Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σ. ΚΟΥΡΗΣ: απόσυρση του νόμου και της ΚΥΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ    ΑΠΟ  ΤΗΝ  http://kefaloniapress.gr
stop_now.jpgO κλάδος των υδατοκαλλιεργειών και ιδιαιτέρα των θαλασσοκαλλιεργειών είναι ένας δυναμικός κλάδος με μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη και την διατήρηση του ντόπιου πληθυσμού σε νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας.
Την μεγάλη ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα δεν ακολούθησε η θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου που να ρυθμίζει χωροταξικά την οργάνωση και ανάπτυξη του κλάδου στον ελληνικό χώρο καθώς και τις αναγκαίες υποδομές.
Στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές συνθήκες, άλλες δραστηριότητες που ασκούνται σε κάθε περιοχή και η κοινωνική συνοχή. Η περιοχή μας έχει έντονη ιχθυοκαλλιεργητική δραστηριότητα αφού δραστηριοποιούνται μονάδες σε πλωτούς κλωβούς στη θάλασσα με συνολική δυναμικότητα που ανέρχεται στο 10% περίπου της συνολικής δυναμικότητας της χώρας. 

 

Η ανεξέλεγκτη όμως χωρίς επιστημονικά δεδομένα σημειακή χωροθέτηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, η απουσία δεδομένων περιβαλλοντικής παρακολούθησης και η υπέρβαση σε πολλές περιπτώσεις της εγκεκριμένης δυναμικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και να συσσωρευτούν πολλά προβλήματα.


Ήταν λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για την ορθολογική θεσμοθέτηση ενός πλαισίου χωροθέτησης των μονάδων Υδατοκαλλιεργειών. Τόσο στη ΣΜΠΕ όσο και στο σχέδιο της ΚΥΑ διαπιστώνεται ότι αποκλειστικός και μόνο στόχος είναι να επιλυθούν τα προβλήματα των υφιστάμενων προς χωροθέτηση μονάδων και όχι η ορθολογική με τις άλλες δραστηριότητες διαχείριση.


Προϋπόθεση όλων όμως αυτών είναι και οι απόψεις της Περιφέρειας, των Δήμων και των Φορέων κάθε περιοχής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο και όλοι οι Συλλογικοί Φορείς της Περιφέρειας έχουν εκφραστεί αρνητικά για την επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών στα Ιόνια Νησιά. Αντίθετα με τις εισηγήσεις των Συλλογικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων εσείς αποφασίσατε χωρίς να υπολογίσετε καμία απόφασή τους.


Κάτι τέτοιο αντίκειται σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους και φέρετε ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτό.

Απαιτούμε άμεσα:


• Την απόσυρση του νόμου και της ΚΥΑ διότι έχουν παραβιαστεί ανοικτές θύρες εις βάρος της ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ!!!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Κοιν.

• Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σ. Μοσχόπουλο
• Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σ. Σπύρου
• Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χ. Σκούρτη
• Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θ. Βερύκιος
• Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Δ. Μυλωνά
• Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Α. Παρίση
• Περιφερειακούς Συμβούλους Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
• ΜΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου