Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Είπε “αντίο” ο B. Αντζουλάτος από το ΠΑΣΟΚ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ- θα είμαι στο πλευρό της συμπατριώτισσάς μου Λ. Κατσέλη


ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Ο θερμός υποστηριχτής του Γεράσιμου Αρσένη από τη περιοχή του Ελειού Πρόννων προσχώρησε στο κόμμα της Λούκας. Διαβάστε την ανακοίνωση.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 http://porosnews.blogspot.com/2012/03/blog-post_5416.html
 (Σύσταση προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης)
: Βlog  και e-mail 
Το προσφάτως ιδρυθέν κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της συμπατριώτισσάς μας Λούκας Κατσέλη δημιούργησε για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη blog το οποίο θα το βρείτε στη διεύθυνση
Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με στο
ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»
 Η διαμόρφωση του ιδιωτικού χρέους σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, και κυρίως η εντεινόμενη αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να εκπληρώσουν με συνέπεια τις δανειακές τους υποχρεώσεις απαιτεί άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση.  
Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο συνολικός δανεισμός προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αγγίζει σήμερα τα 250 δισεκ. ευρώ. Μόνο τα νοικοκυριά οφείλουν σήμερα προς τις τράπεζες σχεδόν 113 δισεκ. ευρώ, από τα οποία το 69% αφορά στεγαστικά δάνεια (78 δισεκ. ευρώ), ενώ το 29% καταναλωτικά δάνεια (32,7 δισεκ. ευρώ).
Το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι η ραγδαία αύξηση του ποσοστού των δανείων σε καθυστέρηση. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 14,7% τα τέλη Σεπτεμβρίου 2011 από 10,5% στο τέλος Δεκεμβρίου 2010. Την πιο εκρηκτική εικόνα παρουσιάζουν τα καταναλωτικά δάνεια, το ποσοστό των οποίων βρίσκεται σε καθυστέρηση φθάνει το 26,4% (Σεπ. 2011) από 20% ένα χρόνο πριν, ενώ κατακόρυφη είναι και η αύξηση των καθυστερήσεων στα επιχειρηματικά δάνεια (από 8,8% των Δεκ. 2012 σε 13% τον Σεπ. 2011).
Η συνεχιζόμενη ύφεση, που το 2012 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ακόμα και το 7%, οδηγεί σε περαιτέρω καθίζηση της αγοράς, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες. Ταυτόχρονα, χιλιάδες νοικοκυριά έχουν υποστεί τον τελευταίο χρόνο μία απότομη και απρόσμενη μείωση των πραγματικών τους εισοδημάτων, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 50-60%, με συνέπεια να έχει ανατραπεί πλήρως ο οικονομικός τους προγραμματισμός και να μην μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων που είχαν λάβει.
Η αδυναμία εξυπηρέτησης του ιδιωτικού χρέους, με την ένταση που έχει αρχίσει να εκδηλώνεται, κινδυνεύει να μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα για την Ελληνική οικονομία. Η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να ενεργήσουν σήμερα, ώστε να αποτρέψουν μία γενικευμένη «στάση πληρωμών» από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η οποία θα δημιουργήσει κοινωνικές εκρήξεις και θα αποσταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο νόμος 3869/2010 δίνει ήδη μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά που είναι υπερχρεωμένα και αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Περίπου 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βάση τα στοιχεία της ΓΣΕΒΒΕ, αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και δεν προστατεύονται σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους, ενώ το 58% των εμπορικών επιχειρήσεων, με βάση την ΕΣΕΕ, επιδείνωσαν την πιστοληπτική τους ικανότητα.
 Η αντιμετώπιση, επομένως, του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους πρέπει να είναι άμεση:
           Με ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010.
          Με περίοδο χάριτος δύο ετών, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου.
          Με αναστολή επί διετία της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής.
          Με παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατά τρία έτη
           Με «κούρεμα» δανείων φυσικών προσώπων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση των πραγματικών τους εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μόνιμη ή πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους (η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει καταθέσει πρόταση νόμου, προτείνοντας το «κούρεμα» των ιδιωτικών δανείων να γίνεται μέσω δικαστηρίων).
           Με πρόβλεψη ώστε το ύψος των μηνιαίων τοκοχρεωλυτικών δόσεων να μην υπερβαίνει το 30% του ύψους των συνολικών μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη.
Οι ρυθμίσεις αυτές, θα επιτρέψουν σε χιλιάδες επιχειρήσεις να παραμείνουν «ζωντανές», διατηρώντας θέσεις εργασίας, και βιώσιμες, αποπληρώνοντας με συνέπεια τις οφειλές τους. Ταυτόχρονα, θα δώσουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να ανασυνταχθούν και να μπορέσουν να προσαρμοστούν ομαλά στη νέα δυσμενή οικονομική πραγματικότητα.    
Η Κυβέρνηση μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους να γίνει σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά όργανα, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να διασφαλιστεί η απαραίτητη ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών. 


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣ ΜΟΡΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ –Συναντήσεις με πρέσβεις
Με αφορμή δημοσιεύματα για παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας που επιχείρησε με δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τρόϊκα, Ματίας Μορς, το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η εκτίμηση του κ. Μορς ότι διαπιστώνει «μια ξεκάθαρη πλειοψηφία» που «υποστηρίζει το τρέχον πρόγραμμα» αναφέρεται σε ανύπαρκτη δημοσκόπηση. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και καταδικαστέα παρέμβαση ενός κοινοτικού υπαλλήλου στα εσωτερικά μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προεκλογική περίοδο.
Οι προϊστάμενοι του κ. Μορς στις Βρυξέλες πρέπει να τον αποσύρουν και, αν δεν το πράξουν, η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να το ζητήσει επιτακτικά, για να αποκατασταθεί μια ισότιμη συνεργασία αλληλοσεβασμού μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενός κράτους-μέλους.»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Με Πρέσβεις και άλλους εκπροσώπους των διπλωματικών αποστολών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, συναντήθηκε την Πέμπτη η Πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Τ. Κατσέλη, στους οποίους παρουσίασε τις θέσεις και τις αρχές του κόμματος και ανέπτυξε τις πέντε βασικές προτεραιότητες του. Δηλαδή,
1.         Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της οικονομίας
2.         Την αναμόρφωση φορολογικού συστήματος
3.         Την αναμόρφωση πλαισίου για επενδύσεις με στόχο τις επενδύσεις
4.         Τον περιορισμός δαπανών υγείας με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου παρατηρητηρίου τιμών
5.         Την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασαν οι ξένοι διπλωμάτες με τις ερωτήσεις τους που στόχευαν να πληροφορηθούν για τους τρόπους με τους οποίους θα υλοποιηθούν οι προτάσεις του κόμματος, για την άποψή της κας Κατσέλη για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, για τη στάση της "Κοινωνικής Συμφωνίας" απέναντι στο μνημόνιο και το τι θα πράξει εφόσον κληθεί μετά τις εκλογές να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, καθώς και για το πως μπορούν να υλοποιηθούν οι αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις έναντι αυτών που εφαρμόζονται σήμερα.
Όλα τα ελληνικά κόμματα οφείλουν να διατυπώσουν σήμερα τη θέση τους απέναντι στο οξύ αυτό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου