Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μήνυμα Σπύρου Διον. Ματιάτου Υποψήφιου Βουλευτή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ‏


Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες
 

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε, δυστυχώς, μια περιθωριοποιημένη πολιτική, η οποία ήδη παρέκλινε του σκοπού της.  Αντί να υπηρετεί τους πολίτες, όπως θα όφειλε, έχει υποκύψει στις άπληστες αγορές και στους κερδοσκόπους τους οποίους και υπηρετεί.  Και τους υπηρετεί  αδιαφορώντας, αν στραπατσάρονται κατά το χειρότερο τρόπο ιδεολογίες, αν καταπατώνται αρχές, αν σκοτώνονται αξίες, αν χάνονται απαράγραπτα δικαιώματα, αν καταλύεται η δημοκρατία, αν περιορίζεται η  Εθνική Κυριαρχία και  αν θυσιάζεται η ευημερία της Ελληνικής Κοινωνίας στο βωμό των ξένων δανειστών μας.
 
Μπορεί να με χαρακτηρίσετε ρομαντικό.
 
Αλλά, πάντα πίστευα ότι οι ηγέτες γεννώνται στα οδοφράγματα των κοινωνικών  αγώνων για ιδέες, αξίες, δικαιώματα και δημοκρατία.  
 
Ίσως και να είμαι ρομαντικός.  Μπορεί σαν Κεφαλλονίτης να είμαι επηρεασμένος από την πλούσια πολιτική ιστορία του τόπου μας, που δυστυχώς ξεχάσαμε.
 
Οι εποχές έχουν αλλάξει. 
 
Κάποιοι όμως είχαν το θάρρος να υψώσουν πολιτικά οδοφράγματα, και να αντισταθούν ενάντια σε όλα αυτά με μόνο όπλο, αυτό που τους επιβάλει η συνείδηση τους.   Και αυτό που τους επιβάλει είναι ότι «ΠΡΩΤΙΣΤΟ  ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ».
 
Μέσα σε αυτά τα πολιτικά οδοφράγματα γεννήθηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.  
 
Μετά από ώριμη σκέψη και μετά λόγου γνώσεως αποφάσισα να συστρατευθώ από την πρώτη στιγμή με το κόμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  για να συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες του σοσιαλισμού, που υπηρετούσα μέχρι τώρα, αξίες που ο ιδεολογικός μου χώρος με περισσή σκληρότητα και βαρβαρότητα μου ποδοπάτησε.
 
Δεν επιθυμώ με οποιονδήποτε τρόπο να συμβαδίζω και να είμαι συμμέτοχος σε μια καταστροφική πολιτική που προσπαθεί με τον δικό της τρόπο «να μας βγάλει από την κρίση» εξαθλιώνοντας την κοινωνία και υποθηκεύοντας τη χώρα.
 
Δηλώνω με παρρησία ότι, η Κοινωνική Συμφωνία  μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που ζητάμε όλοι οι Έλληνες: μια ρεαλιστική και ριζοσπαστική πολιτική εξόδου από την κρίση.
 
Διακατέχομαι από συναισθήματα οργής  για αυτά που βλέπω να γίνονται και να μη γίνονται στη χώρα μας και στα νησιά μας.
 
Η Κοινωνική Συμφωνία στο Πρόγραμμά της, αλλά και στο καλά μελετημένο Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης, συμπεριλαμβάνει ρεαλιστικές λύσεις και για τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας,  λύσεις που περιφρουρούν  και διασφαλίζουν τη ζωή  των νησιωτών μας,   λύσεις με τις οποίες ευεργετείται η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη. 
 
Άλλωστε στην ηγεσία  του κόμματος βρίσκεται η συμπατριώτισσα μας η Λούκα Κατσέλη μέλος μιας κεφαλλονίτικης πολιτικής οικογένειας που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των νησιών μας.  Μιας πολιτικής οικογένειας που έχει δείξει έμπρακτα την ανιδιοτελή αγάπη της για τον τόπο μας.  Τόσο ο σύζυγός  της, Γεράσιμος Αρσένης, όσο και η ίδια, η οποία στο σύντομο χρονικό  διάστημα που διετέλεσε σε Υπουργικές θέσεις, συνέβαλε αποφασιστικά στην χρηματοδότηση με 3.100.000  για την  αποκατάσταση και στήριξη της Γέφυρας  de Bosset, αλλά και στην κατασκευή του λιμανιού του Πισσαετού.  Επίσης από το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας, μετέφερε στα νησιά μας πόρους ύψους πάνω από 9,5 εκ.ευρώ, με στόχο την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας υλοποιώντας το πρόγραμμα της Κοινωνικής Εργασίας (συγκεκριμένα για Κεφαλλονιά και Ιθάκη έχουν ήδη υπογραφεί 344 θέσεις). 
 
Για μένα η Κεφαλλονιά δεν είναι απλώς ο τόπος μου. Είναι ιδέα την οποία τη βάζω πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό ή άλλο συμφέρον.  Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι χρέος μου να συμπορεύομαι με αυτούς που αγαπούν και δεν ξέχασαν τον τόπο μου.   
 
Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η πολιτική πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες.  Και να τονίσω, επίσης, ότι οι πολιτικοί πρέπει να αγωνίζονται και να υπηρετούν για την ευημερία του τόπου και της κοινωνίας που τους ανέδειξε και τους επέλεξε να την αντιπροσωπεύουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
 
Αυτό είναι το ένα και μοναδικό συμφέρον που πρέπει να υπηρετούν και μάλιστα με αυταπάρνηση.   
 
Θυμώνω να βλέπω την ανεργία να καλπάζει  στα νησιά μας, τους νέους να φεύγουν, τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις στο δρόμο, την κατάργηση και την απαξίωση των υπηρεσιών και των υποδομών, τη συρρίκνωση και τις ελλιπείςυπηρεσίες της υγείας, την διάλυση των δομών της παιδείας και την ανεπαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση με τα απέναντι λιμάνια αλλά και με το Θιάκι.
 
Αγανακτώ να βλέπω να τιμωρούνται οι κάτοικοι των νησιών  μας με δυσβάσταχτη ακρίβεια, σε καύσιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης και να μην προσπαθούμε  να βρούμε τρόπους για να ανασάνουν τα νοικοκυριά μας.
 
Οργίζομαι  να βλέπω να κλείνουν τα τμήματα του ΤΕΙ, ένα από τα πολλά έργα του Γεράσιμου Αρσένη, στην Κεφαλλονιά,  που τα έκτισε με την αγάπη του, για να δώσει νεανική πνοή σε αυτόν εδώ τον τόπο, κάτι που το είχε ανάγκη.
 
Ειλικρινά λυπάμαι να βλέπω τον ασυμβίβαστο Κεφαλλονίτη να ξεχνά ότι στο κοινοβούλιο τον στέλνει ο τόπος που γέννησε τονΜαρίνο Αντύπα και τους Ριζοσπάστες αγωνιστές, ο τόπος που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του σοσιαλιστικού ιδεώδους, να ταυτίζεται με τις συντηρητικές επιλογές μιας μεταλλαγμένης παράταξης,  να πειθαρχεί στις εντολές της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, να συμβιβάζεται με την καταστροφική πολιτική του «ναι σε όλα», και να μη διεκδικεί και να αγωνίζεται για μια καλύτερη  τύχη για τα νησιά μας και τη κοινωνία μας, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα. 
 
Διακαής πόθος μου είναι  να δω την πολιτική και τους πολιτικούς να αλλάζουν και να βάζουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Όραμά μου είναι ο Κεφαλλονίτης πολιτικός να ταυτιστεί με τα ιδανικά, τις αξίες, τη δύναμη και το θάρρος των ιερών τεράτων της πολιτικής μας ιστορίας.   
 
 
Φίλες και φίλοι
 
 Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
 
Πρέπει να δώσουμε τη μάχη πλάι σε αυτούς που έχουν δείξει το κοινωνικό τους πρόσωπο και εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας αλλά και τα νησιά μας Κεφαλλονιά και Ιθάκη.
 
Στη δύσκολη αυτή, αλλά ωραία μάχη, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν προχωρήσουμε μαζί, με τις αξίες  και τις αρχές της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, που θα υψώσουν οδοφράγματα για να αντισταθούμε στην λαίλαπα των νέων μέτρων που πλησιάζουν.  
 
  Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην κοινωνία μας, στην πατρίδα μας.
 
Το οφείλουμε στην Ιστορία μας.
 
Το οφείλουμε στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. 
 
 
Σπύρος Διον. Ματιάτος
Αξκος ε.α.
Υποψήφιος Βουλευτής ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου