Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η αλήθεια για το πως "χάθηκαν" τα Φραγκάτα

ΜΙΑ  ΠΕΡΣΙΝΗ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR


 του Διονύση Χρ. Γαρμπή
 
fragkata__google.jpg
 
Αγαπητοί φίλοι του kefaloniapress.gr θα ήθελα να σας ενημερώσω αναλυτικά σχετικά μετην επικρατούσα κατάσταση σε ότι αφορά την ονομασία αλλά και την ύπαρξη των αυτοτελών οικισμών της περιοχής Ομαλών στην οποία μένω.

 Από το έτος 1980 και στα πλαίσια των προπαρασκευαστικών εργασιών που γίνονται πριν από την απογραφή πλυθησμού στην χώρα μας, στα Ομαλά και με αφορμή την νομοθεσία η οποία όριζε τον τρόπο-χρόνο αλλά και την μέθοδο που θα γινότανα η απογραφή αποφασίστικε από το τότε κοινοτικό συμβούλιο ότι, σύμφωνα και με το γράμμα του νόμου, δεν υφίστανται δύο αυτοτελής οικισμοί άλλα μόνο ένας. Στον οποίο χάριν έλλειψης ενδιαφέροντος ήτε μικροσκοπιμοτήτων ήτε  άκραίων τοπικιστικών απόψεων ακόμη και για λόγους έλειψης γνώσεων όλα τα παραπάνω τα αναφέρω και αφήνω σε εσάς τα συμπεράσματα δόθηκε το όνομα ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ.
 
 Το οποίο κατά την άποψη μου αλλά και την άποψη άλλων Φραγκάδων δεν αποτελεί στίγμα όπως πολλοί έντεχνα καλιεργούν στις σκέψεις και το μυαλό αρκετών φίλων και χωριανών με σκοπό να δημιουργούν καταστάσεις εθνικού διχασμού προς εξυπηρέτηση προφανώς άλλων σκοπών και επιδιώξεων.
 
 Απλούστατα εμείς οι κάτοικοι των φραγκάτων διεκδικούμε το δικαίωμα να αναφέρετε το όνομα του χωριού μας   στα επίσημα αρχεία του κράτους έτσι ώστε οι γενιές του μέλλοντος πληκτρολογώντας το όνομα αυτό στο διαδύκτυο να μην τους βγάζει πληροφορίες για ένα χωρίο la fragata κάπου στην Λατινική Αμερική όπωε συμβαίνει σήμερα (μπορείτε να το ελέξετε στο google).
 
Aπό το 1980 έως  και σήμερα όλες οι προσπάθιες μας είναι άκαρπες για πολλούς και διάφορους λόγους με βασικότερο την κρατική γραφειοκρατία και αναλγησεία.Θ α σας αναφέρω δέ την τελευταία και ίσως την πιό συστηματική ενέργεια οι οπόια έγινε με σύσωο όλο το χωριό (Φραγκάτα και Βαλσαμάτα )αλλά και την κοινοτική αρχή το 2000 όταν το αίτημα μας για σύνθετη ονομασία του χωριού ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ όπως όλοι έιχαμε αποφσίσει και προτείνει ομόφωνα σκόνταψε πάνω στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΟΝΥΜΙΩΝ  τυο οπόιο γνωμοδοτεί όταν πρόκειτε να αλαχτεί το όνομα ενός οικισμού ή να δοθεί όνομα σε νέο οικισμό αν αυτό στέκει σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα και γραμματεία. Το ποίο για την περίπτωση μας αποφάνθει ότι το όνομα που ζητάμε είναι μακροσκελές και αποτελείται από δύο λέξεις λες και τους εμπόδιζε κάπου.
Στην συνέχεια και ένώ και το 1991 αλλά και το 2001 είχαμε απογραφεί για τί αυτό γράφουν τα αποκόμματα από την απογραφή πλυθυσμού σαν κάτοικοι φραγκάτων την πρώτη φορά και σαν κάτοικοι βαλσαμάτων φραγκάστων την δεύτερη τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στα ΦΕΚ τα οποία  περιέχουν κτα αποτελέσματ των δύο αυτών απογραφώ ανέφεραν έναν μόνο αυτοτελή οικισμό που ονομαζόταν όπως και το 1981 Βαλσαμάτα.
 
 Φέτος και στα πλάισια των πεοπαρασκευαστικών εργασιών της απογραφής πλυθυσμού 2011 ξεκινήσαμε και πάλι έναν αγώνα και σαν κάτοικοι μεμονωμένα άλλα και ο σύλλογος του χωριού ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ με έγραφο στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο έχει πρωτοκοληθεί αλλά και με ενημέρωσει σε αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου περιμένα με ότι θα γίνει αναφορά στο θέμα πράγμα το οποίο δεν έγινε τελικά.
 
 Ετσι τελικά θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να οδηγηθούμε σε πιό δυναμικές λύσεις οι οποίες ίσως φέρουν το επιθυμητό για μας αποτέλεσμα .Επίσης δεν θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Κυριακή κατά την  διάρκεια της συνεδρείασης διαπίστωσα ότι σε αυτή παρίσταντε και κάποιοι φίλοι από τα Βαλσαμάτα οι οπόιοι προφανώς από ότι συμπέρανα είχαν έρθει να παραστούν ειδοποιημένοι από κάποιον ή κάποιους ότι δήθεν και καλά οι Φραγκάδες θέλουν να σβήσουν και το όνομα Βαλσαμάτα απο στοιχεία που θα διαθέτει η στατιστική υπηρεσία με τα την απογραφή του 2011.
 
   Ευχαριστώ που μέσω 5της ιστοσελίδασ σας μου δίνεται την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις και τον πόθο ενός ολόκληρου οικισμού για αποκατάσταση ενός ονόματος που το άκουσμα του και μόνο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση γιατι πίσω από αυτό κρύβεται ένα κοινωνικό σύνολο το οποίο με δικά του μέσα με αγάπη με αλληλοβοήθεια με έντονο συνεργατισμό χρόνια τώρα παράγει πολιτισμό και μέσω δράσεων και εκδηλώσεων που είναι ξακουστές σε όλο τον κόσμο.
 
                     ΦΡΑΓΚΑΤΑ ΟΜΑΛΩΝ 22/2/2011
               
                  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤ. ΓΑΡΜΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου