Η ονομασία της Λαγάνας προέρχετε απο το λατινικό laganum, ένα επίπεδο αρτοσκεύασμα ή τηγανίτα που προήλθε απο το αρχαίο ελληνικό λάγανον ή αρτολάγανον. Η λαγάνα, το ψωμί της Κ. Δευτέρας παραδοσιακά δεν έχει προζύμι-παραπέμπει στα άζυμα της Παλαιάς Διαθήκης- αλλά σήμερα φούρνοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) χρησιμοποιούν μαγιά στην προετοιμασία της.
05 Μαρ 2011
Συνταγή για Λαγάνα. Υλικά 4 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. νωπή μαγιά 2 κουταλιές ζάχαρη 25 γρ. αλάτι(1 κουταλιά και 1 κουταλάκι του γλυκό) 4 κουταλιές λάδι 1 1/2 –2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις σουσάμι ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου