Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ MYKEFALLONIA.GR

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Μήνυμα του Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Κεφαλλονιάς κ. Διονύσιου Κοκκόση για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας
Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί πλέον ως Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Όσο συμβολικό και καμία φορά απόμακρο χαρακτήρα μπορεί να φέρουν οι παγκόσμιες ημέρες, στο άκουσμα και μόνον της τρίτης ηλικίας οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε.
Μιλάμε για του ανθρώπους που έχτισαν τη ζωή μας, του αγωνιστές των δύσκολων καιρών, τους αξιόμαχους συγγενείς, φίλους και συμπολίτες που κόπιασαν για να θρέψουν τις νέες γενιές και μάλιστα με μεγάλες κακουχίες, μέσα από πολέμους και ανέχεια.
Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ , η κοινωνία μας τους έχει μεγάλη ανάγκη και τους αναγνωρίζει αυτή τη μοναδική σοφία και την απέραντη στωικότητα που κρύβεται κάτω από κάθε ρυτίδα του προσώπου τους. Είναι οι σπουδαίοι οικονόμοι που ξέρουν να διαχειρίζονται με σύνεση και το πιο μικρό εισόδημα, είναι οι καλύτεροι και πιο αγνοί παιδαγωγοί των παιδιών μας, είναι οι καλύτεροι συμβουλάτορες στις δύσκολες στιγμές και με τα πιο απλά λόγια αποδίδουν τις πιο μεγάλες ιδέες.
Μπορεί να μιλάμε για Τρίτη ηλικία, όμως κατά βάθος είναι πρώτοι στην καρδιά μας. Με την εμπειρία τους, έχουν να δώσουν πολλά ακόμα και είναι ο απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία αφού αποτελούν, αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών, ενεργά και δημιουργικά κύτταρα ενταγμένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.
Ο Δήμος μας, βρίσκεται στο πλευρό τους, ακούει με προσοχή και σεβασμό τα αιτήματα τους και προσπαθεί για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν. Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Κεφαλλονιάς, βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του, μετά τις ανακατατάξεις και του κραδασμούς που προκάλεσε το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού, με την εμπειρία του, την κατάρτισή του και την υπευθυνότητά του, ήδη έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στην υλοποίηση των δομών υποστήριξης της τρίτης ηλικίας. Και πολύ σύντομα όλα τα ζητήματα που δυσκολεύουν το έργο μας θα ξεπεραστούν
Σήμερα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και την ισοπεδωτική πολιτική με την οποία αντιμετωπίζονται από το κεντρικό κράτος. Η ανελέητη επίθεση στις συντάξεις των ανθρώπων που διαφύλαξαν την εθνική κυριαρχία της χώρας είναι ηθικά ανεπίτρεπτη και πρακτικά ανεδαφική. Ως τοπική κοινωνία, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταθούμε δίπλα στη δοκιμαζομένη Τρίτη Ηλικία. Δίπλα στους πατεράδες, στις μανάδες μας, στους παππούδες μας και στις γιαγιάδες μας.
Θέλουμε ως Δήμος, την κοινωνία συμπαραστάτη, για να διατηρήσουμε όλες τις Δημοτικές δομές αλληλεγγύης προς την Τρίτη Ηλικία και είμαι βέβαιος, ότι θα τα καταφέρουμε.
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ
Διονύσιος Κοκκόσης

ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε 30th September , 2011 από το(ν) makis. 
ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Την καλλικρατική μοναξιά νιώθει, πλέον και η Ιθάκη καθώς κλείνει σήμερα 30/9 και ο ΟΤΕ και με την υπάλληλο επι «ξύλου κρεμάμενη» μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας. ΟΚανένας από τους τοπικούς φορείς δεν αντέδρασε. Ο εκπρόσωπός μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Σπύρος Μοσχόπουλος προεκλογικά είχε εξαγγείλει για τη Ιθάκη ότι δεν πρόκειται να κλείσουν ούτε το ΙΚΑ ούτε ο ΟΤΕ. Κύριε Μοσχόπουλε, ελπίζαμε ότι η δήλωσή σας δεν θα ήταν όπως αυτή του Πρωθυπουργού, ο οποίος προεκλογικά έλεγε «Λεφτά Υπάρχουν» και όμως πέσαμε έξω!!! Πάντως αν πάρουμε για παράδειγμα από τους κατοίκους στην Πάρο, τη Μύκονο, τη Νάξο και το Κρανίδι, που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, αλλά μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις δικαιώθηκαν, τότε τι να πώ, είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!

Οι τοπικοί φορείς τι έκαναν με μπροστάρη το Δήμο Ιθάκης και το Δημαρχό τους…. θα μου πείτε αυτός δεν χρησιμοποιεί σταθερά τηλέφωνα, μόνο κινητά και ipad !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου