Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟς ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ,,AΠΟ ΚΑΘΕ ΡΙΣΣΙΑΝΟ

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟ,,ΑΡΗ,,,,,  ΠΟΥ  ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ
ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΣΑ,,, ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΜΗΡΟ,, ΜΕ ΑΡΙΖΕΙ,,  ΣΤΙς ΓΡΗΓΟΡΕς
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ,,ΣΤΟ ΓΡΙΦΟΤΟΥ,,ΠΕΡΙ  ΤΗς  ΓΛΩΣΣΑς ΜΑς
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑς!
Γεια σου ορέ Γιώργη, πως πάει αγαντάρεις ορέ?
Να είσαστε καλά όλοι σας.
Άκουσε λοιπόν έχεις την εντύπωση ότι ήμουνα καλός στα αρχαία? Καμία σχέση! Απλά άμα βάλεις λίγο μυαλό και διαβάσεις δυο βιβλία κάτι μαθαίνεις.
Και να γνωρίζεις ότι από αυτούς που ασχολήθηκαν με αυτόν το τομέα λίγοι διαθέτουν μυαλό που να στροφάρει. Άλλωστε για αυτό πήγαν προς τα εκεί γιατί βόλευε η παπαγαλία.
Λοιπόν νόμιζα ότι κάπου θα το είχες τσιμπήσει στο διαδίκτυο και θα μου τη φόραγες την απάντηση.
Πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσει αλλά καλού κακού σου στέλνω την απάντηση με email

Τι γράφει το Κοράνι λοιπόνε για τσου Έλληνες, [εδώ υπάρχει η λέξη μεγάθυμος όπως αποκαλούσε τους Κεφαλήνες ο Όμηρος, (Κεφαλλήνες λόγω μέτρου)].
«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο...


τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ' επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).
Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ...
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail stheofan@panteion.gr
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος » (English is a Hellenic Dialect)
 Μωάμεθ λοιπόν από μεγάθυμος!
Χα χα χα χα.
ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΧΕΙΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ ΣΠΥΡΟ  ΡΟΚΚΟ

ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΚΚΟς  4 Φεβρουαρίου 2015 - 2:26 π.μ. 
ΣΤΟ http://porosnews.blogspot.gr/2015/02/blog-post_95.html?showComment=1423009567689#c5646237873940321780
Δηλαδή αυτή η τσιμεντένια κατασκευή στην είσοδο του λιμανιού του Πόρου ήταν για να μπαρκάρει το “μινεράλι”?? Και μου είχε κινήσει τη προσοχή χρόνια τώρα… χα χα. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι τα νησιά εδώ έχουν μεγάλες ποσότητες Αιματίτη στοιχείο που χρησιμοποιούσε ο Οδυσσέας για να βάφει τα πλοία του. Αυτό προσέδινε στα πλοία αντοχή, ταχύτητα και ομορφιά. Ίσως δύσκολο και στην εφαρμογή του γιατί τα ξύλα μάλλον έπρεπε να ζεσταθούν αρκετά. Ο Αιματίτης είναι το κοινό κοκκινόχωμα, ή κοκκινιά και “Μίλτος” παρ΄ αρχαίοις. [Μίλτον οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τό κοκκινόχωμα (σιδηρούχον άργιλο) χρώματος σκουριάς σιδήρου, ή κεραμιδί]. 

Η χρήση του αυτή στα πλοία ήταν σαν το τη σημερινή χρήση του Μίνιου. Συντηρούσε τα ξύλα, δεν τα άφηνε να χορταριάσουν ώστε να κόβουν ταχύτητα και είχαν και το χρώμα που άρεσε στην αρχαιότητα, το κόκκινο. Συμπερασματικά πρέπει να ήταν και πολυέξοδη εφαρμογή δίνοντας αίγλη πλούτου σε αυτόν που είχε κόκκινα πλοία “μιλτοπάρεια” κατά Όμηρον. Ο σίδηρος τώρα πρέπει, ή μάλλον ήταν γνωστός πριν τον Τρωικό πόλεμο αλλά στη μαλακή του μορφή και αρκετά σπάνιος, υπήρχε όμως και μάλιστα έχει βρεθεί σε κατασκευή κοσμημάτων μαζί με χρυσό πολύ πιο πρίν. 
Ο χάλυβας όμως κατάλληλος για πολεμική χρήση πρέπει να ήταν η βιομηχανική επανάσταση της εποχής του 1000 πχ. και εντεύθεν. Τώρα ο Μέγης αν μετέφερε αιματίτη (σιδηρούχο μετάλλευμα) και σύνηθες για παρασκευή σιδήρου από τους αρχαίους, μάλλον από Ιταλία πρέπει να το κουβαλούσε χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η ντόπια παραγωγή, χα χα. Θα έλεγα ότι θέλει ψάξιμο. Αρνητικό στη περίπτωση είναι ότι λέει κουβαλάω σίδηρο, όχι ήρθα να πάρω σίδηρο, εκτός αν κάνω λάθος. Σπ. Ρόκκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου