Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα είναι Νο1 παραγωγός χώρα παγκοσμίως σε τσιπούρα και λαβράκι,

ΜΑΜΟΥΘ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ http://www.ithacanews.gr (ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ
ΜΑΜΟΥΘ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Εγκαταστάσεις-μαμούθ ιχθυοκαλλιεργειών αφήνει περιθώριο ν' αναπτυχθούν σε έκταση έως 100 στρεμμάτων, και μάλιστα χωρίς περιορισμό δυναμικότητας για την ιχθυοφόρτιση, το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες, που υπογράφτηκε ουσιαστικά στο παρά 5' της λήξης της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η κοινή υπουργική απόφαση θέτει φραγμούς και βάζει μια σειρά από κανόνες στο χωροταξικό μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά νερά. Ομως, με δεδομένη την κυβερνητική πρεμούρα για επενδύσεις τύπου fast-track, αφήνει πεδίο δόξης λαμπρόν να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις-τέρατα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση των ελληνικών υδάτινων οικοσυστημάτων.
Η Ελλάδα είναι Νο1 παραγωγός χώρα παγκοσμίως σε τσιπούρα και λαβράκι, ενώ αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της συνολικής παραγωγής των χωρών της Μεσογείου! Πρωταθλήτρια σε παραγωγή ψαριών ιχθυοτροφείου έρχεται η Αιτωλοακαρνανία, ακολουθεί η Θεσπρωτία και έπεται η Αργολίδα.
Οι θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα κατά 70%-80% και αποτελούν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς πόρους της χώρας μας, μολονότι επί Γ.Α. Παπανδρέου η Γενική Διεύθυνση Αλιείας περιφερόταν από υπουργείο σε υπουργείο, μολονότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων του Δημοσίου, η ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και η Ν.Δ. έχουν ζητήσει επανειλημμένα να επανέλθει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι τα προγράμματα έχουν βαλτώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου