Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ από Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Προγραμματισμός δράσης
Ενόψει του συλλαλητηρίου το Σάββατο 4/10 στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο και του
πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Αθήνα 1 Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα

Στη σύσκεψη σωματείων και φορέων που είχε οργανώσει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την Δευτέρα 22/9, παρουσιάστηκε το πλαίσιο του δίμηνου αγωνιστικού προγραμματισμού του ΠΑΜΕ που το έχει υιοθετήσει και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης.
Ευχαριστούμε τους φορείς που συμμετείχαν και όσους κατέθεσαν τις θέσεις τους. Βασικό στοιχείο που αναδείχθηκε, είναι η συμφωνία στις βασικές κατευθύνσεις της ανασύνταξης και αντεπίθεσης του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στις επιδιώξεις μεγάλου κεφαλαίου, Ε.Ε. και Κυβέρνησης. Επισημάνθηκε ο σοβαρός κίνδυνος αδρανοποίησης του κινήματος λόγω αυταπατών εναλλαγής κυβερνητικής διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Απορρίφτηκε κατηγορηματικά η λογική της ζητιανιάς και των χαμηλών απαιτήσεων για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Σημαία ενός κινήματος εργατών, αυτοαπασχολούμενων, άνεργων και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων μπορεί να είναι μόνο οι σύγχρονες ανάγκες του και η ικανοποίησή τους. Ικανοποίηση που όμως δεν χωράει στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, της ανταγωνιστικότητας, της ευελιξίας, των εργασιακών σχέσεων, των ελεύθερων (εκβιαστικών) διαπραγματεύσεων εργαζομένων - εργοδοτών, του κέρδους σε όλους τους τομείς, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δε χωράει στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.
Άμεση ανάγκη που ειπώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες είναι ο συντονισμός των σωματείων, η λειτουργία τους με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες. Προέχει η ενημέρωση των εργαζομένων. Κάθε σωματείο να αναλάβει ευθύνες στον χώρο δράσης του.
Το Εργατικό Κέντρο το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις στοχεύει ώστε να συμβάλλει, να κάνει βήματα στην μαζικοποίηση, ζωντάνεμα των σωματείων και ανάταση του ηθικού των εργαζομένων. Δεν επαναπαυόμαστε και δεν ησυχάζουμε μέχρι να φουντώσει η αγωνιστική φλόγα σε κάθε εργαζόμενο. Αναδεικνύουμε τις δυνατότητες για μια πραγματικά καλύτερη ζωή, τον δρόμο για την επίτευξή της και τις τεράστιες δυνάμεις που κρύβει ένας αποφασισμένος, οργανωμένος λαός.
Οι καπιταλιστές δεν είναι ανίκητοι. Φοβούνται την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος γι' αυτό και λαμβάνουν τα μέτρα τους. Εξαγορά συνειδήσεων, αυταπάτες, μοιρολατρία, απογοήτευση, παραπληροφόρηση, τρομοκρατία, ρουσφέτια, εκβιασμοί, ανοιχτή και καλυμμένη κρατική καταστολή είναι μερικά από τα όπλα τους. Αυτά τα όπλα όμως είναι νεροπίστολα μπροστά σε ένα κίνημα των εργαζομένων, ανέργων και των συμμάχων τους. Μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε, να αποσπάσουμε κατακτήσεις και στο τέλος να τους ανατρέψουμε.
Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!
Το εργατικό κέντρο καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό στον εμπλουτισμό και τη στήριξη του προγραμματισμού δράσης που έχει σχεδιάσει. Να μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
Συγκεκριμένα:
Πέμπτη 25/9 στις 20:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου καλούμε σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή αντιπροσώπων σωματείων και εργαζομένων.
Παρασκευή 26/9  στις 18:30 αγωνιστική πρωτοβουλία του Ε.Κ.Κ.Ι και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανεργία, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.
Δευτέρα 29/9 στις 11:00 το πρωί καλούμε σε συνέντευξη τύπου όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Τρίτη 30/9 στις 11:00 το πρωί κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ  του Αργοστολίου με συγκεκριμένα αιτήματα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.
Σάββατο 4/10 στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Σάββατο 1/11 στις 12:00 συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Κατεβαίνουμε στην Αθήνα με πούλμαν, οργανωμένα, με τις οικογένειές μας. Πληροφορίες στα τηλ 6938719265, 2671026628 (Τζατζάνης Βλαδίμηρος Αντιπρόεδρος Ε.Κ.Κ.Ι.)
Τέλος τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιούν και θα πραγματοποιήσουν περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

               ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                   ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου