Προχθές μπροστά στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης υπογράμμισε ότι πλέον στόχος είναι, όχι μόνο η αποκατάσταση από τους σεισμούς αλλά και η δημιουργία νέων υποδομών σε συνεργασία με τον Δήμο. Λίγα 24ωρα μετά, φαίνεται ότι ο Υπουργός προχωράει προς υλοποίηση αυτής της δέσμευσής του. Και η πρώτη κίνηση αφορά τον τουρισμό και το Αργοστόλι και είναι πολύ σημαντική. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα skai.gr “Παράλληλα, προχωράνε οι διαδικασίες αποκατάστασης, του λιμανιού του Αργοστολίου, για το οποίο πέρα από την αποκατάσταση των βλαβών, προβλέπεται και η δημιουργία μια νέας περιοχής, στην οποία θα ελλιμενίζονται αποκλειστικά σκάφη αναψυχής. 

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι οι πρώτες και μεγάλες αναγκαίες παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί και η προσπάθεια από εδώ και πέρα θα είναι η εξεύρεση ενός ποσού, ώστε να κατασκευαστούν «σοβαρές υποδομές στην Κεφαλονιά, που είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την ανάπτυξη της. Είναι μια ευκαιρία τώρα, που συνέβη αυτή η καταστροφή να δημιουργηθούν νέες ισχυρές υποδομές, οι οποίες είναι αναγκαίες για την τουριστική της και όχι μόνο ανάπτυξη».
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο αυτό, δηλαδή η δημιουργία ενός βραχίονα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στο Αργοστόλι, σε διαφορετικό σημείο από το “μπαστούνι” των κρουαζιεροπλοίων, είναι μία ιδέα που επεξεργάστηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης Διονύσης Λυκούδης, που το έθεσαν στον Υπουργό κατά την διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του και αυτός αμέσως φαίνεται να προχωράει στην υλοποίησή της. Πρόκειται δε για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει μεγάλη ώθηση στον τουρισμό μας