Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Κινδυνεύει με λουκέτο το ιστορικό μοναστήρι της Άτρου




Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Με γαϊδουράκια, οπως τα παλιά χρονια θα πηγαινοέρχονται στο ιστορικό μοναστήρι της Ατρου οι μοναχοί. Η τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο παλαιότερο μοναστήρι του νησιού μας παραμένει ακόμα στα χαρτιά ,αφου η περιφέρεια Ιονιων Νήσων ,παρ οτι εχει τα κονδύλια απο τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αδυνατεί εδω και χρονια να βρει εναν δασολόγο απο όλη την Ελλάδα για να παρακολουθήσει την εκτέλεση του έργου , οπως ορίζει ο νόμος. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Και οχι μόνο αυτο ,φέτος ούτε τον χωμάτινο δρόμο δεν έστρωσε με μια μπουλντόζα.
Η τουριστική και θρησκευτική αξιοποίηση της μονής – προκειται για μοναστήρι που ειναι κτισμένο μεσα σε κάστρο με πετρόκτιστα κελιά,  βιβλιοθήκη, πύργο και χώρους για τους προσκυνητές – αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός καθως οι τοπικές αρχές δεν μπορούν  να δουν τις δυνατότητες της Κεφαλονιάς πέραν απο τις θαυμάσιες παραλίες της.

Κι ομως παντού  ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου που πλημμυρίζουν απο τουρίστες και η βραδινή διασκέδαση κτυπά “κόκκινο” οι τοπικές αρχές εκει, εχουν αξιοποιήσει καθε εκκλησία, καθε μοναστήρι, καθε αρχαιολογικό χώρο, καθε μονοπάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό τουρισμό και μια ενδιαφέρουσα πρόταση για απόδραση στους τουρίστες της θερινής περιόδου.
Και σαν να μην έφτανε η εγκατάλειψη, οπως ενημερώθηκαμε απο τον ηγούμενο κ. Δανιηλ, οι άνθρωποι της μονής, δεν εχουν πια ούτε αυτοκίνητο να μετακινούνται στα χωριά για τις εκκλησιαστικές ανάγκες της περιοχης. Το μοναδικό που υπήρχε ειναι τοσο παλιό που ούτε απο ΚΤΕΟ δεν μπορει να περάσει και σε λιγες μέρες θα πρεπει να παραδόσουν και τις πινακίδες.
“Ειμαστε αποκλεισμένοι , δεν μπορούμε να πάμε ούτε στις ενορίες που λειτουργούμε. Στις 17 Μαΐου πρεπει να παραδοσουμε τις πινακίδες του μοναδικού και παλαιού  αυτοκινήτου που έχουμε” δηλωσε στο ekefalonia.gr ο ηγούμενος κ. Δανιηλ .
Οπως εχουν τα πράγματα και αν δεν παρέμβει η περιφέρεια ή ο μητροπολίτης Κεφαλληνιας κ. Δημήτριος που γνωρίζει το πρόβλημα ,το παλαιοτερο μοναστήρι του νησιού μας θα βάλει λουκέτο. Ο ηγούμενος Δανιηλ και οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα εχουν τη βοήθεια του μητροπολίτη. 
Και ολα αυτα σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι προσκυνητές θέλουν να επισκεφτούν το μοναστήρι της Παναγίας και γίνονται προσπάθειες ακόμα και  απο κατοίκους της περιοχής να ξαναζησει τις παλιές του δόξες .
Το πρωι του Μεγάλου Σαββάτου με πολλές δυσκολίες ανέβηκαν  καποιοι τολμηροί προσκυνητές επάνω για την πρώτη ανάσταση που έγινε έξω απο τον Πύργο της μονης. Κάποιοι άλλοι γύρισαν πισω γιατι τα αυτοκίνητα τους δεν μπόρεσαν να περάσουν τις πέτρες και τις λακούβες που ειχε δημιουργήσει ο χειμωνιάτικος καιρός. 
Θα πρεπει να έχεις η τζιπ η τρακτέρ για να περάσεις στο σκληροτράχηλο χωμάτινο δρόμο που διατρεχει ενα μεγαλης ομορφιάς δάσος απο πουρνάρια και ελιές για να φτάσεις στη Μόνη της Ατρου και να αντικρύσεις μια μοναδικη θέα . Όλο το Ιόνιο στα πόδια σου.
Για να δεις αυτο το θαύμα της φύσης και να προσκυνήσεις στην Παναγία της Ατρου, θα πρεπει να αποκτήσεις γαϊδουράκι κύριε περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου