Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ , ΤΩΝ ΠΡΟΝΝΑΙΩΝ!! ΥΠΟΨΙΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, μετά από σχετική πρόσκληση συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Πόρου αντιπρόσωποι των ΔΣ των κάτωθι συλλόγων της περιοχής των Πρόννων:
* Πολιτιστικός σύλλογος Πόρου ‘’Ο Πρόννησος’’
* Πολιτιστικός σύλλογος Τζαννάτων
* Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων ‘’Οι Πρόννοι’’
* Εμπορικός και επαγγελματικός σύλλογος Πρόννων
* Αγροτικός σύλλογος Πόρου
Οι αντιπρόσωποι των ΔΣ των συλλόγων αφουγκραζόμενοι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας ως βασικό άξονα ανάπτυξης του τόπου μας, έθεσαν σε συζήτηση τα παρακάτω θέματα:
* Συνέχιση της παρουσίας του τμήματος του Πανεπιστημίου Simon Fraser στον Πόρο.
* Ανάδειξη και αξιοποίηση αρχαιολογικών ευρημάτων και θέσεων της περιοχής των Πρόννων.
Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί των θέσεων των ΔΣ των συλλόγων για τα παραπάνω, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων στα παρακάτω θέματα:
1) Θεωρούμε ότι η παρουσία του πανεπιστημιακού προγράμματος του Simon Fraser στον Πόρο προβάλλει σε 
παγκόσμια κλίμακα αφενός μεν τον αρχαιολογικό μας πλούτο, αφετέρου δε τον Πόρο ως προορισμό υποδοχής φοιτητών και επισκεπτών, με προφανή οφέλη για την περιοχή μας στους τομείς της αρχαιολογικής έρευνας και της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.
2) Στο ζήτημα της ανάδειξης των υπαρχόντων αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής μας, αποδεχόμαστε πλήρως την σχετική πρόταση της Εφορίας παλαιοανθρωπολογίας-σπηλαιολογίας Ελλάδος του ΥΠ.ΠΟ. με αρ. πρωτ. 1126 της 6/5/2011, η οποία προκρίνει τη λύση μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης στην μεγάλη αίθουσα του τ. τουριστικού ξενώνα Πόρου (συν. το έγγραφο).
3) Την στήριξη των προσπαθειών του νέου εφόρου της ΛΕ’ εφορίας αρχαιοτήτων κ. Αντωνίου Βασιλάκη στις ανασκαφικές δραστηριότητες του στην περιοχή των
Πρόννων, με στόχο την έρευνα και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Για την υλοποίηση των παραπάνω διαπιστώθηκε ότι μέχρι την κατασκευή του νέου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων – μουσείου δίπλα στο πολιτιστικό κέντρο Πόρου, απαιτείται η παραχώρηση για χρήση του τ. τουριστικού ξενώνα Πόρου για τις παραπάνω δράσεις, ως ελάχιστη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή την αναγκαία υπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Με βάση τα ανωτέρω αποφασίστηκε να εκδοθεί κοινό ψήφισμα, προς το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πόρου και το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς, με το οποίο ζητάμε:
Α) Την έμπρακτη στήριξη και συνέχιση του προγράμματος του πανεπιστημίου Simon Fraser στον Πόρο σύμφωνα με το σχετικό μνημόνιο κατανόησης δήμου-πανεπιστημίου και επιπλέον την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την διεύρυνση του αριθμού φοιτητών και της διάρκειας του προγράμματος.
Β) Την αλλαγή της απόφασης της δημοτικής κοινότητας Πόρου με αρ. πρωτ. 15/2011 της 17/2/2011 και την παραχώρηση για χρήση του τ. τουριστικού ξενώνα Πόρου στην ΛΕ’ Εφορία αρχαιοτήτων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.
Γ) Την υλοποίηση σε συνεργασία με την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Πολιτισμού της πρότασης της εφορίας παλαιοανθρωπολογίας-σπηλαιολογίας Ελλάδος για δημιουργία μόνιμης αρχαιολογικής συλλογής στον Πόρο, στον τ. τουριστικό ξενώνα.
Δ) Την έμπρακτη υποστήριξη με κάθε μέσο των ανασκαφικών δραστηριοτήτων του νέου Εφόρου αρχαιοτήτων στην περιοχή μας.
Με τιμή,
Πολιτιστικός σύλλογος Πόρου ‘’ Ο Πρόννησος’’
Πολιτιστικός σύλλογος Τζαννάτων
Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων ‘’Οι Πρόννοι’’
Εμπορικός και επαγγελματικός σύλλογος Πρόννων
Αγροτικός σύλλογος Πόρου

3 σχόλια:

  1. ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΚΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΙΜΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ!!!ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΓΡΑΠΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή