Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Τα παιδιά κάνουν μάθημα στην αποθήκη»

Ευδοξία Μανέτου: 

. IonionSportFM Editorial Νοε 20, 2010


Μετά από έρευνα της εφημερίδας «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» και αφορμή τη συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της ΕΛΜΕ επικοινωνήσαμε με τη Διευθύντρια του Λυκείου Πάστρας προκειμένου να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε και εσάς για τα προβλήματα του Σχολείου.
«Τα παιδιά κάνουν μάθημα στην αποθήκη», δήλωσε στην εφημερίδα μας η Διευθύντρια του Λυκείου Πάστρας Ευδοξία Μανέτου. Συνεχίζοντας η κ. Μανέτου είπε: «Τα προκάτ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας βρίσκονται εδώ περίπου 5 χρόνια. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήρθαν κάποιοι να μετρήσουν και να  εξετάσουν το έδαφος για  κατασκευή αιθουσών έκτοτε όμως δεν έχουμε κανένα νέο. Σε επικοινωνία μας με τον Δήμο μας είπαν ότι δεν κινείται τίποτε λόγω προεκλογικής  περιόδου και τώρα παραδίδουν και θα αναλάβει ο επόμενος. Όλο το Λύκειο στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες και  αυτές όμως δεν φτάνουν.
 
Μαθήματα κατεύθυνσης και επιλογής γίνονται αναλόγως τον αριθμό των μαθητών, σε μια μικρή αποθήκη που έχουμε, μια και δεν υπάρχει άλλος χώρος. Καθηγητή πληροφορικής δεν έχουμε. Έρχεται κάποιος για λίγες ώρες, αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτούμενες ώρες, με αποτέλεσμα εκείνες τις ώρες οι μαθητές να κάνουν κενό. Αυτές οι ώρες πληροφορικής που γίνονται στο σχολείο, γίνονται κατόπιν καταλήψεως των μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς.  Έχω αναλάβει την Διεύθυνση του σχολείου πριν από δύο μήνες περίπου. Ξέρω όμως πως και οι προηγούμενοι Διευθυντές και οι γονείς αυτά τα χρόνια έχουν κάνει πολλές κινητοποιήσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών εδώ».

Την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Πάστρας στην οποία έλαβε μέρος και η ΕΛΜΕ . Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Διονύσης Γεωργόπουλος δήλωσε στην «Κ». «Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, για ακόμη μία φορά, τέθηκαν τα προβλήματα του σχολείου. Εμείς ζητάμε να μην γίνει η κατασκευή του σχολείου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), αλλά με πλήρη χρηματοδότηση του Δημοσίου. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την βελτίωση του χώρου. Πρέπει να φύγουν τα κοντέινερ. Επίσης συζητήθηκε  η πιθανή συγχώνευση των σχολείων που μπορεί να φέρει ο Καλλικράτης. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δράσεις για το σχολείο, καθώς και παρεμβάσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο». Συζητώντας με μαθήτρια του Λυκείου, μας είπε πως η κατάσταση είναι τραγική, τα προκάτ είναι πολλά χρόνια και έχουν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να μπαίνει κρύο και κάποια να στάζουν νερά, όταν βρέχει.
Ρεπορτάζ Γιώτα Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου