Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;
Ενώ η παγκόσμια -πλέον- αγωνία  κορυφώνεται για το μυστικό που κρύβει ο τάφος  της  Αμφίπολη κάποιοι αρχαιολόγοι σπεύδουν να δηλώσουν πως κατά πάσα πιθανότητα  ο τάφος θα είναι   συλημένος  από  τυμβωρύχους. 
Τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου κρύβονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο παραμένοντας στην  κοινή  θέα.
Ο τάφος του μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι κρυφός τον έχουν  δει πολύ χωρίς να καταλαβαίνουν  τι βλέπουν .  Μιλάμε για σκέψη και  όχι για έρευνα εάν δεχτούμε  ότι ο Αλέξανδρος  είχε  πολύ   ζωντανή  σχέση με την εξουσία και μετά τον θάνατο του.      Κατά αρχή είναι πρακτικά αδύνατο να έχει χαθεί ένας τέτοιος τάφος από  προσώπου γης, εφόσον επί αιώνες  ολόκληρους ο Αλέξανδρος  λατρεύονταν σαν θεάνθρωπος στο σύνολο του πολιτισμένου κόσμου  και  έγινε  ο δέκατος  τρίτος  Θεός της Ρώμης.  
 Αυτοκράτορες  τον  προσκύνησαν.   Τον προσκύνησε  Ο "πρώτος" Αυτοκράτορας της Ρώμης, που ήταν ο Καίσαρας.    Τον προσκύνησε ο "μεγαλύτερος" Αυτοκράτορας της Ρώμης, που ήταν ο Τραϊανός.      Τον προσκύνησε ο "τρελός" αυτοκράτορας της ρώμης που ήταν ο Καλιγούλας  ο οποίος  και  έκλεψε και την πανοπλία για να πάρει λίγη από τη δύναμή του.  Γιατί απλούστατα δεν μπορούσε ν' αρπάξει την υπόλοιπη σορό.   Ξαφνικά όλα αυτά τα "μεγαλεία"   σταμάτησαν ως δια μαγείας.   Μετά το 300 μ.Χ. και τον  αυτοκράτορα  Καρακάλλα  δεν υπάρχει άλλη ιστορική μαρτυρία περί του Τάφου του Αλεξάνδρου.  Άρα  ήταν αδύνατον ένας τέτοιος τάφος να τον σκέπασε η άμμος η το χώμα  …και βεβαία η λήθη.  
 Ο τάφος υπάρχει  κάποιοι το γνωρίζουν και σίγουρη δεν περιμένουν από τους αρχαιολόγους να τον ανακαλύψουν.
Ο τάφος  αυτός  μπορεί  να σκεπάστηκε από συμφέροντα.  Εάν  κάποιος  καταλάβει αυτό, καταλαβαίνει   και που βρίσκεται. Στην πραγματικότητα  βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του σημερινού  κόσμου μας   . 
Άρα η εξεύρεση του τάφου του Αλεξάνδρου δεν αφορά την επιστήμη της αρχαιολογίας επειδή  αυτός  κάποτε  χάθηκε.   Η εξεύρεση του αφορά την πολιτική επιστήμη,  για να τον ανακαλύψει,  επειδή  η  ίδια  εξουσία τον έκρυψε.
  Ακόμα εάν κάποιοι χριστιανοί παπάδες η ταλιμπαν μουφτήδες   επιθυμούσαν να τον  αποκρύψουν   για να μη σκέπτεται το πλήρωμα  της εκκλησίας και του Ισλάμ ελληνικά άρα αμαρτωλά δεν θα μπορούσαν,  απαιτείται  εξουσία μεγάλη.  Άρα εάν  ο τάφος  χάθηκε αυτό έγινε στην  εποχή της παντοδυναμίας του ελληνισμού.  Στην εποχή της ελληνιστικής  ρώμης  και επειδή η Ρώμη δεν κατακτήθηκε ώστε τα ιερά και τα όσια της να καούν η να καταστραφούν, άρα ο τάφος υπάρχει κρυμμένος από την κοινή "θέα".
Η αποκάλυψή του  Θα "υπενθυμίσει" στην ανθρωπότητα αυτά που  "ξέχασε". Θα υπενθυμίσει τα "σημαντικά" και θα την αναγκάσει να τα συγκρίνει   με τα  "ασήμαντα". Σε μια τέτοια περίπτωση η ανθρωπότητα θα θυμηθεί και πάλι τους "γίγαντες" της ιστορίας να  κάνουν τα "ανώτερα". Ο Τάφος του Αλεξάνδρου γι' αυτόν τον λόγο είναι πολύτιμος. Είναι ο Τάφος ενός μεγάλου  οδηγού της  ανθρωπότητας.  
Η αποκάλυψη του Τάφου δίνει την  ευκαιρία να μάθουμε αλήθειες και όχι απλά να δούμε ένα ακόμα  αξιοθέατο.   Μπορεί αυτός ο Τάφος να γίνει το "θεμέλιο" της καθαρής αλήθειας σε έναν νέο κόσμο,  που χρέος μας είναι να τον  κάνουμε  εξ  αρχή  φωτεινό. Το πρώτο, που πρέπει να κάνουμε , για να μπορέσουμε να ελπίζουμε  σε ένα καλύτερο μέλλον, είναι να νικήσουμε τον φόβο. Ο φόβος είναι αυτός, ο οποίος σήμερα μας  καθηλώνει στην αδυναμία. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάνε ότι ήμαστε  άνθρωποι και οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τα ζώα ...Ακόμα και τα πιο εξελιγμένα ζώα  . Έρχεται η ώρα που ο καθένας θα πάρει αυτό που δικαιούται και του αξίζει. Έρχεται η ώρα που ο καθένας από εμάς θα πληρωθεί γι' αυτά  που ...δούλεψε.   
Πολύ  ίσως πουν ότι οι Έλληνες καθημερινά βυθίζονται στη φτώχεια και την μελαγχολία και εμείς   "ψάχνουμε" τα Λείψανα, για να τα "γιορτάσουμε";    Κι όμως, αυτά τα "Λείψανα" μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την καθημερινότητα όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά του συνόλου της ανθρωπότητας.                
 Πηγή:   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ  -  KAI  ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΟ   INKEFALONIA.GR
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

ΕΠΙΣΗς

Περί αρχαιο/πατριδο καπηλείας εν μέσω (εδώ και καιρό) της πλήρους απαξίωσης/υποβάθμισης και σχεδόν διάλυσης της αρχαιότερης υπηρεσίας του ελληνικού κράτους. Και με την ελπίδα ότι το να βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας θα σταματήσει να είναι η κύρια ενασχόληση του κλάδου. http://www.epohi.gr/portal/themata/17529-sti-skia-tou-tafou-tis-amfipolis Της Όλγας Καρούτα
"Μέσα στο βαθύ θέρος, στις αρχές Αυγούστου, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν σε έναν ξεχασμένο για τους πολλούς τόπο, στην αρχαία Αμφίπολη και σε μία εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη, ενός Μακεδονικού τάφου, που ξαφνικά ήρθε στο φως και γέμισε τις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες, και τους λόγους των πολιτικών με εθνικό ενθουσιασμό και υποσχέσεις νέου εθνικού μεγαλείου. Τα ΜΜΕ «φώτισαν» τον τύμβο Καστά, πολιτικοί άρχισαν να συρρέουν στο χώρο, καθημερινά έβγαιναν «πολεμικά ανακοινωθέντα» και η ανασκαφή για μεγάλο διάστημα πραγματοποιούνταν υπό την άγρυπνη παρακολούθηση της πολιτικής ηγεσίας. Μολονότι, οι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟΑ προσπαθούσαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, η στάση της πολιτικής ηγεσίας δεν ήταν στην ίδια κατεύθυνση και με την συνεχή παρουσία της στο χώρο, πυροδοτούσε το κλίμα εθνικής έξαρσης που καλλιεργούσαν κυβέρνηση και ΜΜΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί, αν όχι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τουλάχιστον κάποιου μέλους της οικογένειας του.
Το σκηνικό εθνικής έξαρσης και μεγαλείου που στήθηκε έξω από τον αρχαίο τάφο, δεν είναι πρωτοφανές, καθώς συνάδει με τη συνήθη τακτική των ελληνικών κυβερνήσεων να θεωρούν τις αρχαιότητες μέσο προβολής του έθνους και τόνωσης του εθνικού φρονήματος. Διαχρονικά ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός κακοποιήθηκε ως όχημα εθνικιστικών επιδιώξεων και πατριδοκαπηλίας. Οι πολιτικοί των κυβερνώντων κομμάτων αντιμετώπιζαν ανέκαθεν τις αρχαιότητες ως αφορμή για να εκφωνούν μεγαλοστομίες για το μεγαλείο του ελληνισμού και την εξαιρετική σημασία του ελληνικού έθνους.
Στο ίδιο πλαίσιο και η σημερινή κυβέρνηση, μια βαθύτατα δεξιά κυβέρνηση, χρησιμοποίησε τον τάφο της Αμφίπολης για να τονώσει την πληγείσα αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να παρουσιάσει την εικόνα ενός περήφανου λαού, αντάξιου της σπουδαίας ιστορίας του και των ένδοξων προγόνων του. Ποσό οξύμωρο είναι αυτό από μια κυβέρνηση που με την υποτέλεια της, ταπείνωσε τον ελληνικό λαό και τον οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση!
Μπορεί για την πλειονότητα του κόσμου η ανακάλυψη τον τύμβου Καστά να ήταν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο η αρχαιολογική κοινότητα γνώριζε την ύπαρξη αυτού του εξαιρετικού μακεδονικού τύμβου τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, που διενεργείται η ανασκαφική έρευνα. Για τους ακόμη πιο ειδικούς ο τύμβος ήταν γνωστός ήδη από τη δεκαετία του 1950 όταν διενεργήθηκαν για πρώτη φορά ανασκαφές από τον αείμνηστο αρχαιολόγο, Δημήτρη Λαζαρίδη. Τότε όμως οι αρχαιότητες είχαν τη συνήθη τύχη των ελληνικών αρχαιοτήτων, δηλαδή της έλλειψης κονδυλίων που δεν επέτρεψε τη συνέχεια των ανασκαφών. Μόνο τώρα, που ο τάφος φάνηκε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά και να αποπροσανατολίσει για λίγο τον κόσμο από το μνημονικό δράμα που βιώνει, το χρήμα άρχισε να ρέει και η ανασκαφική έρευνα διενεργείται με όλα τα απαραίτητα μέσα. Δυστυχώς όμως στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Κατά πρώτον, ήδη από τη δεκαετία του 1990 έχει αφαιρεθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία η δυνατότητα να διεξάγει συστηματικές ανασκαφές και διενεργεί μόνο σωστικές, δηλαδή ανασκαφικές έρευνες ενόψει της κατασκευής κάποιου έργου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πληθώρα εντοπισμένων αρχαιολογικών θέσεων, οι οποίες δεν μπορούν να ανασκαφούν και παραμένουν ανεξερεύνητες, έρμαιο στα χέρια των αρχαιοκάπηλων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, που πάντοτε ήταν υποστελεχωμένο, με τις μνημονιακές πολιτικές έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση. Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην έξοδο από την εργασία τους, μέσω της απόλυσης των συμβασιούχων, της διαθεσιμότητας, της εφεδρείας και της πρόωρης συνταξιοδότησης.
Επίσης τα κονδύλια για την αρχαιολογική υπηρεσία έχουν συρρικνωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα η άλλοτε δραστήρια αρχαιολογική υπηρεσία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο πολυσχιδές έργο της προστασίας και ανάδειξης της εθνικής μας κληρονομιάς και να περιορίζεται μόνο στη διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας.
Τέλος, οι μνημονιακοί νόμοι έχουν συρρικνώσει κατά πολύ τη δυνατότητα της αρχαιολογικής υπηρεσίας να προστατεύει τις αρχαιότητες έναντι των ιδιωτικών επενδύσεων και τα αρχαία αντιμετωπίζονται συνήθως ως εμπόδιο που πρέπει να εκλείψει για να εξυπηρετηθεί η κακώς νοούμενη επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.
Η σκιά του τάφου της Αμφίπολης δε μπορεί να κρύψει την ένδεια της κυβερνητικής πολιτικής για τον πολιτισμό. Δεν μπορεί να κρύψει την υποχρηματοδότηση και την αποδυνάμωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Δεν μπορεί να κρύψει την καταστροφή που συντελείται όσο μεγάλη κι αν είναι σκιά του επιβλητικού και μεγαλειώδους ταφικού μνημείου."
Όλγα Καρούτα, Αρχαιολόγος
Μέλος της ΕΕΚΕ Πολιτισμού
του ΣΥΡΙΖΑ
http://www.epohi.gr/portal/themata/17529-sti-skia-tou-tafou-tis-amfipolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου