Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΟΙ. ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ»
«Γυρίζω στην Αθήνα με πολλές σημειώσεις και πολλούς φακέλους για επίλυση χρόνιων προβλημάτων που μου παρέδωσαν Διοικητές και εργαζόμενοι Νοσοκομείων, όπως και Πρόεδροι παραγωγικών Φορέων, αλλά και Αυτοδιοικητικές Αρχές.
Όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, θα συντάξω τις σχετικές εκθέσεις και θα τα παραδώσω στους αρμόδιους συναδέλφους Υπουργούς.
Οι περισσότεροι φάκελοι αφορούν στον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα, που μπόρεσα να τον βοηθήσω στην προετοιμασία της περιοδείας, που σχεδιάζει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα όσα εφιαλτικά κατέγραψα».
Αυτήν την δήλωση έκανε στην Δράμα ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του και στους πέντε νομούς της ΑΜ-Θ Περιφέρειας.

Απαντώντας σε άλλα ερωτήματα είπε τα εξής:
      Οι διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών απέδειξαν, ότι μετά από 5 χρόνια σκληρής και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής, η Ελλάδα βγαίνει από τα μέτρα λιτότητας (άρα πρωτεύει η αναγκαιότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης) όπως ρητά καταγράφηκε στο κείμενο που συντάχτηκε την περασμένη Παρασκευή.
Επίσης, για πρώτη φορά η φωνή της Ελλάδας έγινε αισθητή στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλές πρωτεύουσες άλλων χωρών, έξω από τα όρια της Ε.Ε., με σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις τους.
Τόσα χρόνια ακουγόντουσαν μόνο οι λέξεις «ΝΑΙ» και «ΜΑΛΙΣΤΑ», τώρα ακούστηκε και η λέξη «ΟΧΙ».
      Σε μια διαπραγμάτευση, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν και οι δυο πλευρές έχουν σκληρές θέσεις, ποτέ δεν κερδίζεις το 100% των θέσεων, που βάζεις πάνω στο τραπέζι. Κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις.
Σημασία έχει, ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, που θα αποδειχτεί στο τέλος του τετραμήνου, ότι είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Και δεν θέλουν να το καταλάβουν, άλλοι σκόπιμα γιατί υπηρέτησαν και... λατρεύουν τα μνημόνια, άλλοι δογματικά και άλλοι ίσως από ελλιπή ενημέρωση και ανάλυση.
      Για τα «παπαγαλάκια» της πολιτικής και των ΜΜΕ, που αμφισβητούν την μάχη που δίνει και κερδίζει η νέα κυβέρνηση βήμα - βήμα, ανυποχώρητα μέσα στην Ευρωζώνη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του στραγγαλισμού της Ελλάδας και των Ελλήνων επί μια ολόκληρη πενταετία.
Αντί να σιωπούν, έχουν το θράσος «χιλίων πιθήκων» να ασκούν κριτική και να αλλοιώνουν τα πραγματικά γεγονότα. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα ευγενή αυτά ζώα της ζούγκλας.
      Η εφαρμογή της κυβερνητικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  απόφασης για τις 100 δόσεις και τα «κόκκινα δάνεια», είναι θέμα ημερών. Δεν εμπίπτουν στην πολιτική κανενός δημοσιονομικού κενού.
Στο κάτω - κάτω κανένας, κυρίως για τις 100 δόσεις, δεν μπορεί να αρνηθεί, ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση στοχεύει στο να μαζευτούν χρήματα στα κρατικά Ταμεία. Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να σκεφτούν, ότι η «μαύρη τρύπα» των 70 δις στα έσοδα του Κράτους είναι το αποτέλεσμα της δικής τους συνταγής, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας ασφυξία στους Έλληνες από την υπερφορολόγηση και την αντικειμενική αδυναμία της φοροδοτικής δυνατότητας τους.
      Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις απομάκρυνε οριστικά από το λεξιλόγιο και την λέξη GREXIT, που τόσο πολύ χρησιμοποιήθηκε αντεθνικά στην Ελλάδα, αλλά και από ξένους πολιτικούς και ξένα ΜΜΕ της επιρροής τους.
      Στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, οι εταίροι μας κατάλαβαν και αποδέχθηκαν, ότι πράγματι αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπατούσαν - ακόμα και μνημονιακές δεσμεύσεις που οι ίδιοι είχαν υπογράψει - προσφέροντας άσυλο και ατιμωρησία σε όλους εκείνους που θησαύριζαν με το λαθρεμπόριο καυσίμων και φοροδιέφευγαν εγκληματικά μέσα από εξωχώριες εταιρίες, λίστες Λαγκάρντ, λίστες Λιχτενστάιν και λίστες Λονδίνου. Ήταν οι προστάτες των φοροφυγάδων και των κλεφτών του Δημοσίου. Ο Υπουργός για τη πάταξη της διαφθοράς Νικολούδης, έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται φακέλους που αράχνιαζαν. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, θα βγάλει στην επιφάνεια και θα στείλει στη Δικαιοσύνη όλους όσους έφαγαν από εξοπλισμούς και αντισταθμίστηκαν. Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα βγάλει πολλούς φακέλους, που είχαν αποσταλεί από τον Άρειο Πάγο και είχαν «ξεχαστεί» σε κάποια συρτάρια! Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Και αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι μας ξέρουν, ότι μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια χρήμα στα κρατικά Ταμεία, απαραίτητα και για τα ισοδύναμα, που κάποιοι επικαλούνται έναντι των νομοθετημάτων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή των Ελλήνων και όχι της Τρόικας. Όπως ξέρουν, ότι θα μεταφραστεί και σε «βραχιολάκια» που μέχρι σήμερα τα περνούσαν οι προηγούμενοι σε απελπισμένους και εξοντωμένους εμποράκους.
      Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, θα γίνει στο χρόνο που επιλέξει η κυβέρνηση. Όλα έχουν τη σειρά τους και τίποτα δεν μπαίνει στην άκρη από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ήδη αναγγέλθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής η συγκρότηση Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
      Είναι αυτονόητο, ότι ισχύουν οι «κόκκινες γραμμές», που έχουμε δημόσια απαριθμήσει. Οι ΑΝΕΛ ό,τι λέμε το εννοούμε και αυτό το ξέρουν καλά στο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στη Κυβέρνηση, ένα από τα καθήκοντά μου είναι να το υπενθυμίζω σε Υπουργούς και στελέχη. Και γνωρίζουν, ότι ούτε παίζω με τις λέξεις ούτε κάνω εκπτώσεις.

      Και επειδή με ρωτάτε για τη ΜΟΜΑ, που ανήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Είναι αυτονόητο, ότι όταν αρχίσει δράσεις, θα καλύπτει τις προβλεπόμενες ανάγκες και παρεμβάσεις σε όλη την Επικράτεια. Από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη και από την Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο. Φυσικά και σε νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου