Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Απαίτηση για αξιοποίηση των αρχαιολογικών Μνημείων στην περιοχή μας



 
 Aντιγραφή από την κefaloniapress σε  υλικό του  του Γιώργου Μεταξάarxaiologos_poros0.jpg
 
 

Ο πρόεδρος του τοπικού Δημοτικού συμβουλίου Πόρου , Ε. Κουστουμπάρδης, κάλεσε στις  19 Απρίλη στο κοινοτικό κατάστημα του Πόρου των κ. Αντώνη Βασιλάκη προϊστάμενο Αρχαιοτήτων  και των  κ .Αντιδήμαρχο Σάββας Σαββαόγλου , για τα θέματα Αρχαιολογικούς χώρους  που αφορούν  την περιοχή μας .

Παρουσία στην συζήτηση ο αντιδήμαρχος    Νίκο Παπαδατος και οι δημοτικοί Σύμβουλοι  Σπύρος Σολομός  και Βασίλης  Καμπιτσης  .
 
Καλεσμένος επίσης τις συζήτησης  ο κ. Μάκη Μεταξάς που είναι γνώστης και πρωτοπόρος  στην ανακάλυψη του Μυκηναϊκού θολωτού τάφου στα Τζανατα .

Αφού  ο κ. πρόεδρος  Ε. Κουστουμπαρδης και το συμβούλιο  κατάθεσε τις ερωτήσεις στον κ. Αντώνη Βασιλάκη λέγοντας ότι ο κόσμος θα ήθελε να μάθει  και να ακούσει από επίσημα χείλη την αληθινή ερμηνεία από τους αρχαιολόγους  για τις ανασκαφές που βρίσκονται στην περιοχή μας .

Ο κ. Μάκης Μεταξάς έκανε μια γρήγορη ενημέρωση εξηγώντας το ιστορικό του Μυκηναϊκού  τάφου και ότι είναι σημαντικά τα ευρήματα  τα όποια  κρύβουν μέγας  ενδιαφέρων  για την περιοχή και αναμένουμε από τον κ. Κολώνα για περαιτέρω ενημέρωσης .

Ο κ. Βασιλάκης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις  και ότι είναι πρόθυμος να  μελετήσει τα θέματα  και αφού  πάρει όλα τα αιτήματα  γραφτώς,  θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δώσει λύση  εκεί όπου υπάρχει επείγον .

Ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Γεώργιος Μεταξάς έκανε πρόσκληση για τον  επόμενο μήνα να οργανώσουμε  κάποιο επιστημονικό συνέδριο στον Πόρο , καλώντας τον κ. Κολώνα  και όλους τους αρχαιολόγους που έχουν σχέση με την περιοχή καθώς και την κυρία Γεωργία Στρατουλη για την Σπηλιά της Δράκαινας  για μια ολοκληρωμένη  απάντηση προς τον κόσμο που τόσο περιμένουν .

Ο κ. Βασιλάκης δέχτηκε την πρόσκληση θετικά . 
 
 arxaiologos_poros1.jpg
 
 arxaiologos_poros2.jpg
 
arxaiologos_poros3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου