Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΔΥΣΤΗΧΩΣ  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ,, 
ΣΕ  ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ  ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ  ΜΙΑ  ΝΕΑ  ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  , (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΑ  ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ,ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ  ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ  ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΑΝ, ΜΑΛΟΝ ΤΥΧΑΙΑ!!
ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ  ΘΕΛΗΣΑΝ  ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ!!  
ΠΑΡΟΝ  ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ  ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ, ΚΑΙ  ΠΑΡΕΥΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ  ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ!!   ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ  ΚΑΝΩ ΚΑΙ  ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ,,ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ  ΕΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ  ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ   ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΑΡΧΗ,  ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!

Στη νοτιοανατολική Κεφαλληνία η ανθρώπινη παρουσία έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη πολιτισμού πολλών αιώνων. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα μνημεία που προτείνονται για ανάδειξη με στόχο την κοινωνική αξιοποίηση και ένταξη τους, καθώς και η έκθεση των ευρημάτων τους στο Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου.

Μυκηναϊκός ηγεμονικός θολωτός τάφος και οικισμός στα Τζαννάτα.
Είναι ο μεγαλύτερος στον τύπο του και στην εποχή του στη δυτική Ελλάδα. Χρησίμευσε για την ταφή εξεχόντων μελών της κοινωνίας στους αιώνες 13ο μέχρι και 11ο π. Χ. Η ανακάλυψη και ανασκαφή του πριν από 20 χρόνια αποτέλεσε σταθμό στις γνώσεις μας για τη μυκηναϊκή Κεφαλληνία!! Ήδη αποτελεί προορισμό πολλών επισκεπτών της περιοχής (περίπου 20.000), οι όποιοι μπορεί να αυξηθούν σημαντικά με την έκθεση ευρημάτων τους στο Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου, και με την ανάδειξη τους και την ένταξη τους στο δίκτυο αρχαιολογικών χώρων της περιοχής. Η μελέτη εκπονείται από την αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης του ΥΠΠΟΤ
ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ
Στην θέση Περδικόβρυση έχει ανασκαφτεί τμήμα του αρχαϊκού/κλασικού νεκροταφείου της αρχαίας πόλης των Πρόννων με αξιόλογα ευρήματα. Η ανασκαφη έγινε τα έτη 2008-2011 από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Simon Frazer του Βανκούβερ Καναδά.
Η έκθεση των ευρημάτων (πήλινα αγγεία, σημαντικό σκελετικό υλικό κ.α.) της νεκρόπολης στο Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου θα προβάλλει ένα σημαντικό κεφάλαιο από τον πολιτισμό της εποχής. 
. Νεολιθικό και Λατρευτικό Σπήλαιο Δράκαινας Πόρου, Που εχω αναφερθεί σε άλλες μου αναρτήσεις , και  εχω βάλει και τμήμα Πρότασης που έχει υποβληθεί.
Οσο για το Πανεπιστημίο να υπενθυμίσω για όσους δεν γνωρίζουν ,ότι τα παιδιά πληρώνουν και την διαμονή τους, και το φαγητό τους ,και τις μεταφορές τους ,και την χρήση της αίθουσας του Τουριστικού Περιπτέρου,και  το βασικότερο  μας έχουν έτοιμα προς έκθεσή τα ευρήματα που υπάρχουν και είναι  ακόμη φυλαγμένα στην προστατευμένη ακόμη αίθουσα του Τουριστικού, έως αποφάσεως νεοτέρας!!  
ΚΑΛΟ  ΒΡΑΔΥ,, και  καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου