Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΓΟ ΠΕΡΙ ΕΠΟΧΗς ΣΙΔΗΡΟΥ,, ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

7 σχόλια:

  1. Ναι ορές πρώτα δε λέει ότι ήλθε ο Μέντης να πάρει από εκεί το σίδηρο, αλλά τονε κουβάλαε μαζί του.
    Έπειτα μπας και είχε και μεταλλεία εκεί και εφκιάνανε και σίδηρο σε «χελώνες» γιατί δε λέει ότι κουβάλαε σκουριασμένες πέτρες, αλλά αίθωνα σίδηρον, στιλπνό, απαστράπτοντα σίδηρον.
    Έπειτα πάλε λες να κουβαλάανε από εκεί ένα φορτίο μετάλλευμα ίσα να βγάλουνε οι Κύπριοι τρία σπαθιά? Για μακάκες τσου περάσετε τσου αρχαίους???
    Σιγά – σιγά θα μας πείτε ορέ πως εκειά τα ασβεστοκάμινα που έχετε εκειά απουκάτου ήτανε αρχαίες υψικάμινοι τσι Χαλυβουργικής !! Χα χα χα χα χα χα.
    Ρείθρον έχουμε εμείς το καναλέτο μεταξύ Ιθάκης – Ερίσσου διαχρονικό και αμετάβλητο!
    Σα τον Νείλο μοιάζει που να μη το βασκάνω και αγριέψει!
    Τώρα εφκειό με τσου Γερμανούς δε το ήξερα. Και επειδή σε λίγο Γερμανοί καπούτ, μπας και να φωνάξουμε έδεκει την Αγγελοπουλίνα να βγάλετε και κάνα φράγκο?
    Πάντως από αυτές τσι πέτρες έβγανε το χρώμα που πασάλειβε τα πλοία του ο Οδυσσέας και τα έβαφε κόκκινα. Εφκείο μάλιστα είναι γερό στοιχείο αλλά έχει και αλλού και μάλιστα τριμμένες, χρώμα δηλαδής έτοιμο!

    Χουάχα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε που έδεπα μας τα ψιλομπερδεύει ο Όμηρος με αυτό το σίδηρο, γιατί για άλλη εποχή πρόκειται, ή σε άλλη εποχή βρίσκονται ακόμα οι αρχαιολόγοι πράγμα λίγο δύσκολο πάντως..

    Χουά χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μπω και εγώ λίγο εδώ στα Ομηρικά να προσθέσω κάτι τις αν και θα δημιουργήσω ίσως αναταράξεις.
    Περί Ρείθρου υπάρχει μια σύντομη ανάλυση στο:
    http://www.portoassos.gr/rithron-duliha/#more-337,
    Και για περισσότερες λεπτομέρειες περί Focchi = Ρείθρον = κανάλι Ιθάκης + κόλπος Σάμης και χάρτες σε λίγο παλιότερο άρθρο μου στο:

    http://kefalonianmantata.gr/articles/view/3496,
    Απόψεις είναι πάντα και συνήθως από διάφορες απόψεις όλο και κάτι κερδίζουμε.
    Σπύρος Ρόκκος.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και αν τα διαβάσετε ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παρα πολυ καλές οι αποψεις όλων,, τα τμήματα της ανάρτησης ειναι όπως σημειωνω από την μελέτη Μάκη Μεταξά ,,πάνω στην Ομηρική Γεωγραφία,, τα οποία δεν έχουν δημοσιευθει ακόμη,, και ο λόγος που
    τα διάλεξα είναι σε μια πολύ μεγάλη και καλή συζήτηση που είχα με τον Νικο Βαλιανάτο,, που εχει
    την θεωρεία,, ότι αποκλείεται η εποχή του σιδήρου να αριζε το 1050 π.χ όπως ειναι δημοσιευμένο τουλάχχιστον,,
    διότι λίγο του λόγου το πως λάξευαν Πέτρες,, (Κυκλώπεια τείχη),λίγο την υπεροχή στον οπλισμό στους σούπερ Ηρωές της εποχής,, και πολλά ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά επειδη εκείνη την επόχη ο Σίδηρος δεν ήταν ακόμη σε ποσότητες ,, και η επεξεργασία του ακόμη αγνωστη για πολλούς,,ήταν ένα πολύ επικερδές εμπόριο της εποχής,, το μεγάλο του μειονέκτημα η μή αντοχή του στο χρόνο,,οπότε δυσκολα προφανώς και εχουμε και ευρήματα σιδήρου από εκείνη την εποχή,,.Ο Πόρος δηλαδή ήταν πρωτοπόρος και τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει έ βάζω και λίγο πείραγμα για να έχει και λίγο ενδιαφέρον, πιστεύω να μη παρεξηγούμαι.
    Πράγματι αυτή η ιστορία με την εποχή του σιδήρου έχει κάποια μπερδέματα, ή καλύτερα «κενά» .
    Όμως υπάρχει αυτό το αίθωνας σίδηρος που μάλλον δείχνει κάτι το γυαλιστερό. Τώρα μπορεί και οι πέτρες να ήταν γυαλιστερές που να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς. Και στην Ιλιάδα σε δυό τρεις μεριές που χρησιμοποιείται αυτή η λέξη (αίθων) σημαίνει λαμπικαρισμένος Θιακοκεφαλλονίτικα.
    Πάντως και ο Ρισσιάνος τσι θέλει τσι μπομπίτσες του να του ρίξω καμία??
    Χουα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΣΙ ΜΠΟΜΠΕς ΣΟΥ,, ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΕς ΧΑΧΑ,, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΠΥΡΟ,, ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,, ΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ,,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,, ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΨΑΓΜΕΝΟς,, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟς ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ,ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΝΑΟς ΤΗς ΑΘΗΝΑΣ,, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,,,ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ,, ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΟΙΚΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ,,, (ΦΡΑΓΚΑΤΑ) [ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕς ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕς ΜΕ ΤΣΟΥ ΒΑΛΣΑΜΑΔΕς,,ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑς ΑΠΟ ΤΙς ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕς ΤΟΥς,, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ,, ΠΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥς ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΔΟΥΛΙΧΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή