Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΡΗ,,ΚΑΙ ΝΩΝΤΑ,, ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΧΙΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ   ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ  
ΣΤΟ  ΔΟΥΛΙΧΙΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 60 ΣΧΟΛΙΑ!
KAI  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ 5 ΝΕΑ!!

ΕΓΩ  ΣΑΝ ΜΠΛΟΚΕΡ  ΤΩΡΑ  ,,ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ  ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,, ΚΑΙ  ΚΑΘΑΡΑ ΤΑΣΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ  Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ  ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ,

ΑΠΛΑ  ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ  ΔΕΙ   ΔΙΑΒΑΣΕΙ,,,,ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ,

ΠΙΣΤΕΥΩ  ΟΤΙ  ΑΡΚΕΤΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ  ,,ΕΧΟΥΝ  ΠΕΙΣΤΕΙ, ΚΑΙ  ΑΥΤΟΙ   ΣΤΟ ΠΟΥ    ΗΤΑΝ  !!(ΙΣΩΣ ΕΒΑΛΑ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ) ΚΑΙ  ΑΠΛΑ  ΘΑ  ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ  ΝΑ  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ  ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ!,,  ΑΠΟ  ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ  ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΗΛΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ  ΣΚΟΠΟ...!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ , ΚΑΙ  ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ,, ΜΑΣ  ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ  ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ  ΓΝΩΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ-ΣΕΝΑΡΙΟ  ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΗ  ΑΝΑΛΥΣΗ!!   ΙΣΩΣ  Η ΤΕΛΙΚΗ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ  ΚΑΙ  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  ΝΑ ΜΑΣ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΣΕ  ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝ ΜΕΡΗ  ΛΙΓΟ ΚΑΙ  ΟΛΟΥΣ!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ,, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ  ,ΔΕΝ  ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ  ΤΙΠΟΤΕ   ,ΚΑΙ  ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ  !  ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ  ΟΤΙ  ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ  ΝΑ  ΔΕΙΞΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ  ΠΡΟΣΟΧΗ  ΣΤΟ ΘΕΜΑ!
«Όσοι ήταν απ’ το Δουλίχιο και τα ιερά νησιά των Εχινάδων
τα οποία βρίσκονται αντίκρυ της θάλασσας της Ήλιδας,
τους διοικούσε ο Μέγης, ο αντάξιος του Άρη,
που ο Φυλέας τον γέννησε, ο αγαπητός του Δία,
που κατέφυγε στο Δουλίχιο όταν μάλωσε με τον πατέρα του·
αυτόν σαράντα μαύρα πλοία τον ακολουθούσαν.»
Αγαπητέ Νώντα θα πρέπει μάλλον να αφήσουμε τα τα «τε» και τα «τε και» γιατί ο καθένας έχει τη θεωρία του και άκρη δε βγαίνει. Εσύ πχ μου αναφέρεις τη γνώμη του Καρύδη και εγώ του Λορεντζάτου, που ο Λορεντζάτος έχει ασχοληθεί και με την Ομηρική γλώσσα και με την κλασική. Εκτός αυτού δε δίνω και τόσο εμπιστοσύνη στους σύγχρονους όσο αφορά τη μελέτη της γλώσσας μας τουλάχιστον. Μεταξύ μας έχω αντιμετωπίσει τόσες μαλ@@@ς που προτιμώ έναν χειρούργο που τρέμουν τα χέρια του από τα γηρατειά παρά έναν σύγχρονο, τουλάχιστον θα ξέρει που είναι η χολή μου.

Το κυρίαρχο και λυπηρό πραγματικά είναι ότι κανείς δεν είναι σε θέση να βάλει κάτω τα πράγματα και να ασχοληθεί με δυό τρείς υποθέσεις φτάνοντας κάπως κοντά στη τοποθεσία της Ομηρικής Ιθάκης. Κρίμα είναι και να δεις ότι τυχοδιώχτης θα κάνει τη ταυτοποίηση να το θυμάσαι.


Για τη Αστερίδα τώρα τη γνώμη μου την γνωρίζεις, το Δασκαλιό και μόνο το Δασκαλιό. Βρίσκεται σε τόποθεσία κλειδί και εύκολα κρύβεται πλοίο με τις αρχαίες προδιαγραφές άμα βάλεις και τη θάλασσα τρία τέσσερα μέτρα πιο χαμηλά από σήμερα.
Έπειτα γιατί να κρυφτεί το πλοίο αφού ο Οδυσσέας πάντα κάποια πλοία είχε να περιφέρονται προσφέροντας ασφάλεια στα διερχόμενα εμπορικά σκάφη από πειρατείες, αλλά και κουρσέματα των κοντινών νησιών, εξασφαλίζοντας φυσικά και το «κατιτίς» τους.
Αν δεν έκανε αυτό, να ασφαλίζει την πλεύση στη περιοχή, να παρέχει προστασία δηλαδή, τότε τι ακριβώς έκανε πάνω σε αυτά τα σημερινά κουρλονήσια?
Κυνήγαγε τρυγόνια?
Μπορεί να μη σου αρέσει αυτό αλλά είναι μία θέση που έχω, γι΄αυτό δικαιολογώ και το μικρό αριθμό πλοίων από την Ιθάκη που συμμετείχαν στην εκστρατεία της Τροίας.
Τώρα ότι βγήκε πριν από το Δασκαλιό ο Τηλέμαχος το έκανε πραγματικά, γιατί την ενέδρα την υποψιαζόταν και το ότι γύρισαν οι μνηστήρες μαζί σχεδόν με το πλοίο των συντρόφων του σημαίνει ότι το έπιασαν αλλά δε βρήκαν το Τηλέμαχο μέσα. Η Ιθάκη σα πόλη ήταν κοντά και ψηλότερα στο λιμάνι του Φόρκυνα και με αυτή τη λογική επήγαν τον Οδυσσέα εκεί οι Φαίακες και φυσικό ήταν ο Οδυσσέας αντί να πάει σπίτι του (στο στόμα του λύκου), να πάει σε κάποιον έμπιστο και κάπως απόμακρα τον Εύμαιο, για να οργανώσει τη μνηστηροφονία, όπου φυσιολογικά πάλι το ίδιο μέρος θα διάλεγε και ο Τηλέμαχος.
Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δουλεύω χωρίς τη συμμετοχή «θεϊκών δυνάμεων». Χα χα χα.
Απόψεις είναι αυτές βέβαια και οι αντιρρήσεις καλοδεχούμενες.


  1. Αγαπητέ Άρη
    Επειδή για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή, κι επειδή δεν μου αρέσει να συνεχίζω σε ένα Blog με τόσο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που διαθέτουν την μοναδική αλήθεια, μιας κι εγώ είμαι Λαός, θα μου επιτρέψεις να σου στείλω με e-mail 3 Διατριβές - Εργασίες μου, όχι για να σε πείσω, απλά γιατί δείχνεις ενδιαφέρον, οπότε καλό είναι να έχεις και μια αντίθετη άποψη από τη δική σου μήπως σε ευνοήσει κάπου ο Μέσος Όρος, όπως κι εμένα, που σε πολλά σημεία μου άνοιξε τα μάτια. Ζούμε σε μια εποχή που ισχύει το "ΟΥ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ", όπως με δίδαξε ο σχωρεμένος ο Δάσκαλος και Πατέρας μου. Απλά καλό είναι να γνωρίζουμε και την άλλη τοποθέτηση, που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αρκετά εμπεριστατωμένη. Η 1η εργασία μου είναι: ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ, όπου παίρνω μέσα από το Ομηρικό Κείμενο της Οδύσσειας, που είναι το κυρίαρχο για το Βασίλειο του Οδυσσέα και που είναι της μεγαλύτερης ηλικίας του, άρα με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες αλλά και ακούσματα από τους χιλιάδες ναυτικούς, που αλώνιζαν την Μεσόγειο και προσπαθώ να διαγνώσω ποιά νησιά έχουν τα χαρακτηριστικά που τους προσδίδει ο Όμηρος και σε ποιό Βαθμό το καθένα ανταποκρίνονται στο κάθε χαρακτηριστικό. Η 2η είναι: ΤΟ ΔΟΥΛΊΧΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΟ και η 3η είναι: ΑΣΤΕΡΙΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. Δεν είναι στις προθέσεις μου να σε πείσω, απλά πιστεύω ότι με κύριο Ευαγγέλιο την Οδύσσεια και με όσες δεκάδες Μελέτες γύρω από το Πρόβλημα της ταυτοποίησης των Ομηρικών Νησιών μπόρεσα να βρω και είναι σχεδόν όλες οι σοβαρές απόψεις ακόμα και με Ιθάκη την Κέρκυρα, πιστεύω ότι έκανα Εργασίες με πολύ ισχυρά ερείσματα όπως με πληροφόρησαν οι Επιστήμονες που με παρακολουθούν και είναι από όλες τις απόψεις. Για να σου τις στείλω επικοινώνησε μαζί μου στο mail μου gazisn@hotmail.com. Τώρα ετοιμάζω και ακόμη μία "ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ", γιατί ουδείς αλάνθαστος, τα οποία είναι σημαντικά και σοβαρά ορισμένα. Ας πούμε αυτή η άποψη ότι ο Ισθμός της Παλικής χαρακτηρίζεται ότι ήταν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και σε μεγάλες παλίρροιες γέμιζε και καλύπτονταν με νερό. 1ον. Δεν είναι προσωπική η πληροφορία του Στράβωνα, μιας και ουδέποτε επισκέφθηκε τα Ιόνια Νησιά! 2ον. Δεν αναφέρει απολύτως καμία πηγή της πληροφορίας του. 3ον. Δεν αναφέρει επίσης, σε ποια χρονική περίοδο σημειώθηκε ή σημειώνονταν. 4ον. To σημαντικότερο είναι ότι ουδεμία άλλη παρόμοια αναφορά υπάρχει στην παγκόσμια βιβλιογραφία! Κανείς άλλος Ιστορικός, Ιστοριοδίφης, Γεωγράφος, Περιηγητής ή οτιδήποτε άλλο δεν αφήνει έστω και την παραμικρή υπόνοια μιας ολοσχερούς κατάκλυσης σε ένα Ισθμό 6,5 χλμ. περίπου συνολικής απόστασης! 5ον. Κι αν ακόμη αυτό γίνονταν στην εποχή του Στράβωνα κατά κανένα τρόπο δεν θα ίσχυε κάτι παρόμοιο στην Τρωική Εποχή, που η θάλασσα ήταν τουλάχιστον 3 μ. χαμηλότερα.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
    6ον. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα αδύναμα στοιχεία της υποτιθέμενης Νήσου Παλικής, που την αποδυναμώνουν στην διεκδίκηση της Ομηρικής Ιθάκης. Εδώ προσπαθούν να στηρίξουν μια θεωρία σε έναν υποτιθέμενο Ισθμό μηδενικού σχεδόν υψομέτρου, που σήμερα έχει υψόμετρο (!) 184 μ., κάτι που επιστημονικά δεν δικαιολογείται, διότι δεν αποδεικνύεται η γενεσιουργός αιτία αυτής της τεράστιας αλλουβιακής απόθεσης. (Μαρουκιάν κ.ά). 7ον. Εδώ υπάρχουν δύο – τρεις λόφοι από 300 – 450 μ. στην Παλική και κανένα βουνό μεγαλοπρεπές. 8ον. Επίσης στηρίζουν τη θεωρία τους τοποθετώντας το νησί – ενέδρα ΑΣΤΕΡΙΣ σε ένα ακρωτήρι, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις εμπεριστατωμένες περιγραφές του Ομήρου! Αλλά δεν είναι μόνο η Αστερίδα τους, που δεν ταυτίζεται με τις εκπληκτικές περιγραφές του έπους,! Ολόκληρη η Παλική δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το Ομηρικό κείμενο, αφού από τις 25 βασικές περιγραφές της Ιθάκης διαφέρει πλήρως στις 24. 9ον. Υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο αξιόλογο, που της αδυνατίζει την επιχειρηματολογία, η αιτιολογία της μετονομασίας των νησιών! Ποια γενεσιουργός αιτία οδήγησε στην αλλαγή των ονομάτων και το Δουλίχιο μετονομάστηκε σε Θιάκι, και η Ομηρική Σάμη και η Ομηρική Ιθάκη = Παλική, αφού ήταν κάποτε (;) χωρισμένες και ξαναενώθηκαν μετονομάστηκαν σε Κεφαλονιά? 10ον. Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο πολύ δυνατό, που κανείς δεν αξιολόγησε. Όταν ο Τηλέμαχος επέστρεφε από Σπάρτη και Πύλο, ενημερωμένος από την Αθηνά για την δολοφονική ενέδρα που του έστησαν σε κάποιο νησί λίγο πριν φθάσει στην πατρίδα του, «πριν πατρίδα γαίαν ικέσθαι», και μόλις πέρασε τις Φαιές και το Κατάκολο, αντί να συνεχίσει την ίδια πορεία με τον ευνοϊκό Σιρόκο κατευθυνόμενος προς την Νότια πλευρά της Κεφαλονιάς, με προορισμό την Παλική, αυτός αντίθετα και προς την παραίνεση της Αθηνάς τράβηξε προς τις Οξειές και τις Εχινάδες με φόβο μήπως του συμβεί το κακό. Και μόνο αυτή η επισήμανση που μας δίνει ο Όμηρος μας αποτρέπει εντελώς να θεωρήσουμε ότι υπήρχε και η ελάχιστη πιθανότητα να είναι η Παλική ή η Νότια Κεφαλονιά η Ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα. Το γεγονός ότι τράβηξε με κίνδυνο προς τις Εχινάδες, έχει δύο τουλάχιστον εξηγήσεις: Η μία είναι ότι ήθελε να έχει τον Σιρόκο πρίμα και γι’ αυτό έστριψε προς τα δεξιά για κάποιο διάστημα ώστε να πάρει καθαρόπριμα τον αέρα για ταχύτερη κίνηση προς βορειότερη κατεύθυνση, γιατί αν δεν έστριβε δεξιά το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να φτάσει μέχρι το Νότιο Θιάκι με τον Σιρόκο. Η άλλη εξήγηση είναι ότι στις Εχινάδες κυρίως ενέδρευαν οι Τάφιοι ληστές του Μέντη, που αφενός δεν θα τον ενοχλούσαν λόγω φιλίας, αλλά και κυρίως διότι ήταν σχεδόν βέβαιος ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατον να παραμείνουν εκεί οι άνθρωποι των Μνηστήρων επί 30 περίπου μέρες να περιμένουν τον Τηλέμαχο και να τους άφηναν να αρμενίζουν ανενόχλητοι οι Τάφιοι Ληστές!

5 σχόλια:

  1. Φίλε Poros σωστά το θέτεις και η ταυτοποίηση της Ομηρικής Ιθάκης πάντα θα κινεί το ενδιαφέρον των περισσότερων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
    Πάντα κάτι καινούριο θα έχουμε να πούμε και σε ευχαριστούμε που μας έδωσες αυτή την ευκαιρία μέσα από τον ιστοχώρο σου να εκφράσουμε και να εκφράζουμε τις απόψεις μας.
    Είναι πραγματικά εξωπραγματικό να μην υπάρχει ακόμα κάποιος κρατικός φορέας να τον ονομάσω, που να κινείται εδώ και χρόνια γύρω από την έρευνα για την ταυτοποίηση ενός τόσο ενδιαφέροντος αρχαίου τόπου.
    Σκοπιμότητες, συμφέροντα, αδυναμία επιστημονική, ο κακός μας δαίμονας δεν γνωρίζω τι φταίει.
    Πολλά αρχαιολογικά εκθέματα στα νησιά του Οδυσσέα θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει και αξιοποιηθεί μαζί με τα ήδη υπάρχοντα αλλά κάτι έφταιξε και φταίει και στη λύση αυτού του προβλήματος πρέπει να κινηθούμε, γιατί αν περιμένουμε τους «αρμοδίους» είναι σαν το γνωστό «τα παράπονά σου στο Δήμαρχο».

    Αν οι αρμόδιοι είναι οι εφορίες αρχαιοτήτων από προσωπική μου εμπειρία μάλλον λάθος πόρτα χτυπάμε από χρόνους πολλούς πριν. Δεν έχουν την ευαισθησία ούτε να σου απαντήσουνε και γι΄αυτό μέσον χρειάζεται!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ο.Κ. φίλε Νώντα.
    Προσωπικά δε το παίζω υψηλά ιστάμενο πρόσωπο εκτός αν ο τρόπος που χειρίζομαι το λόγο σου επέτρεψε να σκεφτείς κάτι τέτοιο.
    Και για να κάμω την αυτοκριτική μου ελπίζω ότι δε τη «ψωνίζω» εύκολα χα χα χα.
    Άλλωστε δεν έχω λόγο να τη «ψωνίσω», γιατί??
    Την Παλλική την έχω απορρίψει από την αρχή σαν Ομηρική Ιθάκη μόνο ικανή για πετρελαιοπηγές την έχω δεχθεί. Χα χα χα.
    Αν ψάχνεις για μέρος που μπορεί να ενώνονται ενίοτε δύο θάλασσες ψάχνοντας το έχω βρεί πάντως. Ο Στράβωνας δεν έχει ακούσει λάθος πιστεύω.
    Θα επικοινωνήσουμε λοιπόν και να ξέρεις δεν απορρίπτω ποτέ τίποτα πριν το διαβάσω γιατί στη χειρότερη περίπτωση κάτι πάρα πάνω θα πλουτίσει τις γνώσεις μου.
    Έπειτα υπάρχουν σημεία που άλλου του κεντρίζουν τη προσοχή και άλλου όχι και πολλές φορές «φεύγουν» από μπρος σου απαρατήρητα ενδιαφέροντα και σημαντικά στοιχεία.
    Θα ομολογήσω ότι από τη συζήτηση εδώ μέσα προβληματίστηκα για πράγματα που δεν είχα σκεφτεί.
    Εντάξει λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΑΡΗ,,ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ,,ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΜΕ,,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ,, ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ,,(ΕΝΟΩ ΕΜΕΝΑ) ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ,,ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΔΩ,,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ,, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΣΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,, ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΕΞΑΜΕ!,,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ,, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ,,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,, ΜΕ ΟΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ "εφορίες αρχαιοτήτων¨" , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ,, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΩ "ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Λοιπόν φίλε κάποτε αυτά τα νησιά είχαν ξεπεταχτεί από πλευράς πολιτισμού και γενικά πνεύματος πολύ πιο μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει παλιούς περιηγητές για να το διαπιστώσει, όπως και να επισκεφτεί την Ελληνική ενδοχώρα και να έχει αντίληψη να κάνει συσχετισμούς.
      Ο κόσμος μας όμως σιγά - σιγά ενδιαφέρθηκε μόνο για τα κέρδη του εμπορίου και εκφυλίστηκε, χάθηκαν σχεδόν τα πάντα, βοήθησαν και οι καταστροφικοί σεισμοί πιστεύω.
      Οι συνθήκες διαβίωσης πριν 150 χρόνια μόνο αν τεθούν επί τάπητος, θα διαπιστώσει κανείς τη διαφορά.
      Γίναμε πολύ «λίγοι» για την ιστορία του τόπου που πατάμε φίλε Poros ξευτιλίσαμε και τους προγόνους μας, τον τόπο μας, μα προπαντός τους ίδιους τους εαυτούς μας.
      Κάπου πρέπει να βάλουμε τελεία και να αλλάξουμε σελίδα, αλλά χρειάζεται πολύ θάρρος και θέληση γι΄ αυτό. Πρέπει να ανέβουμε στο επίπεδο που μας πρέπει, αλλιώς δε γίνεται τίποτα, όταν περιμένουμε με «λιτανείες» να βρέξει μόνο χαλάζι μπορεί να φάμε στο κεφάλι.
      Ελπίζω να βάλουμε μυαλό και να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την «έξοδο».
      Η υλική φτώχια είναι πάντα συνέπεια της πνευματικής.
      Αυτό να το βάλουμε βαθειά στο μυαλό μας και να το έχουμε σαν οδηγό.
      Άμποτες!

      Διαγραφή
  4. πολλές φορές με σχολιάζουν ,, (κουράζω λέει με τα αρχαιολογικά) ,, Δεν έχουν οι περισσότεροι καταλάβει δυστηχώς το ζουμί του μπλοκ,, και την ουσία,, Ολα αυτά τα σχόλια και οι απόψεις του καθενός μας,,πιστεύω ότι θα είναι ένα ανοικτό βιβλίο κάποιων που τους ενδιαφέρει η Ιστορία μας,, και δεν ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ,, Και ίσως "αν και κανείς τους ούτε που κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά σε αυτές τις αναρτήσεις" κάποια στιγμή δει το λάθος του που αμέλησε μια τέτοια μεγάλη υπόθεση!, Το μόνο καλό είναι κάτι που απ'εξαρχής (με δικά μου λόγια) είπε όταν πρωτοήρθε ο κύριος Βασιλάκης (Που θα έπρεπε μελοντικά να του φτιάξουν και ένα άγαλμα για τον ζήλο και επιμονή του)ότι οπώς και να έχουν τα πράγματα,, τα αρχαία μας είναι πιο σίγουρα θαμμένα παρά να τα εμφανίσουμε!!!!!,, Ισως με μια πιο καλύτερη παιδεία ,ίσως και κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομες σε αυτούς τους χώρους, η μελλοντική γενειά τα αξιοποιείσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή