Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΦΑΙΑΚΕΣ

Σε προηγούμενη ανάρτηση,, αλλά  και σε πολλά  σχόλια, έχει συζητηθεί πολύ  το νησί των Φαιάκων.

Επίσης  εχουν ανα διαστήματα ειπωθεί και πολλά για τον τρόπο που γράφτηκε η Οδυσσεια, αλλά και το ποιος ήταν ο Ομηρος,, και στο που πήρε τις πληροφορίες  (που πολλές μόνο ο Οδυσσέας θα μπορούσε να ξέρει.

Υποθετικά λοιπόν  σκέψεις και θεωρείες ,, Μία  πολύ  αξιόλογη  ξεκινάει από Καμπάνη!
Πιθανόν λοιπόν ο Ομηρος να ήταν πολύ κοντινός απόγονος  του Τηλέμαχου,, και η πληροφόρηση , άμεση και πλήρης  να έγινε  πάλι πάντα υποθετικά από έναν βασικό ήρωα του έργου τον Ευμαιο,, στον οποίο  είναι και το μόνο άτομο που ο Ομηρός  γράφει  στο δεύτερο πρόσωπο λές και κάνει διάλογο.

Ένα ακόμη γεγονός με πολλά σχόλια  είναι στο που ήταν το νησί των Φαιάκων.
Μια τρελή  θεωρεία  θα μπορούσε να ήταν  ότι ο Ομηρος  πιθανόν να βρήκε ευκαιρία να ξεκινήσει την αφήγηση των περιπετειών του Οδυσσέα ,, από ένα μυθικό μέρος,, που όμως είχαν ήδη ακουστά για την υπαρξή του , και της μεγάλης του τεχνογνωσίας, και ναυσιπλοΐας.
Γιατί  όχι δηλαδή στο να μην προσπάθησε να περιγράψει την Ατλαντίδα ,, που ήδη είχε καταποντιστεί αλλά  σίγουρα  λόγο των γνώσεων του Ομήρου αποκλείεται να του είχε διαφύγει.
Ετσι λοιπόν σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι αναζήτησης της Ομηρικής Ιθάκης,, και στο κουβάρι αποκαλύψεων μέσα από αυτό βρούμε τιος απαντήσεις που ποτέ κανείς ούτε καν είχε σκεφτεί.
Η Αστερίδα  ,, είναι επίσης σημαντική,, διότι απότελεί τον φάρο όπως πολύ καλά εχεί σχολιάσει
στην δική του παρα πολύ καλή θεωρεία ο Σάκης Δανιηλ στο να μας οδηγήσει στην Ομηρική Ιθάκη, και Επίσης  η υπόθεση Σκύλας και Χάρυβδής ,, μια εικόνα ίσως  του στενού που κανείς  δεν θα μπορούσε να μην το συμπεριλάβει σε ένα εργο του αν το γνώριζε, φτιάχνοντας  μια υποθετική τρομερή περιπέτεια  ,με μια πλήρη περιγραφή του τοπίου.
Ξεσκονίζοντας λοιπόν ξανά κάποιος  τα Επη του Ομήρου, και έχοντας πάντα στο μυαλό του,
ότι  τελικά  δεν είναι απλά παραμυθάκια, όπως νομίζουν οι περισσότεροι,, (για να μην πω το 98%),
και αρχίσει να τοποθετεί  τα κομάτια του παζλ.,,, στην σωστή σειρά τους,, θα βγάλει καταπληκτικά αποτελέσματα!!

6 σχόλια:

  1. Νομίζω το κυρίως ενδιαφέρον και η προσπάθεια που γίνεται εδώ μέσα είναι από πληροφορίες και γνώσεις που μπορεί να έχει ο καθένας να μπορέσουμε εμείς ή προκαλώντας το ενδιαφέρον σε άλλους καλύτερους να εντοπίσουμε τη πατρίδα του Οδυσσέα.
    Πολλές γενιές ανά τις μετέπειτα της γεννήσεώς του χιλιετίες και όχι μόνο Ελλήνων μεγάλωσαν και ανατράφηκαν με την παιδεία των επών της Οδύσσειας και Ιλιάδας που αποδεδειγμένα ήταν διαμάντια πολιτισμού και πνευματικής αναγέννησης.
    Το να διαβάσει κανείς Όμηρο, αρχαίους, ή μετέπειτα φιλόσοφους δεν είναι σήμερα και τόσο ευχάριστο γιατί φέρνουν πολλούς από μας μπροστά στο καθρέφτη και εν μέσω των ερινυών για τις πράξεις μας σαν ανθρώπινα όντα, πράγμα που δεν συμβαίνει όταν παράδειγμα το ελεύθερο χρόνο μας ασχολούμαστε με σκυλάκια, γατάκια και άλλα συναφή.
    Αυτά τα συστήνουν και οι ψυχίατροι μια και μας «ανεβάζουν» επειδή ως ζώα όντες αισθανόμαστε την ανωτερότητά μας απέναντι σε άλλα ζώα, ενώ αν συγκριθούμε με συνανθρώπους μας το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο και πολλές φορές οδηγεί στη κατάθλιψη.
    Αυτή είναι η άποψή μου για την τόσο ξαφνικά αναδυθείσα αρρωστημένη μορφή ζωοφιλίας.
    Ο Φίλος μου ο Διογένης ζούσε σα σκύλος γιατί αφού άνθρωπο δεν εύρισκε με το λυχνάρι του ένοιωθε ζώο και αυτός.
    Δυστυχώς οι «Μεσαίωνες» χρονικά πηγαινοέρχονται ! χα χα χα
    Την Ομηρική Ιθάκη δεν νομίζω ότι θα την βρούμε λύνοντας το Ομηρικό ζήτημα, αλλά από γεωγραφικά στοιχεία που δίνουν τα έπη μιας και αυτά διαπιστωμένα έχουν υποστεί ρετουσάρισμα και αλλαγές κατά πρώτο στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και άλλες έπειτα.
    Οι συνομιλίες σε πρώτο, ή δεύτερο πρόσωπο δεν έχουν βάσει γιατί μάλλον τεμάχια επών έχουν περισυλλεγεί και χωριστεί ώστε να δημιουργήσουν τα δύο ξεχωριστά έπη.
    Και στο τέλος – τέλος αν ο Όμηρος ήταν από το Ναύπλιο η Αστερίδα θα είναι το Άστρος Κυνουρίας? Χα χα χα
    Αυτό που δε βλέπω είναι να βρίσκουμε άλλες πηγές (αρχαία συγγράμματα κλπ) προς συζήτηση ώστε να αυξήσουμε τις Ομηρικές γεωγραφικές μας γνώσεις για τις οποίες σάματι δεν μας βοηθάει ούτε η Ατλαντίδα ούτε αν ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία.
    Τη πατρίδα του ψάχνουμε να ταυτοποιήσουμε , ή να δώσουμε πληροφορίες για να ταυτοποιηθεί με την αρχαιολογική σκαπάνη, γιατί είναι γελοίο να μην έχει συμβεί αυτό τόσα χρόνια από Έλληνες επιστήμονες, αλλά να περιμένουμε την ταυτοποίηση από ξένους ερευνητές.
    Δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο το πετσί μου που έλεε κι ο νόνος μου.
    Υπήρξε και υπάρχει τόσο φοβερή έλλειψη ενδιαφέροντος για την Ομηρική Ιθάκη που τείνω στην άποψη ότι υπάρχουν άλλου είδους συμφέροντα για αυτή την άρνηση. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ξετιναχτεί στο ψάξιμο αρχικά η σημερινή Ιθάκη αλλά αντιθέτως να ψάχνεται η Παλική όχι για αρχαιότητες (που υπάρχουν), αλλά για αν ήταν κάποτε νησί.
    Ποιος δουλεύει ποιόν όταν αυτό μικρή σημασία έχει μια και την Ομηρική εποχή και η χερσόνησος νησί ονομάζονταν.
    Μερικές σκέψεις είχα χρόνο και εξέφρασα μια και το σκύλο μου δε χρειάζεται να τόνε ξεσκατίζω και να του κάνω μπάνιο με αφρόλουτρο γιατί απλά είναι ένας ελεύθερος σκύλος ζων εν υπαίθρω σαν και μένα.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω για το σχολιο σου,, οντως περιμενα να σχολιαζες γι" αυτό εριξα αστεριδες Ατλαντιδες και συναφή. Νομίω πάντως ότι λίγα από όσα εχει γράψει ο καθένας μας,, μας οδηγούν σε καποια μονοπάτια, και πιθανον αν τα διαβάσουν και αυτοί που θα συνεχίσουν .και με τις γνωσεις που εχουν την αναζήτηση,, θα μας ξεκαθαρίσουν πολλα! Στον Αντ1 τυχαια ανάφερε μόλις τώρα ότι αποδεδιγμένα ο πολύφημος ήταν ο πρωτος που εχει καταγραφει τυροκόμος στην ιστορία,, και η τεχνη αυτή υποδηλωνει τόσες ακόμη από τις παλιές ασχολίες που είχαν. Εβαλα και τις ραψωδίες που περιγράφουν τον τόπο των Φαιάκων (που με βάση τα δέντρα που αναφέρει δειχνει μεσογιακοτατο μέρος) και επίσης τονιζει την ώρα που τον έβγαλε έξω ναυαγο το κύμα τον Οδυσσέα,, ή μόνη του επιλογή για να μην τον χτυπήσει έξω ήταν το να τον βγάλει στο Ποτάμι (πάλι σαν να περιγραφει σε μυθικο τοπο τον βόχυνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Γιώργο οφείλω και μια εξήγηση στο προηγούμενο σχόλιό μου. Όταν λέω να έχουν ξετινάξει σε έρευνες τη σημερινή Ιθάκη το λέω με τη λογική ότι από εκεί ξεκινάμε για να τελειώνει αυτή η ιστορία μιας και το νησί είναι μικρό, τα μέσα τώρα με τις γεωφυσικές διασκοπήσεις λύνουν πολλά προβλήματα και βγαίνει κάπως εύκολα μια πρώτη έρευνα.
    Δεν έπεται ότι η Ιθάκη γεωγραφικά αν υπολογίσουμε τα αναφερόμενα στα έπη δεν έχει προβλήματα. Μετά πλακώνουνε την Κεφαλονιά και έχουμε μια πρώτη εικόνα.
    Προχτές διάβαζα ένα δικηγόρο που έλεε ότι η Ιθάκη είναι στο Μεγανήσι. Θα αρχίσουνε να γελάνε και οι κότες σιγά – σιγά.
    Τώρα με τον Πόρο μη τα μαζεύεις όλα εκεί κάτου μπαγάσα γιατί όποιος το παίζει σε πολλά χάνει και τα λίγα. Χα χα χα.
    Σας έβγαλε ο Ρόκκος Ζάκυνθο εσένα δε σου αρέσει και πας για Κέρκυρα? Χα χα χα.
    Το γεγονός είναι ένα και άσε τους άλλους να βαράνε. Η Ομηρική Ιθάκη είναι στη Θιακοκεφαλονιά. Και για να επανέλθω στα ψαξίματα: Στην Έρισσο γιατί δεν έχουνε αναφερθεί ποτέ αρχαιότητες ενώ δεν μπορεί να μην τις έχουνε δει αρχαιολόγοι? Μέχρι και ο ιστορικός Μοσχονάς αν θυμάμαι καλά τις έχει αναφέρει. Κάτι ήταν και εκεί δε μπορεί!
    Ά και για την αρχαία Τεμέση (που πάει ο Μέντης), ο Ρόκκος μάλλον την έχει διαγράψει από Κύπρο αλλά αυτό τον ενοχλεί και εκείνονε και κάνει το κορόϊδο.
    Θα με χέσει αύριο αλλά μικρό το κακό, αν ήτανε μεγάλο δε θα το έλεα.
    Καλό βράδυ, δε πιστεύω να ροχαλίζεις από τώρα ορέ?
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα,, τρίτη φορα που προσπαθω να απαντησω!! (θα το σωζω τωρα και μετα θα πατάω δημοσίευση)
    Καταρχήν βρίσκομαι για μια βδομάδα εκτος εδρας (μαζευω ελιες κομιτάτα) και εω ένα παλιοστικάκι,, οτε και οποτε του καπνιζει εχει σημα!! και εκτος του χρονου,,μου σπαει και τα νευρα!
    2ον μετέφερε τσι ευχες μου στον φίλο μας τον Ροκκο για την ονομαστική του,.
    30ν Ίσως να βρέθηκα τυχαία την σωστή στιγμή στον σωστό τοπο
    και θα είμαι ο τυχερος να γράψω για τις αποκαλύψεις που πλησιάζουν.
    4ον αυτό με την Κερκυρα,, για να μην τσου αφηκουμε εξω από τον χχορο, κ=μιας και ουλα τα αλλα επτανησα,, τους αλάζουμε ονομασίες,,, κάτι που δεν ειχα προσέξειο,, δυο φορες στην Οδυσσεια τονιζει ότι με την σχεδία του ,, και πριν ακλομη πιάσουν τα μοιφορια αντίκρισε τα βουνα των Φαιάκων,, που ήταν στην πορεία του για την Ιθάκη,, οπότε κατι δεν μας πάει καλά εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν αυτό με τσου Φαίακες δεν έχει καμιά σχέση γιατί δε λέει μετά ότι Φαίακες ΄και Θιακοί ήτανε κοντά.
    Το άλλο με την Τεμέση = Κύπρος έχει κάποια προβλήματα όπως έμαθα, αλλά ίσως ξεπερνιούνται οπότε δε βγαίνετε από τη πορεία του πλοίου του Μέντη οι Ποριώτες.
    Τη γλυτώνετε δηλαδής τσίμα – τσίμα που λένε και με ερωτηματικό και λόγω αμφιβολιών. Χα χα χα χα.
    Καλό λιομάζωμα φίλε και καλοφάγωτο.
    Από απόδοση εδώ ήτανε στο 15% εφτού πόσο έρκεται?

    Χουά χα χα χα χα χα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορέ αμπέλι ξέφραγο άφησες τον Πόρο.
    Εσύ είσαι στα Κομητάτα και το ερευνητικό σκάφος ήτανε όξου από το μαγαζί σου το απόγιομα!
    Μα τον Άγιο στα 300 μέτρα πέρασε. Μήπως να αρχίσεις να σκάβεις κάνα πηγάδι στο πάτωμα??
    Χουά χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή