Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ενα χρυσό δαχτυλίδι το πιο πολύτιμο κλοπιμαίο από την Αρχαία Ολυμπία

Από την πρώτη στιγμή, η είδηση της κλοπής των εκθεμάτων από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έκανε τον γύρο του κόσμου προκάλεσε το ενδιαφέρον, τόσο των ειδικών όσο και του απλού κόσμου.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι έβαλαν στο μάτι οι ληστές και σίγουρα αποτελεί και το πιο πολύτιμο αντικείμενο στα κλοπιμαία είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, το οποίο μάλιστα χρονολογείται στην περίοδο του 16ου αιώνα π.Χ.

Το δαχτυλίδι ανήκε σε κάποιον ηγεμόνα της Άνθειας και χρονολογείται στη χρονική περίοδο 1580-1400 π.Χ., ενώ έχει βρεθεί στον περίφημο βασιλικό θολωτό τάφο «Τσαγκή 4», στη θέση «Ράχη» της περιοχής Ελληνικά στην Άνθεια Καλαμάτας. Στο κυρίως μέρος του απεικονίζονται δύο άνδρες αθλητές να συμμετέχουν σε εκδήλωση ταυροκαθαψίων.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η πληροφορία ότι το δαχτυλίδι ήταν στην κυριολεξία δανεικό από το μουσείο της Μεσσήνης, στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας είχε ζητήσει να επιστραφεί, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε!
http://www.star.gr/ellada_kosmos/131496/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου