφερόμενο (και συνεπώς ανταγωνιστικό απέναντι στη Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ) το «κίτρινο υποβρύχιο» για τα επόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Ο Μάκης Χάβος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει, από δεξιά προς αριστερά, τους Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σακελλαρίου. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Φωτάκη και τον Βιεϊρίνια. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Μαλεζάς, Ζουέλα, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς. Εκτός έμειναν οι Σαβίνι, Λίνο (τραυματίες) και Σνάουτσνερ (τιμωρημένος).

Πως θα αγωνιστούν οι Ισπανοί

Με σύστημα 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο τη Βιγιαρεάλ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Ισπανοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των «ασπρόμαυρων». Το «κίτρινο υποβρύχιο» βρίσκεται στην τρίτη θέση της Primera Division και έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα).

Ο Γκαρίδο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Ντιέγκο Λόπεθ (τερματοφύλακας), Άνχελ Λόπεθ (δεξί μπακ), Μουσάτσιο, Γκονσάλο (κεντρικοί αμυντικοί), Καπντεβίλα (αριστερό μπακ), Καθόρλα (δεξί χαφ), Μπρούνο (αμυντικός μέσος), Βαλέρο (αριστερό χαφ), Κάνι (επιθετικό χαφ), Άλτιντορ και Νιλμάρ (στην επίθεση).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουάν Κάρλος, Ολίβα, Κατάλα, Μαρτσένα, Οριόλ, Μάριο, Μοντέρο και Ρόσι. Στην Ισπανία έμειναν ο Σένα και ο Ρούμπεν.

Προϊστορία

Τέσσερις φορές έχει φιλοξενήσει ισπανικές ομάδες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Καμία φορά δεν έχασε. Στις 16/9/1975 για τον πρώτο γύρο του UEFA νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα με γκολ του Κούδα. Στις 20/10/1982 επικράτησε 2-0 της Σεβίλλης για τον δεύτερο γύρο του UEFA.

Στις 3/10/1990 έφερε 0-0 πάλι με τη Σεβίλλη, σε αγώνα στον οποίο τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι. Στις 4/11/1997 σημειώθηκε το εντυπωσιακό ΠΑΟΚ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-4 για τη φάση των «32» του ίδιου θεσμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι και στα τέσσερα ζευγάρια αγώνων οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση για τις επόμενες φάσεις του ΟΥΕΦΑ.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπριζ

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Βιγιαρεάλ 6 (3-3)
2. ΠΑΟΚ 4 (2-2)
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (2-1)
4. Μπριζ 2 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (02/12)

Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ-Μπριζ

Παίζει τα ρέστα του


Παίζει τα ρέστα του (Photo: Action Images)
Ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει ζωντανός για την πρόκριση στους «32» του Europa League επιζητεί ο Άρης, στον αποψινό αγώνα με τη Λεβερκούζεν στο «Μπάι Αρίνα» (20:00, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Μια πιθανή νίκη στέλνει τους «κίτρινους» στην επόμενη φάση, αφού θα πρέπει να αυτοκτονήσουν στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου με τη Ρόζενμποργκ για να χάσουν την πρόκριση. Ωστόσο, η ισοπαλία φαντάζει ως ένα πολύ σημαντικό -και πιο βατό- αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την κρισιμότητα και τις δυσκολίες του αγώνα. Πρέπει να λειτουργήσουν άψογα όλες οι γραμμές μας. Να παίξουμε το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να φθάσουμε στη νίκη», είπε μεταξύ άλλων ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-4-2 την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τον Βαγγέλη, Ρονάλντο, Λαζαρίδη και Μίσελ. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Φατί και ο Τόχα, έχοντας στα άκρα τον Χαβίτο και τον Κάλβο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Ρουίζ με τον Κόκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουάνμα, Μενδρινός, Βελλίδης, Πρίττας, Νέτο, Καζναφέρης, Οριόλ και Τσεσνάουσκις. Ο Κούπερ δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, εξαιτίας της θλάσης στον δικέφαλο που τον ταλαιπωρεί, αλλά και τον Θέμη Κουλουχέρη, που λόγω αμυγδαλίτιδας ανέβασε πυρετό, δεν πήγε καν στο Ρύσιο χθες και θα μείνει στη Θεσσαλονίκη.

Πώς θα αγωνιστούν οι Γερμανοί

Με σύστημα 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει ο Γιουπ Χάινκες τη Λεβερκούζεν απέναντι στον Άρη. Οι γηπεδούχοι θεωρείται σίγουρο πως θα ξεκινήσουν με άκρως επιθετικές διαθέσεις από το πρώτο λεπτό. Πίεση στην μπάλα και ανελέητο πρέσινγκ ζήτησε ο 65χρονος προπονητής από τους παίκτες του, για να διώξουν την ψυχολογική πίεση από την αρχή.

Ο Χάινκες αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Άντλερ (τερματοφύλακας), Σβάαμπ (δεξί μπακ), Φρίντριχ, Ράιναρτς (κεντρικοί αμυντικοί), Κάντλετς (αριστερό μπακ), Σαμ (δεξί χαφ), Βιδάλ, Ρόλφες (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Μπαρνέτα (αριστερό χαφ), Ντερτιγιόκ και Χέλμες (στην επίθεση).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φερνάντεζ, Γιόργκενσεν, Αουγκούστο, Καπλάν, Κάστρο, Μπάλιτς, Μπέντερ και Βίντα. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μπάλακ, Κίσλινγκ και Χίπια.

«Κιτρινiζει» η «Μπάι Αρίνα»

Τα 1.300 εισιτήρια που προμηθεύτηκε αρχικά η διοίκηση του Αρη από την αντίστοιχη της Λεβερκούζεν ήταν σίγουρο πως θα εξαντληθούν. Η δίψα των φιλάθλων του Αρη σε αυτή την ευρωπαϊκή περιπέτεια και οι καλές εμφανίσεις της ομάδας φέρνουν πάνω από 2.000 οπαδούς στις εξέδρες της «Μπάι Αρίνα» στο σημερινό παιχνίδι, μια και, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη γερμανική ομάδα, ήδη έχουν πουληθεί πάνω από 300 εισιτήρια σε Ελληνες ομογενείς στο πάνω διάζωμα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ρόζενμποργκ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβερκούζεν-Άρης

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Λεβερκούζεν 5 (5-1)
2. Άρης 4 (2-2)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-2)
4. Ρόζενμποργκ 3 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική (01/12)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρης
Ρόζενμποργκ-Λεβερκούζεν
ΚΑΙ  ΕΧΟΥΜΕ    ΚΑΙ  ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι πρασίνων για την πρώτη θέση



Ντέρμπι πρασίνων για την πρώτη θέση
Να υπερασπιστεί το αήττητό του στο ντέρμπι κορυφής του τετάρτου ομίλου της Ευρωλίγκας θέλει απόψε (21:45, ΝΕΤ) στη Λιουμπλιάνα απέναντι στην Ολίμπια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά και οι ομοχρώμοί τους μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ο νικητής θα απολαμβάνει από το βράδυ τη μοναξιά της κορυφής.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προέρχεται από σημαντικές νίκες σε συνδυασμό με πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις απέναντι στη Βαλένθια και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σέρβος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Άλεξ Μάριτς, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα κι έμεινε στην Αθήνα. Τη θέση του Αυστραλού σέντερ πήρε στη δωδεκάδα ο Γιώργος Μπόγρης, ενώ επανέρχεται ο Ρομέιν Σάτο, που είχε απουσιάσει από τον αγώνα της Κυριακής με τον Ηλυσιακό έχοντας ταξιδέψει στο πλευρό της συζύγου του, που γέννησε.

Αντίθετα το συγκρότημα του Γιούρι Ζντοβτς, που επικράτησε της Εφές Πίλσεν και της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στις δύο πρώτες αγωνιστικές, θα παραταχθεί μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές που θα γεμίσουν τη νεόκτιστη και υπερσύγχρονη «Τίβολι Αρένα». Προβλήματα δεν έχουν οι πρωτοπόροι της Αδριατικής Λίγκας (4-1) πέραν από τις ενοχλήσεις που έχει στο γοφό ο-δανεικός από τον Παναθηναϊκό-Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Ρετζέπ Ανκαραλί, ο Σέρβος Μιλοβόιε Γιόβτσιτς και ο Τσέχος Ρόμπερτ Βικλίτσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου