Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Εκστρατεία για την επαναλειτουργία της ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Αγαπητοί Κύριοι,

Μια διεθνής εκστρατεία με έκκληση προς τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας για την άμεση και άνευ όρων επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ξεκινάει από τις αρχές του 2016.

Σας επισυνάπτουμε αναλυτικό Δελτίο Τύπου με την θερμή παράκληση να βοηθήσετε ώστε να γίνει γνωστή η προσπάθεια αυτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας και να ασκηθεί μια αξιόλογη πίεση στην Τουρκική Κυβέρνηση.

Επικοινωνία: Ευάγγελος Ρήγος, Τηλέφωνα:  27410 49924, 6939 250 584,  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


Με την συμπλήρωση 45 χρόνων από την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη φίμωση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από την Τουρκική Κυβέρνηση (1971-2016) το  Avaaz, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών παγκοσμίως με 41 εκατομμύρια μέλη από 194 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινάει διεθνή εκστρατεία με μια έκκληση προς τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας για την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Την εκστρατεία οργανώνει το International Hellenic Association το οποίο έχει δημιουργήσει και ειδική ιστοσελίδα για την έκκληση αυτή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://professors-phds.com/projects/petition/open-the-theological-school-of-halki/
Η έκκληση προς τους ηγέτες της Τουρκίας σε 20 περίπου γλώσσες, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφών από ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών, πολιτικών πεποιθήσεων, εθνότητας ή χρώματος, κοινοποιείται σε χιλιάδες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο όπως: Γ. Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, όλα τα μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, Πρόεδρο της Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία των ΗΠΑ, Πρόεδρο, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε. Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, όλους τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Προέδρους και μέλη των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Κοινοβουλίων Αυστραλίας και Καναδά καθώς και σε δεκάδες Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.  
Το λιτό κείμενο της έκκλησης λόγω των περιορισμών στον αριθμό των λέξεων που θέτει το Avaaz, έχει ως εξής:
Οι παρακάτω υπογράφοντες εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην επαναλειτουργία της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο νησί της Χάλκης (Heybeliada). Η Θεολογική Σχολή αντιπροσωπεύει την πνευματική, διανοητική και πολιτιστική ζωή της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας.
Σαν κοιτίδα εκπαίδευσης και μάθησης, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης μέχρι το κλείσιμό της το 1971, φιλοξενούσε φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο και από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτιστικής και εθνικής καταγωγής. Πρόκειται για ένα κέντρο εκπαίδευσης κληρικών ενός από τα αρχαιότερα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα του κόσμου.
Ταυτόχρονα, αποτελεί ιστορικό κέντρο και πολύτιμο θησαυρό για ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ της ΕΚΚΛΗΣΗΣ
Η σύγχρονη Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε το 1844 στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε το κέντρο εκπαίδευσης των ιεραρχών του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία. Το βίαιο κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το 1971, μετά το περίφημο πογκρόμ και τις απελάσεις των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών το 1955 και το 1964 αντίστοιχα, συνιστούν –μεταξύ άλλων- παραβίαση των άρθρων 37 έως 44 της Συνθήκης της Λωζάνης, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και των βασικών αρχών για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Η Τουρκική Κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την διακριτική μεταχείριση που εφαρμόζει, θέτοντας προς την Ελλάδα διάφορα θέματα τα οποία δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και δεν υπήρχαν καθόλου όταν απαγορεύτηκε η λειτουργία της Σχολής πριν από 45 χρόνια.
Την ίδια στιγμή που απαγορεύτηκε η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, άλλα ιδιωτικά κολέγια συνέχισαν κανονικά την λειτουργία τους, αποδεικνύοντας την πολιτική διακρίσεων που εφαρμόζει η Τουρκία κλείνοντας την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Τόσο το Αμερικανικό Κογκρέσο όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησαν ψηφίσματα ζητώντας την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Τουλάχιστον δύο Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και εκατοντάδες άλλες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα της Ρώμης, έχουν ζητήσει από τις τουρκικές αρχές να άρουν τις πολιτικές διακρίσεων που συνεχίζουν να εφαρμόζουν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Ενώστε και εσείς την δική σας φωνή! Υπογράψτε τώρα την έκκληση! Μοιραστείτε την στο Facebook, στο Twitter, στο e-mail … παντού!
Υπογράψτε τώρα την έκκληση και εσείς κάνοντας κλικ εδώ.

Ενημερώστε όσο το δυνατόν περισσότερους γνωστούς σας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου