Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ευτυχές και Αίσιον το 1997!

Αρθρο  Ιωσήφ Λουκέρης
Τον Σεπτέμβριο του 1996 ο Κωνσταντίνος Σημίτης προκήρυξε εκλογές. Η ενέργειά του αυτή φάνηκε παράτολμη και τα μουστάκια των φανατικών οπαδών του Πα.Σο.Κ. (γιατί τότε είχαν ακόμη μουστάκια) άρχισαν να ιδρώνουν. Δικαιολογημένα, αφού ο κοντούλης, στριφνός πολιτικός, κάθε άλλο έδειχνε παρά να ανταποκρίνεται στα κοινωνικά αιτήματα και στις εθνικές ανάγκες της εποχής εκείνης. Στην θητεία του ως υπουργός Οικονομικών είχε δείξει νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις, στην κρίση των Ιμίων και στην κρίση της Κύπρου οι χειρισμοί του, ως «διορισμένου» πρωθυπουργού, ήταν προδοτικοί, στο συνέδριο του Πα.Σο.Κ. είχε δεχθεί ουκ ολίγες αποδοκιμασίες από τους απλούς συνέδρους. Κι όμως, σαν «κάτι να ήξερε», ο χλωμός διοπτροφόρος πολιτικός ζητούσε την στήριξη του εκλογικού σώματος, για το «θεάρεστο» έργο που είχε να επιτελέσει και μάλιστα επικαλούμενος εθνικό θέμα!

Για όποιον (θέλει να) θυμάται, η συνέχεια είναι γνωστή: Τα κανάλια έπιασαν αμέσως δουλειά. Φόβισαν τον κόσμο με την καταστροφή που τάχα θα ακολουθούσε αν δεν λαμβάνονταν αμέσως «σκληρά μέτρα», γαργάλησαν τα αυτιά των «νοικοκυραίων» με την ανάγκη «νοικοκυρέματος» του κράτους, εκμεταλλεύθηκαν τα εμφυλιοπολεμικά πάθη τονίζοντας τον κίνδυνο επανόδου στην εξουσία της Δεξιάς, και το θαύμα έγινε! Ο Σημίτης πραγματοποίησε εκλογικό θρίαμβο και, από πολιτικά πυγμαίος, έγινε ο γίγας του «εκσυγχρονισμού» και της «δημιουργικής λογιστικής».   
Για όποιον (θέλει να) θυμάται, είναι επίσης γνωστό τι επακολούθησε στην οκταετία της πρωθυπουργίας Σημίτη, αρχίζοντας από το πρώτο ημερολογιακό έτος της, το 1997: Η Νέα Δημοκρατία, φροντίζοντας πάντα για την ψυχαγωγία των Ελλήνων πολιτών, βρέθηκε, για μια φορά ακόμα σε «αρχηγική κρίση», την οποία ξεπέρασε εκλέγοντας αρχηγό τον ανιψιό και ομώνυμο του γερο - ιδρυτή της, προκειμένου να την …. εκσυγχρονίσει! Η «νέα» κυβέρνηση, που δεν ήταν καθόλου νέα, αλλά συνέχεια της παλαιάς πασοκοκυβέρνησης, έθαψε τάχιστα την μέχρι τότε οξεία δυσπιστία των Ελλήνων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μας έβαλε να τρέχουμε σαν παλαβοί, για να προλάβουμε την Ο.Ν.Ε. και το «σωτήριο ευρώ (!!!!). Πλήθος αντιλαϊκών νόμων, που οδήγησαν στην σημερινή καταστροφή μας, ψηφίστηκαν από ένα πλήρως ανεκτικό κοινοβούλιο. Με την καθιέρωση των «εκλογών του καναπέ», απαξιώθηκε η πολιτική και οδηγηθήκαμε στην τηλεοπτική δικτατορία, εις δόξαν των «αμεσοδημοκρατών», δόλιων ή πεπλανημένων, που τις εκλογές τις σιχαίνονται γενικώς και αορίστως.  Οι ευδοκιμούντες  ανέκαθεν στην χώρα μας επαναστάτες αριστεροί, ικανοποιήθηκαν πλήρως από την φροντίδα της «νέας» κυβέρνησης για τα ατομικά δικαιώματα, που οδήγησε στον εξευτελισμό της Εκκλησίας, με το ανύπαρκτο θέμα των ταυτοτήτων. Οι φανατικοί οπαδοί του Πα.Σο.Κ., τέλος, ξύρισαν κόντρα τα μουστάκια τους (από τότε δεν έχουν), αλλά κράτησαν το παλιό τους ύφος, ακούγοντας μακάριοι τον αρχηγό τους να προφέρει την Δεξιά, ως «Δξχιά».
Για όποιον (θέλει να) θυμάται, οι συμπτώσεις, ακόμα και χρονολογικές, με το σήμερα είναι εντυπωσιακές και, για όποιον (θέλει να) κρίνει ανεπηρέαστος από την τηλεοπτική προπαγάνδα, είναι ανατριχιαστικές. Μια δήθεν «νέα» κυβέρνηση, επανεκλεγμένη μετά από μια προδοτική, αντιλαϊκή προηγούμενη θητεία, θάβει την οργή των Ελλήνων κατά της Ε.Ε.. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην ψυχαγωγία μας. Πλήθος νόμων στρεφομένων εναντίον μας ψηφίζονται από ένα πλήρως ανεκτικό κοινοβούλιο. Η τηλεδικτατορία, στρέφει τους πολίτες εναντίον των εκλογών, για να κρατηθεί αυτή η «ωραία ατμόσφαιρα» για μια τετραετία ει δυνατόν και περισσότερο, εις δόξαν των «αμεσοδημοκρατών», δόλιων ή πεπλανημένων, που τις εκλογές τις σιχαίνονται γενικώς και αορίστως. Οι επαναστάτες αριστεροί, που εξακολουθούν να ευδοκιμούν στην χώρα μας, ικανοποιούνται με την καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων και τελευταία είδα και δύο – τρεις συριζαίους με γραβάτα!  
Λαός που δεν θυμάται την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Το 2015 εξελίχθηκε όμοιο με το 1996. Το προ των θυρών έτος μοιάζει απογοητευτικά με το 1997. Όπως και να έχει εύχομαι σε όλους μας, για το νέο έτος, υγεία και προσωπική ευτυχία. Αν είναι δυνατόν και «καλά μυαλά», μήπως και μπορέσουμε να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο.    
                                                             Ιωσήφ Λουκέρης του Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου