Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Διονύσης Γεωργάτος στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8


Έχουμε λαμπρή ευκαιρία με τον Ηλία Μπεριάτο
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το Συνδυασμό του Ηλία Μπεριάτου, «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» και Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Διονύσης Γεωργάτος, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή, «Radio Secret».
Ο νυν Νομάρχης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και αιτιολόγησε γιατί ο κόσμος πρέπει να στηρίξει το Συνδυασμό του Ηλία Μπεριάτου την Κυριακή των εκλογών.
Γιατί δεν ευδοκίμησε η πρόσκληση που είχατε κάνει για debate των Αντιπεριφερειάρχων;
«Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν βαρύτητα σε ελαφρά θέματα, ενώ τα σοβαρά θέματα τα αφήνουν πίσω. Όλοι δέχθηκαν, εκτός από τον κ. Φόρτε, ο οποίος μου έστειλε μια επιστολή με αρκετούς όρους για να πάρει μέρος. Αποδέχτηκα όλους του όρους και εκείνος επικαλέστηκε την άρνηση κάποιων ΜΜΕ για να μην παραβρεθεί στο debate. Όταν έχεις αδυναμία σε ένα δημόσιο διάλογο και αντιπαράθεση, αποχωρείς. Έτσι κι αλλιώς, όμως, έγινε μια πολύ καλή κουβέντα με τους άλλους υποψηφίους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε περαιτέρω».
Πως βλέπετε αυτήν την κίνηση του κ. Καλούδη, θα βλάψει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
«Το ότι θα βλάψει την παράταξή μας είναι δεδομένο. Η παράταξη αυτή, των πικραμένων όπως την αποκαλούμε, δεν στήθηκε, δημιουργήθηκε αρκετά πριν τις εκλογές, αλλά μετά την ανακοίνωση των παρατάξεων που δεν περιείχαν τα ονόματά τους. Έτσι, ο κ. Φόρτες, ενώ παλιά έλεγε όχι σε Κερκυραίο Περιφερειάρχη, μετά στήριξε Κερκυραίο. Η παράταξη όμως αυτή δεν είναι υψηλών απαιτήσεων και φαίνεται και από τις προγραμματικές της θέσεις. Δεν έχουν καν ταυτότητα σαν παράταξη. Είχαν και οι δύο μια προσωπική επιδίωξη, έπρεπε όμως να γνωρίζουν ότι στην πολιτική πρέπει να περιμένεις».

Ο Διονύσης Γεωργάτος με την Γιώτα Σιούτη στο στούντιο
Κάποιοι λένε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έπρεπε να διαγράψει τον κ. Φόρτες. Εσείς τι πιστεύετε;
«Από μόνοι τους έθεσαν το εαυτό τους έξω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πήγαν αντίθετα στην απόφαση του Προέδρου και δεν στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Πως να συνεχίσουν να λένε για τον εαυτό τους ότι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ.;»
Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε συνεργαστεί με τον κ. Καλούδη και τον κ. Φόρτε πριν φτάσουν τα πράγματα εδώ;
Όταν κατατέθηκαν οι προτάσεις υποψηφιοτήτων, στην αρχή, τα θέματα ήταν ανοιχτά για συνεργασία. Κάποιοι όμως αποχώρησαν πρόωρα. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους».
Τελικά, αυτές οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές ή κομματικές;
«Ψηφίζουμε για την εφαρμογή του Καλλικράτη και ο Καλλικράτης έχει πράσινο χρώμα. Υπάρχει ανάγκη να στελεχώσουν τις Αρχές του Καλλικράτη άτομα με γνώση και εμπειρία. Τέτοιο ψηφοδέλτιο είναι μόνο το δικό μας. Ο Ηλίας Μπεριάτος έχει γνώση και μπορεί να κάνει όλα όσα χρειάζονται για την Περιφέρεια. Εξάλλου είναι συνιδρυτής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και έχει επανειλημμένα μιλήσει υπέρ της Περιφέρειας και της συνοχής της. Έχουμε πρόγραμμα για τις αρχές μας και τις πολιτικές μας».

Ο Νομάρχης με τη Γιάννα Κουλουμπή
Κάποιοι λένε ότι ήσασταν κατά της Περιφέρειας, αλλά βάλατε υποψηφιότητα και αποδεχτήκατε τον Καλλικράτη. Τι απαντάτε;
«Από παλιότερα υπήρχε πάντα μια επιφυλακτικότητα για τον νομό Κέρκυρας. Ήμουν επιφυλακτικός για το πώς θα λειτουργήσει μια νέα Περιφέρεια. Ακόμη και ο κ. Φόρτες εξαπέλυε μύδρους κατά της Περιφέρειας και της Κέρκυρας, σχετικά με τα κονδύλια που έπαιρνε η Κέρκυρα. Πέρα από αυτά όμως, εγώ απλώς τότε ήμουν επιφυλακτικός. Τώρα όμως έχουμε Καλλικράτη και Περιφέρεια και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως θα λειτουργήσει καλύτερα. Οι ενστάσεις μου τότε ήταν σχετικά με την Κέρκυρα επαναλαμβάνω. Τώρα, έχουμε λαμπρή ευκαιρία με τον κ. Μπεριάτο και δεν πρέπει να την χάσουμε».
Ο Αντιδήμαρχος Παλλικής, κ. Σπύρος Παγώνης, ισχυρίζεται πως όταν επισκέφθηκε την Κεφαλονιά ο κ. Γεωργαλίδης, δύο έργα στην Παλλική εντάχθηκαν για κατασκευή και όταν επέστρεψε στην Κέρκυρα απεντάχθηκαν, χωρίς να αντιδράσει η Νομαρχία.
«Εντάχθηκε ο Χάρακας. Τα άλλα έργα που είχαν προταθεί πήραν απάντηση μη ένταξης και θα έπρεπε να ξαναγίνει πρόταση. Ο κ. Σπύρος Παγώνης παρουσιάζει έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης. Και κάπου αλλού είπε ότι δεν έχει πέσει ούτε κομμάτι πίσσας στην Παλλική όταν θα έπρεπε να γνωρίζει ότι έχουν γίνει έργα οδοποιίας γύρω στο 1,6 εκατ. ευρώ. Είναι λυπηρό και θλιβερό να ακούγονται από θεσμικούς παράγοντες τέτοιου είδους παραπληροφορήσεις. Δεν διανοούμαι ότι ένας αντιδήμαρχος δεν γνωρίζει που είναι αντιδήμαρχος. Αν υποθέσω ότι αυτά τα ξέρει και άλλα λέει, τότε τίθεται θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας».
Η Γέφυρα Δεβοσσέτου θα μπορέσει να κατασκευαστεί με 1,5 εκατομμύριο;
«Το έργο θα γίνει και είναι υποχρέωση του εργολάβου να εκπληρώσει τη σύμβαση που θα υπογράψει».
Το μήνυμά σας για τις εκλογές της Κυριακής;
«Το μήνυμα έχει ήδη βγει. Ο κόσμος πρέπει να κρίνει ορθολογικά. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει για το μέλλον. Να κρίνει κι να συγκρίνει τα ψηφοδέλτια και τα προγράμματα. Να κρίνει την ειλικρίνεια και την πολιτική πρακτική που έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα ο καθένας και να επιλέξει τον καλύτερο. Καλούμε τον κόσμο τη δεύτερη Κυριακή να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κ. Μπεριάτου».
Επιμέλεια Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου